Last news in Fakti

3 Ноември, 2023 07:15 5 128 5

Арт инсталация посветена на израелските заложници е повредена, двама мъже са глобени

  • австралия-
  • арт инсталация-
  • израел-
  • заложници-
  • глоба

Мъжете бяха глобени с по 500 австралийски долара (320 щатски долара) за "обидно поведение"

Арт инсталация посветена на израелските заложници е повредена, двама мъже са глобени - 1
Снимка: Shutterstock

Наложена е глоба на двама мъже за предполагаемо повреждане на австралийска арт инсталация на плажа Бонди в Сидни, на която са събрани изображения на израелци, държани за заложници в Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Вчера следобед "двама мъже са били на мястото, където е подредена арт инсталацията на плажа Бонди, и са свалили няколко плаката", каза днес полицията на щата Нов Южен Уелс.

25-годишен и 40-годишен бяха глобени с по 500 австралийски долара (320 щатски долара) за "обидно поведение", каза полицията.

Местните медии излъчиха кадри на двама мъже, които свалят плакати, показващи израелци, държани като заложници в Газа, част от своеобразен мемориал, простиращ се по протежение на плажа.

Инсталацията включва 230 плаката с надпис „отвлечени“, 230 сини и бели плажни кърпи (в цветовете на националното знаме на Израел) и още толкова чифта джапанки.

„Напълно неприемливо и в разрез с австралийските ценности е да се вандализира и да се правят опити да се унищожи тази изложба, (посветена) на израелски заложници“, каза изпълнителният директор на Съвета на австралийските евреи Алекс Ривкин в социалната медийна платформа „Екс" (бивш Туитър“).

Израел обяви плановете си да унищожи „Хамас“, след като бойците му вилняха в израелски селища преди три седмици, граничещи с Газа, убиха 1400 души и отвлякоха над 200.

Според израелската армия най-малко 240 души са държани заложници в Газа, а други 40 души все още са в неизвестност след атаките.

Министерството на здравеопазването, контролирано от „Хамас“, съобщи за 16 болници в анклава, които не работят, и повече от 9000 загинали в Газа от началото на военните действия на 7 октомври.

Израел настоява, че нанася удари само по цели на „Хамас“, но отбелязва, че „Хамас“ често действа от болници, училища и други граждански институции.

Въпреки това големият брой цивилни жертви в гъсто населената крайбрежна зона, както и катастрофалната ситуация за жителите ѝ предизвикаха международна критика срещу действията на Израел.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли призивите за прекратяване на огъня.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    7 0 Отговор
    А с джапанките положението как е, всичко наред ли е?
  • 2 да де

    9 3 Отговор
    Ти да видиш изкуството "няма политика", а картините на оня австрийски полуевреин художник с мустачките как са изгорени ли са или са в нечии колекции?

    Коментиран от #4

  • 3 Оффф

    14 1 Отговор
    Много обидчиви станаха вече хората , бе !
  • 4 Не са

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    изгорени. Гори само злобата ти
  • 5 Урюрвкос

    2 0 Отговор
    излизат подробности че музикалния фестивал не е трябвало да бъде на границата с Газа а долу до Йордания
Новини по държави: