27 Декември, 2013 13:19 2 255 0

Десетки загинаха при тежка катастрофа в Тайланд

  • тайланд-
  • катастрофа-
  • загинали

Автобус падна от 50 метров мост

Десетки загинаха при тежка катастрофа в Тайланд - 1
Снимки ЕПА/БГНЕС

Най-малко 29 души загинаха при тежка катастрофа в Тайланд, след като автобус падна в пропаст в североизточната част на страната, съобщи Би Би Си, като се позова на полицейски доклад.

Автобусът, който се движел с голяма скорост излетял от мост, висок около 50 метра в провинция Пхечабун, късно в четвъртък, съобщиха от полицията. Смята се, че шофьорът е заспал на волана.

В превозното средство са пътувало между 33 и 40 души. Няколкото оцелели обаче са тежко ранени и са настанени в болница.

Инцидентът се случва точно преди новогодишните празници, когато трафикът в страната е изключително натоварен и се очаква милиони хора да предприемат пътуване из Тайланд.

Пътни инциденти са често срещани в Тайланд. През юли 19 души загинаха при сблъсък между автобус и камион в централната част на Тайланд.

Световната здравна организация заявява, че в Тайланд броят на смъртните случаи в пътно-транспортни произшествия  е "много по-висок" от където и да било в Югоизточна Азия. Незадоволителни стандарти за безопасност и натоварените пътища се основен фактор за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА