Last news in Fakti

31 Декември, 2023 05:26 2 247 8

50% ръст на незаконните мигранти, пристигнали по море в Италия за година

  • италия-
  • мигранти

Данните са на италианското министерство на вътрешните работи

50% ръст на незаконните мигранти, пристигнали по море в Италия за година - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През настоящата година броят на пристигналите по море в Италия незаконни мигранти е нараснал с 50 процента спрямо предходната година, предаде АНСА, цитирана от БТА, като се позова на данни на италианското министерство на вътрешните работи.

През 2023 г. 155 754 мигранти са пристигнали в страната, в това число и над 17 000 непридружавани непълнолетни лица. Миналата година мигрантите бяха 103 846.

Пикът на мигрантите, достигнали италиански брегове през тази година, беше през август, когато за един месец пристигнаха 25 673 мигранти.

Критици на италианския премиер Джорджа Мелони казват, че тя не е изпълнила обещанията си да спре лодките с мигранти. Мелони казва, че благодарение на нея темата за борбата с незаконната миграция и с трафикантите на хора отново е в центъра на европейския дневен ред.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дупничанин

    5 0 Отговор
    Не мое ги мисля, ние сме у Шенген. Да си се оправат.
  • 2 Воден Шенген

    7 0 Отговор
    Като ги гледам как си вливат в ЕС по вода, явно мигрантите ползват правото си на водния Шенген, което право ЕС им го даде, доста преди на нас да го даде. И не им постави почти никакви условия, важното е да са инженери с правилната разцветка
  • 3 Този Шенген

    11 1 Отговор
    през носа ни ще излезе. Искате в Шенген, на ви 6000 суджука от пакистан и бембенистан. Сделка с дявола.
  • 4 ЕС(ЕС) е

    7 0 Отговор
    беззъба организация. А “миграцията” е като горещ картоф, всеки го хвърля на другия. А ние, ние сме просто хора втора ръка и периферия.
  • 5 Да им

    3 0 Отговор
    Дадат малко храна за изпът и попътен вятър на обратно
  • 6 Сицили

    4 0 Отговор
    Вън от Шенген тогаз
  • 7 Най лесното е

    2 0 Отговор
    да не се дава никаво убежище за граждани на страни в които няма война на тяхна територия. Сега войните са Украйна - Русия, но на територията на Украйна, Израел-Хамас на територията на Ивицата Газа. Другаде в света няма такива мащабни войни, в Сирия е само в северозападната част. Всички останали пришълци-мързеланковци вън от Европа! ЕС е само 500млн., не може да изхранва 1,2млрд. араби и 1,3млрд. африканци.
  • 8 Върхът на лицемерието

    2 0 Отговор
    е Германия. Правителството им е отпуснало средства на НПО да събират с кораби по Средиземно море емигранти (да не се удавят, не било хуманно) и ги карат в... Италия. Италианското правителство протестира, но му беше отговорено, че имало квоти за прием по целия ЕС. Да ги поканиш (Меркел) и после да ги водиш в съседа ... просто нямам думи.
Новини по държави: