Last news in Fakti

29 Октомври, 2023 22:52 1 152 16

В разговор с Нетаняху Байдън настоя за защита на цивилното население и увеличаване на хуманитарната помощ за Газа

  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху-
  • защита-
  • цивилно население-
  • помощ-
  • ивицата газа

САЩ призоваха по-рано днес своя съюзник Израел да направи всичко възможно, за да пощади палестинските цивилни в ивицата Газа, засегнати от войната срещу "Хамас". Макар че Вашингтон не използва думите сдържане, деескалация или прекратяване на огъня, администрацията на президента демократ Джо Байдън е подложена на натиск да се опита да повлияе на своя съюзник, като изглежда, че взема отношение към критиците, които смятат репресиите на Израел за "непропорционални", отбелязва Франс прес

В разговор с Нетаняху Байдън настоя за защита на цивилното население и увеличаване на хуманитарната помощ за Газа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху президентът на САЩ Джо Байдън е подчертал необходимостта Израел да защитава гражданите си от тероризъм по начин, който защитава цивилното население, предаде Ройтерс, като цитира изявление на Белия дом, съобщават от БТА.

Байдън също така "подчерта необходимостта от незабавно и значително увеличаване на притока на хуманитарна помощ за посрещане на нуждите на цивилното население в Газа".

САЩ призоваха по-рано днес своя съюзник Израел да направи всичко възможно, за да пощади палестинските цивилни в ивицата Газа, засегнати от войната срещу "Хамас". Макар че Вашингтон не използва думите сдържане, деескалация или прекратяване на огъня, администрацията на президента демократ Джо Байдън е подложена на натиск да се опита да повлияе на своя съюзник, като изглежда, че взема отношение към критиците, които смятат репресиите на Израел за "непропорционални", отбелязва Франс прес.

"Това, което смятаме, е, че всеки час, всеки ден от тази военна операция израелското правителство трябва да предприема всички възможни мерки, с които разполага, за да прави разлика между "Хамас" - терористи, които са легитимни военни цели - и цивилни, които не са", заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан пред Си Ен Ен. "Това е съветът, който им даваме. Това им казваме и продължаваме да го правим на най-високо ниво", добави той.

Съливан подчерта, че "Хамас" прави "всичко по силите си, за да изложи хората на опасност, да ги използва като жив щит", но "Израел носи отговорност да вземе необходимите мерки, за да прави разлика между "Хамас", която не представлява палестинския народ, и невинните палестински цивилни".

Съветникът добави, че Израел трябва също да обуздае екстремистките заселници, отбеляза ДПА. САЩ "смятат за напълно неприемливо екстремистки заселници да извършват насилие срещу невинни хора на Западния бряг", подчерта Съливан.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    Дано Разумът Наделее
    Стига
    Война смърт
  • 2 11 септември

    10 2 Отговор
    няма нужда! твърде късно е за каквото и да било, и двамата сте изпята песен!
  • 3 стоян георгиев

    7 4 Отговор
    За седемдесет години следствие израелския геноцид палестинските араби са се умножили над десет пъти.ако тенденцията се запази трябва след седемдесет години да им се търси континент.лошото е кой ще ги храни тогава?

    Коментиран от #4

  • 4 Има и друг пример

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    И ние ви гушкахме няколко века, ама на,,, тук си, че дори коментираш,

    Коментиран от #7

  • 5 Без име

    1 8 Отговор
    Чудно и несъвместимо е,хем палестинците да са потискани от Израел,хем да са се размножили толкова много.Били окупирани-ами то и аз съм окупирала кучето си,ама се грижа за него.Да,вероятно не всичко е идеално,но и да нас българите също не е,дори от собствените ни управляващи!
  • 6 аха, ясно

    8 0 Отговор
    защита за хилядите избити цивилни...
  • 7 стоян георгиев

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "Има и друг пример":

    Не знам кой си гушкал,но от милион и половина араби към 1950 сега са над 10.при подобна тенденция ще са около сто след седемдесет години.къде ще живеят ,кво ще ядат не ги интерасува.бутат кадъните с по десет чавета и молят европа и израел за помощи.като няма на къде идват на терен.

    Коментиран от #8

  • 8 Ааа не знам

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    В учебниците така пишело, Ти не бери грижа какво ще ядат, когато успееш да контролираш изгрева и залеза на слънцето, тогава ще те питаме кой какво ще яде, Запитай се защо палестинец и то мюсюлманин държи ключа за най-свещената за християни църква и то в Йерусалим,

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 123456

    6 0 Отговор
    Не знаех, че нещата за палестинците са толкова зле, наистина много зле, обраградени са в концлагери с огромни , бетонни огради, нямат да право да се предвижват свободно и се извършва геноцид над тях, защото се бомби редовно, гледах кадрите, страшно е, повече от страшно, трагедия голяма!
  • 12 1234567

    6 0 Отговор
    До "Без име" , искам да му кажа, че не е прав и това са грозни и твърде нагли приказки и отношение, че и палестинците могат да кажат за евреите, че много са се размножили на земята им и да ги убиват, за да разчистят, нали?
  • 13 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ааа не знам":

    Намали алкохола.не ти понася.
  • 14 Гориил

    4 0 Отговор
    Съединените щати на изток днес губят повече стари приятели и партньори, отколкото печелят нови. Арабите отмениха срещата на върха с Байдън, Си Дзинпин събира повече от две дузини световни лидери в Пекин. Светът вече се справя добре без „незаменимата американска сила“.
  • 15 Артилерист

    4 0 Отговор
    С мазни приказки от сорта на "препоръчал", " подчертал необходимостта", Байдън и Съливан се измъкват, както обикновено, от отговорността да спрат клането на палестинците. Обърнете внимание на препоръката на Съливан, да се прави разлика между терористи на Хамаз и обикновените граждани. Което аз дешифрирам като проверка на личните документи, примерно и тогава да се класифицира проверявания за трепане или не. Можем да си представим как вежливо проверяват милозливите израелци и почти никой не убиват...
  • 16 ТРЕТА ВЪЗРАСТ

    0 0 Отговор
    Жо е англосаксонски лицемер.