Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 05:35 1 064 4

Двама тийнейджъри бяха арестувани в Германия за предполагаеми терористични планове

  • германия-
  • арести-
  • тероризъм

Твърди се, че двете момчета са обсъждали заговор за възможна терористична атака срещу коледен базар и синагога

Двама тийнейджъри бяха арестувани в Германия за предполагаеми терористични планове - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската полиция арестува двама тийнейджъри по подозрение, че са планирали терористична атака в страната, съобщиха в сряда източници от службите за сигурност, предаде Дойче Веле..

Твърди се, че момчетата, на възраст 15 и 16 години, са обсъждали планове за нападение срещу "неверници" и са идентифицирали синагога и коледен базар като потенциални цели, според германската информационна агенция dpa.

Не е ясно колко сериозен е предполагаемият заговор.

Прокурорите казаха, че 15-годишният заподозрян е бил задържан в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия след обиск в дома му. Съдът го остави в ареста до повдигане на обвинение.

16-годишният е задържан в източната провинция Бранденбург.

Според източници, цитирани от dpa, властите са предприели действия и са задържали тийнейджърите като предпазна мярка, след като 15-годишният е посочил конкретна дата и обществено място.

Обществената телевизия ARD съобщи, че младият мъж е призовал към "свещена война" срещу Запада и е обявил атака на 1 декември във видео в платформата за социалните медии Telegram.

По-рано в сряда вътрешното разузнаване на Германия заяви, че терористичната заплаха в страната се е увеличила след атаката на Хамас срещу Южен Израел на 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    11 1 Отговор
    Няма народност ,няма етнос ,но този път политкорекността е нарушена с визирането на "синегогата" , " коледен базар" ," и свещена война срещу Запада издава от кои гости са заподозрените.

    Коментиран от #2

  • 2 16 годишният

    1 11 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    е руснак , а 15 годишният афганистанец .

    Коментиран от #3

  • 3 Да те светна

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "16 годишният":

    А,то си ром.И,кво?
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Спрете помощите за арабелите,вие ги храните те ви нападат.
Новини по държави: