Last news in Fakti

11 Декември, 2013 12:30 6 306 1

$700 000 субсидии от ЕС за виртуална ферма в Румъния

  • румъния-
  • ферма-
  • субсидия

8 мъже в продължение на 3 години взимали сескостопански субсидии

Не е необичайно да прочетете, че правителството помага на земеделските производители със субсидии. В Румъния на фермерите се изплащат по 160 долара на крава, а това може да бъде от голяма помощ. Има само един малък проблем – никъде не се споменава, че тези крави трябва да са истински.

Банда румънски фенове на он-лайн играта Farmville в социалната мрежа Facebook в продължение на 3 години взимали селскостопански субсидии за своите виртуални ферми, пише британското издание „Мирър“.

Измамниците използвали държавна програма, предназначена да подпомагане на малките и средни предприятия и възстановяване на земеделските райони. Средствата били отпуснати от фондовете на ЕС.

Сега те съдят румънското правителство, след като парите били спрени.

Вдъхновен от он-лайн играта, осемте мъже заявили в документите, че притежават 1860 крави и получавали по около 160 долара на животно в продължение на три години. Така „фермерите“ успели да получат около 700 000 долара

Групата заявява, че никъде в документите не е било упоменато, че фермите трябваше да бъдат реални, когато внесли делото си в съда.

През последната година популярността на Farmville падна, но все още си остава един от най-добрите десет игри във Facebook.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Katq Bakalova

    0 0 Отговор
Новини по държави: