Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 07:20 2 635 27

Байдън: Китай има "реални проблеми"

  • байдън-
  • президент-
  • китай-
  • си цизнпин-
  • сан франциско-
  • среща

Преди да напусне Вашингтон, за да замине към Сан Франциско, Байдън заяви, че общата му цел е Вашингтон и Пекин да подобрят комуникацията помежду си

Байдън: Китай има "реални проблеми" - 1
Снимка: Shutterstock

Китай има „реални проблеми“, заяви президентът на САЩ няколко часа преди срещата си с китайския си колега Си Цзинпин. Тя ще се състои на среща на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Сан Франциско, насочена към възстановяване на китайско-американските отношения, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Президентът Си е още един пример за това как се утвърждава възстановяването на американското лидерство в света. Те имат реални проблеми", каза Джо Байдън на събитие за набиране на средства в навечерието на планираната му среща с китайския лидер на срещата на върха на АТИС.

По-рано Байдън изрази надежда, че разговорите ще помогнат за подобряване на разклатените отношения между САЩ и Китай, белязани от остри различия през последната година. Двамата лидери пристигнаха в града, където бяха посрещнати от стотици демонстранти, които се подредиха по маршрута на кортежите им, развявайки китайски, тайвански и тибетски знамена, както и плакати в подкрепа на и против китайския лидер, припомня Асошиейтед прес.

Преди да напусне Вашингтон, за да замине към Сан Франциско, Байдън заяви, че общата му цел е Вашингтон и Пекин да подобрят комуникацията помежду си въпреки разногласията по немалко въпроси. "Да можем да вдигнем телефона и да разговаряме помежду си, ако има криза. Да можем да се уверим, че военните ни сили продължават да поддържат контакт помежду си", подчерта Байдън пред репортери в Белия дом. "Не се опитваме да се откъснем от Китай, но това, което се опитваме да направим, е да променим отношенията към по-добро."

Двамата лидери ще се срещнат във Филоли естейт, провинциална къща музей на около 40 км южно от Сан Франциско, според трима висши представители на администрацията. Мястото на срещата все още не е потвърдено от Белия дом и китайското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    66 7 Отговор
    А ти имаш ментални проблеми, пък си президент. Така че сичко е точно.
  • 2 Санчо

    57 6 Отговор
    А ти и кравария нямате нали?

    Коментиран от #9

  • 3 Аз нямам проблеми

    31 3 Отговор
    Китари какво беше това.
  • 4 ха ха

    42 5 Отговор
    Байдън: Китай има "реални проблеми"/ не потегля на цветни революции ?
  • 5 Ти си много в час

    32 6 Отговор
    Чипосана мумио
  • 6 Някой

    45 4 Отговор
    Хехе! Щото САЩ и съюзниците им нямат реални проблеми, а?
    Не вижда гредата в своето око, но сочи сламката в чуждото.
  • 7 Някой

    53 7 Отговор
    "Президентът Си е още един пример за това как се утвърждава възстановяването на американското лидерство в света. Те имат реални проблеми"

    За да кажеш това, трябва да си не просто глупав, не просто стар, не просто неориентиран, а трябва да си безкрайно циничен.
    Кога е почнало това връщане на лидерството на САЩ? Когато се изтеглиха от Афганистан?, Когато показаха немощ в Украйна? Или когато показаха, че поддържат нация, съставена от военопрестъпници (да не се чудите - Израел)?
    Това, че нокой е отишъл на среща с дементиралия старец се чете като грандиозен успех и признание, че САЩ били лидери на света. Значи, да не се чудят що после няма да има такива срещи повече. Просто те се използват с пропагандна цел!

    Коментиран от #18

  • 8 А да бе

    30 4 Отговор
    щото САЩ няма никакви проблеми и всичко там цъфти и връзва...
  • 9 Ъхъ

    21 3 Отговор

    До коментар #2 от "Санчо":

    Щом са тръгнали да оправят проблемите на целия свят, явно считат, че нямат!
    Всичко им е наред, само главите им хлопат!
  • 10 Ццц

    30 6 Отговор
    Ей, не ви ли стига, че още шава и все пак има изпълняващ функцията? Защо трябва и да говори? Какви господства, какво лидерство бълнува това безполезно нищожество? С вярвания от средновековието и заседнал на 1954 г. мозък тоя артефакт докара света да ръба на ядрена война. Още вярва на лидерства и господства. Неговото лидерство е виновно за смъртта на цяло поколение младежи, пък било те и украинци. Светът гори заради тая дрипа.
  • 11 Деменцията съвсем изплиска легена

    31 5 Отговор
    Американското Куку трябва да се научи да не си отваря простата уста преди важни срещи. Да говориш против страната с която ще се срещаш уж да подобряваш отношенията, е меко казано налудничаво. Понеже САЩ нямат проблеми, затова изметоха бездомните от улиците на Сан Франциско преди срещата, понеже показваха състоянието на разложение в което се намира САЩ. Не че от китайският метеорологичен балон който им наснима половината територия, барабар с военните бази не го знаят.

    Коментиран от #21

  • 12 Дайдън

    17 4 Отговор
    Има обективно проблеми с главния мозък!
  • 13 гост1

    18 4 Отговор
    Големи проблеми има Китай че им дължите толкова много пари а вие лато нямате върнете си задълженията към тях:)))
  • 14 ХАХАХА

    22 4 Отговор
    Боже ,толкова неадекватни по върховете на управлението на света не е имало и няма да има . Този миризливец нали във ФАЩ е цветя и бонбони та преценил ,че Китай има проблеми . Няма да се учудя ако след това умозаключение Си въобще да не се срещне с миризливеца!
  • 15 Алцхаймер

    17 2 Отговор
    САЩ има реални проблеми и един от тях си ти, който ликвидира величието на Америка
  • 16 ,у,уеиш

    14 2 Отговор
    Хахаха.....а краварите само създават проблеми на цял свят!
  • 17 ПО ТОЧНО

    11 3 Отговор
    ТРЕмОРНИЯ ЩЕ "ПРЕДСТАВИ" НА СИ .....СЪВЕТНИЦИТЕ - ДУХОВЕ С КОИТО ПОСТОЯННО СЕ РЪКУВА..........
  • 18 ЦУН КАЙ ГО

    5 17 Отговор

    До коментар #7 от "Някой":

    Я влез в ютуб да видиш преди трийсетина години да видиш как китайците си карат луксозните каруци и са по оризищата.Кой според теб ги измъкна от мизерията след като и там руснаците са разнесли червената чума.Случайно да знаеш че около 60% от икономиката на Китай се формира от производство и инвестиции на чужди фирми.Само американските фирми в Китай са 5386 в момента бе червена овча кратуна.Това че много стоки се произвеждат в китай не означава че са китайски след като видиш и коя чужда фирма ги е измислила.От червения русофил фанатик по тъпо говедо нема

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кресна

    10 2 Отговор
    Байдън търси спешно телефона връзка и разговор с Путин ,това означава че се връща руското господство над света ли ? Що за логика е това американската ,че ако някой се среща с техния президент ,значи признава тяхното господство над света .....
  • 21 ЦУН КАЙ ГО

    3 11 Отговор

    До коментар #11 от "Деменцията съвсем изплиска легена":

    Те щото американците не знаят какво има в Китай.Как си пропуснал последния конгрес на ККП където взеха решение до 2035г да се изравнели. по военен капацитет със сащ.Щото много е възможно този който извади китай от средновековната мизерия да го върне обратно от където изпълзя бе червенушко
  • 22 ЦУН КАЙ ГО

    1 9 Отговор

    До коментар #19 от "Че какво като са карали":

    Да видим тоя нов експеримент държавен капитализъм как ще завърши.Проблемите в китай започнаха.Скоро ще разбереш че китай не е япония или ю.корея.Историята дето котката ловяла мишки започна да приключва.И примера с американците е че никой не е дошъл да им дава технологии на готово.Всички съвременни фундаментални открития са открити от европейци.А сащ се образува от европейци.Нима си мислиш че еднопартийни режими ще надделеят над по свободните страни.А какво ще кажеш ако и тук се появят диктатори като Пиночет.Вие червените кратуни дали ще го заобичате94

    Коментиран от #27

  • 23 БАЦЕ ЕООД

    5 0 Отговор
    В Сащ умират по улиците от свръхдоза масово.. Китай с проблеми обаче
  • 24 Eдин

    5 0 Отговор
    Правилно! Реалния проблем на Китай (и на целия свят) са шатите !
  • 25 Kирил

    2 3 Отговор
    Два от проблемите са, застаряване и намаляване на населението и голямата задлъжнялост.
    Именно, задлъжнялост. Китай с по малко БВП от САЩ има същото задлъжняване. Плюс това че кредиторите са чужди лица и институции, докато в САЩ, кредиторите 80% са американски.
  • 26 незнайко

    4 1 Отговор
    ( Байдън: Китай има "реални проблеми" ) Това поредната СМЕШКА ли е от Байдън ? Проблемите са в САЩ и той много добре го знае това , но ума му не го побира как е възможно ? 334 милиона американци срещу 1.4 милиарда китайци , един срещу четирима ! Става напечено за САЩ , Байдън се подмокря все повече и иска подобряване на отношенията !
  • 27 Цункай го ти

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЦУН КАЙ ГО":

    Китайците колкото неща са открили и създали ти нямаш толкова гънки на мозъка.