Last news in Fakti

8 Декември, 2023 07:45 1 151 5

Пред еврейски храм в щата Ню Йорк е имало изстрели часове преди началото на празника Ханука

  • еврейски храм-
  • ханука-
  • ню йорк-
  • изстрели

Властите съобщиха, че няма ранени, а полицията каза, че не знае какви са били мотивите на стрелеца

Пред еврейски храм в щата Ню Йорк е имало изстрели часове преди началото на празника Ханука - 1
Снимкa: Shutterstock

Вчера американската полиция е задържала 28-годишен, който е заподозрян за предполагаемо изстрелване на два патрона от пушка пред еврейски храм в северната част на щата Ню Йорк часове преди началото на празника Ханука, съобщи Франс прес и Асошиейтед прес.

Властите съобщиха, че няма ранени, а полицията каза, че не знае какви са били мотивите на стрелеца, цитирана от БТА.

Изстрелите са били произведени извън синагогата „Израел“ малко преди 14:00 часа, а заподозреният е бил задържан, каза говорителката на полицията в град Олбъни Меган Крафт.

„Ще информираме жителите на Ню Йорк, когато научим повече, но за щастие няма ранени или загинали“, каза губернатор Кати Хокъл в изявление. „Говорих с равина в "Израел“ и я уверих, че държавата ще направи всичко по силите си, за да възстанови чувството за сигурност, от което се нуждае нейната общност.“

Хокъл каза, че е наредила на щатската полиция и Националната гвардия на Ню Йорк да бъдат в повишена готовност и да увеличат патрулите на рискови места, на които са планирани събития във връзка с Ханука. Празникът започна снощи при залез слънце.

„Всеки акт на антисемитизъм е неприемлив, а подкопаването на обществената сигурност в синагога в първата нощ на Ханука е още по-достойно за съжаление“, каза губернатор Хокъл.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И всичко

    14 2 Отговор
    е предполагаемо.... Но шум до небесата .
  • 2 Механик

    21 2 Отговор
    След зверствата е Газа, за юдо-хазарите няма да има спокойно място на тая земя. Вече ще живеят постоянно оглеждайки и ослушвайки се.
    И както винаги, ще го отнесат точно тия, които най-малко го заслужават. А ОНИЯ, дето мислят, че командват света, те ще са си в луксозните имения, острови, подземия и пр. А техние медии ще тръбят по света : "Убиват ни! Убиват нас, евреите!"
  • 3 българина

    5 2 Отговор
    жалко, че са на халос
  • 4 Павел пенев

    23 1 Отговор
    Кой се интересува от празника Ханука? Нашите американско юдейски подмазвачи. Ще ги видите с тюбетейки на главите в синагогата да се молят за мир, след като всички войни са свързани с евреите и тяхната наглост и подлост. Спасили сме хиляди от Хитлер, но благодарност няма и все искат,крадат и унижават българите.
  • 5 Ганчъ

    7 1 Отговор
    Дано да няма миг покой за всички които подкрепят зверствата в Газа.