Last news in Fakti

26 Декември, 2023 13:10 1 433 2

Израелските ВВС са атакували над 100 цели на Хамас в ивицата Газа

  • израел-
  • ивицата газа-
  • хамас-
  • атака

Ликвидирана е група терористи, опитали се да поставят взривно устройство в израелски танк

Израелските ВВС са атакували над 100 цели на Хамас в ивицата Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израелските военновъздушни сили (IDF) атакуваха над 100 съоръжения, използвани от радикалното палестинско движение Хамас в рамките на 24 часа в ивицата Газа, съобщи пресслужбата на армията.

"Сухопътните, въздушните и военноморските сили на IDF продължават да нанасят удари по терористични цели в ивицата Газа, включително терористични клетки и военни съоръжения и инфраструктура, използвани от терористични организации. Като част от подкрепата за сухопътните сили, десетки изтребители на IDF "В Израел, повече от 100 терористични цели на Хамас бяха атакувани, включително тунелни шахти, инфраструктура и военни инсталации, използвани от терористичната организация за нападение срещу войските на ИД“, се казва в доклада.

Освен това израелските военни в град Джебалия идентифицираха и унищожиха група терористи, които се опитаха да поставят взривно устройство в един от израелските танкове, съобщиха от армията. В Хан Юнис в южната част на сектора израелската армия по време на един от сблъсъците „атакува и уби повече от дузина терористи за няколко минути“, добави пресслужбата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    3 4 Отговор
    Дано Господ да затрие тази ционистка фашистка терористична държава Израел
  • 2 Дааа

    3 4 Отговор
    Глупости слагали бомба,те ги взривяват с ракети над 700 танка са унищожени