Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 16:43 2 305 10

Ключова среща между САЩ и деветата най-голяма държава в света

  • казахстан-
  • сащ-
  • комисия-
  • среща

Обсъдено беше стратегическото партньорство с Казахстан

Ключова среща между САЩ и деветата най-голяма държава в света - 1
Снимка: М. Богданова ©

В Астана се проведе заседание на комисията по разширяване на стратегическото партньорство между Казахстан и САЩ с участието на първия заместник-министър на външните работи на Казахстан Кайрат Умаров и помощник-държавния секретар на САЩ по въпросите на Южна и Централна Азия Доналд Лу.

„На 6 ноември се проведе юбилейното пето заседание на комисията по разширеното стратегическо партньорство между Република Казахстан и САЩ. По време на срещата страните обсъдиха текущи въпроси от двустранния и регионален дневен ред, а също така определиха планове за следващата година, “, каза официалният представител на Министерството на външните работи на Казахстан Айбек Смадияров.

Той припомни, че комисията работи от 2018 г. "Тя е с междуправителствен статут и се състои от 3 комисии: по политическо сътрудничество и сигурност, по търговия и икономическо сътрудничество, а също и по хуманитарно измерение. Предишното заседание на комисията беше на 5 декември 2022 г. във Вашингтон", припомниха от МВнР.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    10 1 Отговор
    след 3 дена Путин отива в Казахстан

    Коментиран от #4

  • 2 ПРАВИЛНО СЕ ОРИЕНТИРАТ

    5 8 Отговор
    Казахите.....
  • 3 Калпазанин

    19 6 Отговор
    Тцтцтцтцт, новина чудо. Казахстан граничи с Русия и Китай и ше си сътрудничи с говеда некой поверява ли? Щото аз лично, не

    Коментиран от #5, #9

  • 4 Да се моли

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Урюрвкос":

    На четири крака, късички 😉
  • 5 Елементарно Уотсън

    7 11 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    Писнало им е на хората от миризмата на блатната кочина, пушилката и замърсяването от западните заводи в Китай, иначе ти каза ли нещо?

    Коментиран от #6

  • 6 ТиЯвно

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Елементарно Уотсън":

    Ти явно не знаеш къде е и с какво се занимава Казахстан, не знаеш и колко задимена им е столицата, нито къде я преместиха, нито каква е географията за да е толкова задимена.... пишете колкото да не заспите наистина.
  • 7 Швейк

    3 1 Отговор
    Де да иде врана все пocpaнa.
  • 8 Ха ха ха

    2 0 Отговор
    Затова ли утре Путин отива там
  • 9 руски copocoидeн кpaвap

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    Еми то всички граничещи с руския обор държави поддържат отношения със САЩ бе roведap ! Нали всички мразят блатната кoчинa !
  • 10 Симо

    3 0 Отговор
    Казахите са били любезни! Някакъв си чиновник, трети заместник на четвъртия заместник министър на нещо си, приел на среща някакъв друг американски чиновник. И краварите си мислят, че правят външна политика, при условие, че Путин лично ще има аудиенция с президента на Казахстан. Апропо, Казхстан има обща граница с Русия и е пряк съсед на Кутай!!! В момента се оформя едно невероятно икономическо сътрудничество меджу тези две световни сили, ....и къде точно е Америка и каква полза може да има Казахстан от тях? Ето това е въпроса. Ами никаква! Всъщност от Америка никой няма полза. И никага не е имал. А от тук нататък няма как и да има. Така че казахстанците просто са били любезни.