2 Ноември, 2023 14:31 1 397 29

Забрана на дейностите свързани с "Хамас" от Германия

  • германия-
  • хамас-
  • забрана-
  • самидун

Забранена е и пропалестинската групировка "Самидун"

Забрана на дейностите свързани с "Хамас" от Германия  - 1
Снимка: БГНЕС

Нанси Фезер, вътрешният министър на Германия, заяви днес, че е наложена забрана на дейности, свързани с палестинското движение "Хамас", което е обявено от страната за терористична организация, както и на дейности, свързани с пропалестинската групировка "Самидун", цитирана от Ройтерс.

"Днес забраних изцяло дейностите на терористичната групировка "Хамас", чиято цел е да унищожи Израел", пише в изявление на Нанси Фезер, цитирано от БТА.

Германското звено на „Самидун“ също е забранено, уточнява текста. Според Фезер международната мрежа работи под прикритието на група за солидарност със затворници, за да разпространява антиизраелска и антисемитска пропаганда.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    14 0 Отговор
    Като бъдат активирани ислямските "спящи" клетки и в Европа се пролее невинна кръв, тогава много отговорни фактори, ще се хванат за главите. Ама ще бъде много късно.

    Коментиран от #9

  • 2 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    11 1 Отговор
    МАЛИИ ТАЗИ НЕМСКА ЯЛОВА КР@ВА МАЙ ИСКА ДА ПОТОПИ ГЕРМАНИЯ В КЪРВАВИ АТЕНТАТИ ...КАКТО САПУНДЖИЯТА ДЕНКОВ БЪЛГАРИЯ
  • 3 Обикновен

    14 3 Отговор
    Каква стана тя - в най-големите "демокрации" се оказа не чак толкова "демократично"??? Забраняваме правото на свободно сдружаване!
    Добре - "Хамас" терористи, убиват жени,деца......тези другите били свързани с тях, разбирай и те терористи,това и то е уж ясно!
    А какво правим с израелската армия????
    Тя като убива жени и деца не е ли редно също да бъде обявена за терористична организация? Или защото немците избиваха евреите през втората световна война сега ще са им първи приятели и ще си затварят очите?

    Коментиран от #4

  • 4 Анонимен

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен":

    Не, защото Израел на 7 октомври беше внезапно нападната и избити 1400 души. Отделно изнасилвания на жени, отвличания в тунели и т.н. Израел се отбранява, а ХАМАС използва палестинците за жив щит, което е коварно.

    Коментиран от #8, #15

  • 5 Чичкото с мустачките

    8 0 Отговор
    Сигурно се обръща в гроба, като гледа какво става в момента в Германия.
  • 6 Това плашило защо не забрани

    10 3 Отговор
    демонстрациите на украйнските фашисти в Германия? В Берлин някакви пияни украинци танцуваха сатанински танци и се бяха намазали с боя, все едно, че е кръв.. Пискаха, като диви птици... И държавата? Нищо!
    И стига с тези "семитизми и анти"! В Донбас има цяло гробище на деца, "Алеята на ангелите" и западналите не им пукаше цели 8 години!
    При израелците за някакви си убити 1500 човека, вече избиха над 9000 мирни жители на Газа, от които повечето са деца, цял свят се надигна да подкрепя израелците!
    Тези двойни и тройни стандарти ще унищожат западналата цивилизация и ЕС!

    Коментиран от #7

  • 7 Анонимен

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Това плашило защо не забрани":

    Не пиши глупости! Кой пръв нападна другата страна и проля кръв на мирни хора? Това гледай и помисли, не е важна бройката. И един човек невинно убит е проблем. Налице военно престъпление.

    Коментиран от #11, #18

  • 8 Гост

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Израел до момента изби над 3000 деца, възрастните няма да ги броим. Така че, явно е по голям терорист от Хамас. В пъти. А на тъпотиите, че използвали цивилните като жив щит, дори самите израелци не вярват. По същата логика избитите евреи може да били жив щит. Защо не?

    Коментиран от #10

  • 9 Трол

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    По-скоро отговорните фактори ще се правят на неразбрали.

    Коментиран от #13

  • 10 Анонимен

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Това са лъжи. Колко пъти Израел,моли цивилното население да се изтеглии на юг, за да се атакуват ХАВАС. Да, ама не.ХАМАС не разрешава.Бойците им де крият сред цивилните. Е, как да стане.-...а? После що умирали палестинци.Ами ще умират, като не се изтеглят от зоната на бойните действия, така ще е.

    Коментиран от #12, #19

  • 11 Ами нали всичките наричат Хамас,

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    че била терористична организация? А Израел е "демократична страна"?
    А Израел вместо да намери Хамас и да ги накаже тях, убие, арестува, съди в Хага и т.н.., те предпочетоха да стрелят по мирното население на Палестина!
    Дали е "нормално" една демократична страна да наказва цял един народ, понеже от него някаква си група терористи са направили терористично нападение в тяхната страна?
    Тези "първо проливане на кръв" и подобни постановки са от каменната ера!

    Коментиран от #16

  • 12 Твоите мисли са фатални,

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    не само за цивилното население на Палестина, но и за самата Израел.
    При такова положение на нещата, всичките мюсюлмани, включително и Турция може да се надигнат и да смачкат Израел?
    Там обаче се намесват САЩ и Британия на тяхна защита и ето ти една много по-голяма война.

    Коментиран от #14

  • 13 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    Ооооо, много скоро комисарите от ЕС ще го разберат и те това го предчустват. Не ми се мисли, какво би станало в центъра на Германия, ако комантдирите на ХАМАС и ХИЗБУЛА издадат ЗАПОВЕД по събуждането и активирането на десетина "спящи" ислямски клетки. А, те са много повече...? Майко мила! Ще стане, "грамофон свири, майка плаче". 11 септември 2001г., , кулите близнаци и прочие, ще бъдат детска приказка пред това което би станало, като резултат на туй активиране. Кога най после, Урсула и комисарите от ЕС ще събудят и вземат крути мерки, срещу ислямската опасност нахлула в цяла Европа.
  • 14 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Твоите мисли са фатални,":

    Това са свободни съчинения. Сън в есенна нощ.
  • 15 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    коварно е ДА КРАВАРСКА МАРИОНЕТКА КАТО САПУНДЖИЯТА ДЕНКОВ И ЗЕЛЕНСКИ И ДА ИЗБИВАШ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ЗА КРАВАРСКИ ИНТЕРЕСИ

    Коментиран от #17

  • 16 Анонимен

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ами нали всичките наричат Хамас,":

    Това са лъжи! Писах терористите от ХАМАС се крият сред цивилното население. Сляти са в едно цяло. А, иди разбери ,кой е боец и кой мирен гражданин.Няма как да стане! Затова ХАМАС не разрешават на хората да се изтеглят на юг от арената на бойните действия. Както казах ползват ги за жив ЩИТ и настройване на световната общественост.

    Коментиран от #28

  • 17 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Нещо си объркал Форума. Написаното няма връзка с коментираната тема.

    Коментиран от #20

  • 18 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    МИ КРАВАРСКИТЕ МАРИОНЕТКИ КАТО ИЗРАЕЛ И БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ УБИВАТ ...ЗАЩОТО СА СЛУГИ
  • 19 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Пак да попитам, наистина ли вярвате в тези глупости, или просто си спазвате опорките? Къде да се изтеглят палестинците, като са си у дома? Пак ще го повторя, по същата логика защо не се изтеглиха евреите, ами се оставиха да ги избият? Жив щит ли бяха? Нали имат най якото разузнаване, трябваше да са подготвени. В крайна сметка, когато избиват цивилни - деца, жени и старци, праведни няма, всички са терористи. Както Хамас, така и Израел. Честно, не разбирам, как някой може да оправдава убийствата на мирни хора?! Хамас били виновни... Да виновни са за нападенията от 7.10., да ги заловят и да ги осъдят, ако ще и на смърт. Но все пак, не Хамас сринаха със земята целия сектор Газа, за това са виновни само Израел и поддръжниците им! Да се били изтеглили...глупости на търкалета! Представи си, някой да дойде да ви каже, от утре започваваме да бомбадираме Люлин, защото тук живеят 100 футболни хулигани, който не иска да мре, да се изсели в Младост. Пълни глупости, не ли?!

    Коментиран от #22

  • 20 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    АЛОО ТЕМАТА Е ЯСНА КРАВАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ВОДЯТ ДО ВОЙНИ В КОИТО АМЕРИКА ГИ ГУБИ КАТО УБИВА МИЛИОНИ НЕВИННИ ХОРА .АКО ИЗРАЕЛ СМЯТАШЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ЗА ХОРМАЛНИ ХОРА НЯМАШЕ ДА ПУСКАТ РАКЕТИ ПО ИЗРАЕЛ ..А ТЕ ГИ СМЯТАТ ЗА ЗАТВОРНИЦИ ЗАТВОРЕНИ В СОБСТВЕНАТА ИМ СТРАНА
  • 21 Гост

    3 1 Отговор
    Само да допълна, че да поставяш човека пред избор, ако искаш да живееш, трябва да напуснеш дома си, е по гадно от убийство! Евреите много добре го знаят това, защо пред подобен избор ги беше поставил Хитлер, а те сега правят същото с палестинците. Подозирам, че след време ще учим за еврейския геноцид над палестинците по начина, по който учим сега за Холокоста.... Лошото е, че до тогава много народ ще измре!
  • 22 Анонимен

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Писах вече, ама ти не четеш. Няма как да хванат и осъдят терористите от ХАМАС защото те се крият сред цивилното население. Сляти са в едно цяло. А, иди разбери ,кой е боец и кой мирен гражданин.Няма как да стане! Затова ХАМАС не разрешават на хората да се изтеглят на юг от арената на бойните действия. Както казах ползват ги за жив ЩИТ и настройване на световната общественост.

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Пилотът Гошу

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Като няма как да стане, що трепете цивилното население? Терористи не се ловят с масово бомбардиране на цивилното население, да не говорим, че е леко незаконно, ако ще да си нацист ционист.

    Коментиран от #24

  • 24 Анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Пилотът Гошу":

    Ми дай тогава да оставим тия фашисти на свобода да се крият сред цивилното население и следващият път при тяхно нападентие, кеф ти 2400 израелски жертвни например.Няма да стане ХАМАС ще бъде напълно унищожена.
  • 25 лицемерно

    3 0 Отговор
    Да забраним и палестинците- все едно ги няма и никога не ги е имало. В какъв абсурд живеем? След време да не се окаже че демокрацията в която мислим че живеем е било само заблуда .
  • 26 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анонимен":

    Казваш, да ги избием до крак всичките, жени, деца, старци...че не се знае дали тези деца няма утре да грабнат пушките... Само че именно на това му се казва геноцид. А аз приключвам дискусията защото ми се повдига, когато някой така спокойно приема геноцида, че даже го оправдава. Точно като фашистите имаха хиляди "основателни" прчини да горят евреите. В камерите. Отврат!

    Коментиран от #27

  • 27 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Ми те ХАМАС, правят същото сега. Безмилостни фашисти, криещи се зад цивилните хора. На терористите не им пука за тях.Ужас.
  • 28 "терористите от ХАМАС се крият сред циви

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Анонимен":

    Е, добре де, тогава дай да се ликвидират всички там, заедно с ХАМАС?
    По тази "логика", Путин "имал право" да хвърли и той 10-ина Цар бомби в Украйна, понеже "фашистите се крият по градовете и селата и не може само тях да ги намерят..." , "следователно избиваш целия народ и така ти е 100% гарантирано, че и фашистите са наказани..."???
    Тава май е "еврейска логика"?

    Коментиран от #29

  • 29 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от ""терористите от ХАМАС се крият сред циви":

    Стига манипулации. Кой пръв нападна другата страна и защо?
Новини по държави: