Last news in Fakti

20 Януари, 2024 19:16 3 180 32

В Германия може да се появи нова партия

  • германия-
  • партия-
  • нова-
  • хдс/хсс

Тя се отделя от Християнсоциалния съюз

В Германия може да се появи нова партия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Две седмици след регистрацията на партията "Сара Вагенкнехт Съюз" в Германия може да се появи ново политическо сдружение WerteUnion (Съюз на ценностите). Не е изключено сътрудничество с дясната партия „Алтернатива за Германия“, пише вестник Bild am Sonntag.

По негова информация, WerteUnion, оглавявана от бившия ръководител на Федералната служба за защита на конституцията на Германия, която изпълнява контраразузнавателни функции, Ханс-Георг Маасен, е решила да се отдели от опозиционния блок на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) и да стане независима партия. Създаването на нова политическа сила, както уточнява изданието, е планирано за февруари в Бад Годесберг.

Решението беше взето на общото събрание на WerteUnion в Ерфурт. На него присъстваха 278 членове с право на глас - 95% гласуваха за отделяне от ХДС/ХСС.

Тъй като подобни организации, за разлика от политическите партии, имат право да провеждат непублични срещи, Маасен не покани представители на пресата на събитието. Самият той влезе в сградата, където се проведе срещата, като закри лицето си с черна шапка, за да остане неразпознат. Маасен отбеляза в X, че новата му партия ще се противопостави на „всички форми на тоталитаризъм и неосоциализъм“ и ще „отново поведе страната напред“.

Създаването на партията вече е увеличило броя на членовете на WerteUnion от 4 на приблизително 6 хиляди души. Както беше обявено, сега Маасен вероятно ще подаде оставка от ХДС, за да прекрати процеса на изключване от партията, който продължава вече година. През септември Маасен вероятно ще участва в изборите в Тюрингия, Саксония и Бранденбург. Той обаче не изключва споразумение с дясната партия "Алтернатива за Германия".

Според проучване, проведено от социологическия институт Insa и поръчано от Bild, 5% от жителите на Германия могат да си представят да гласуват за WerteUnion. За сравнение, електоралният потенциал на партията Сара Вагенкнехт Юнион е 20%.

Когато Ханс-Георг Маасен беше ръководител на Федералната служба за защита на конституцията на Федерална република Германия, той изрази твърда позиция към Русия. През 2015 г. той директно обвини Русия в организирането на кибератаки срещу сървърите на Бундестага.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най вероятно е пак да се появи

    33 5 Отговор
    националсоциалистическа партия!

    Коментиран от #5

  • 2 КОТарАК

    12 29 Отговор
    ми да идва оня с мустачките , че прстотиите на джуджето не се търпят...е тогава ще си припомнят истинският фашизъм / то сега-като евреите...който не е с тях е антисемит , а който не е с рашаните го обявяват за фашист

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Па да ви кажем

    9 9 Отговор
    А па руските батерии биле най-убави у целио свет
  • 4 хммм

    21 4 Отговор
    Браво! Долу Шолци, "Да" на Германия!
  • 5 Да ти кажа..

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Най вероятно е пак да се появи":

    Тя отдавна се появи в Русия..ако не знаеш
  • 6 ТаУмВзе

    9 5 Отговор
    Партията на Абдул! Ще има голям успех наистина.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РЕАЛИСТ

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Да ама в Русия може да се появи някой, като грузинеца с мустака и оня с мустачките пак ще го пържат в бензин до бункера в Берлин.

    Коментиран от #11

  • 9 Някой си...

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    .. мАни недей, че ше земе да си напраат пак некой пакт Молотов- Рибентроп, както навремето Сталин с Гитлер...у ойде Полша у дерето..
  • 10 А коя е тая Сара

    13 0 Отговор
    и за какво се бори? Какви са и целите? Защо не написахте, а просто ни я споменавате мимоходом без нищо друго:

    "Две седмици след регистрацията на партията "Сара Вагенкнехт Съюз" в Германия може да се появи ново политическо сдружение.....

    А след мъглата...мъгла:
    "Според проучване, проведено от социологическия институт Insa и поръчано от Bild, 5% от жителите на Германия могат да си представят да гласуват за WerteUnion. За сравнение, електоралният потенциал на партията Сара Вагенкнехт Юнион е 20%."

    Коментиран от #13

  • 11 Питанка

    7 8 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    Грузинеца- социалист, Гитлер- насионалсоциалист..намерете приликите, щото разлики не се наблюдават--па мое се опиташ да преведеш на български какво значи- Товарищ и Геноссе..

    Коментиран от #17

  • 12 Германците ако ПОДПУКАТ РУСНАЦИТЕ

    18 4 Отговор
    Киевският режим загуби почти хиляда бойци само за 24 часа -Украинските въоръжени сили претърпяха големи загуби през последното денонощие. Само в донецкото направление са убити и ранени до 320 украински бойци, както и оръдия Д-20 и Мста-Б, съобщава руското министерство на отбраната.
    Ситуацията в Краснолиманското направление е не по-малко тежка за киевския режим - там загубите възлизат на до 280 войници и офицери, две бронирани машини и самоходна установка "Гвоздика".

    В посока Купянск украинските въоръжени сили загубиха до 150 бойци, в посока Южно-Донецк - до 95, в посока Запорожие и Херсон - съответно 30 и 35. Така само за 24 часа загубите на украинската армия възлизат на 910 войници.

    Коментиран от #14

  • 13 Ами

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "А коя е тая Сара":

    Какво да е "сара" , какво да ее...продукт на "Мосад" ,вече имат такъв успешен в Бг, чрез фондацията си "Зайдел".....
  • 14 уволни Залужни -Конфликтът

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Германците ако ПОДПУКАТ РУСНАЦИТЕ":

    Украинският политик Тука: Зеленски реши да уволни Залужни -Конфликтът между президента на Украйна Владимир Зеленски и главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни продължава. Зеленски реши да уволни Залужни.
    Това заяви украинският политик Георгий Тука в интервю за YouTube канала Newsroom. Той обясни, че украинският президент възнамерява да смени Залужни с началника на Главното разузнавателно управление на украинската армия Кирил Буданов . В същото време Валерий Залужни ще бъде преместен на работа в Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна (СНБО). Сериозността на намеренията на Зеленски, според Тука, се демонстрира от факта, че държавният глава на Украйна взе със себе си Кирил Буданов на преговорите в Женева по време на Световния икономически форум в Давос.
  • 15 НЕ НА ЗЕЛЕНАТА ИЗМАМА

    21 1 Отговор
    Европейските чиновници окупирали нелегитимно властта вън! Урсулата, Жозето и т.н. на съд. Трябват нови партии.
  • 16 Как

    17 1 Отговор
    Заради идиотската миграционна политика не е чудно да се появи и нов фюрер.
  • 17 РЕАЛИСТ

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Питанка":

    Нещо се опитваш, ама не става. Грузинецът е бил комунист, а не социалист. На Хитлер партията е Национал Социалистическа работническа партия. В голяма заблуда си за геносето. Употребявало се е само в ГДР, а не при Хитлер. Сума ти американски и английски фирми да спонсорирали Хитлер, за да го използват срещу СССР. Уплашили са се , че ако революция се разпространи ще им вземат паричките. Така , че аналогията ти не струва.

    Коментиран от #23

  • 18 ФАКТИ КОПИРАТ от ВЕСТИ РУ

    7 0 Отговор
    20 януари 2024 г. 18:34 ч
    В Германия решиха да създадат нова консервативно-либерална партия "Съюз на ценностите" Германската асоциация WerteUnion, или "Съюз на ценностите", планира да създаде политическа партия, която ще бъде оглавявана от бившия шеф на контраразузнаването на Федерална република Германия Ханс-Георг Маасен. Съответното решение беше взето на среща в град Ерфурт.
    Организаторите очакват следващата есен новата партия да участва в парламентарни избори в провинции като Саксония, Тюрингия и Мекленбург-Предна Померания, пише РИА Новости .
  • 19 Мустяфя

    2 0 Отговор
    Калайджийска
  • 20 Ихааа

    11 0 Отговор
    Голямата новина. Тук се люпят като свраки, а в Германия една нова. И какво толкова?
  • 21 Бивш генерален секретар на НАТО

    4 9 Отговор
    Бивш генерален секретар на НАТО: след поражението на Украйна световният ред ще се определя от Китай и Руската федерация Ако Украйна бъде победена, тогава световният ред ще се определя от Русия, Китай, Северна Корея и Иран, а не от западните страни. Това мнение изрази в интервю за The Daily Telegraph бившият генерален секретар на НАТО Джордж Робъртсън.Бившият генерален секретар на НАТО смята, че САЩ, ЕС и Обединеното кралство трябва бързо да приемат многогодишен план за помощ за Украйна, за да демонстрират по този начин своята решителност и да окажат натиск върху Руската федерация. Освен това, според него, Западът трябва да „внуши“ на руските власти идеята, че Москва ще бъде изправена пред поражение в случай на конфликт с НАТО.
  • 22 Излетното тегло едо девет тона .......

    3 1 Отговор
    Южнокорейски анализатор каза, че новият дрон на КНДР Saebyeol-4 уж използва елементи от китайския изтребител J-7 -Точните характеристики на излитане на севернокорейския БЛА все още не са съобщени, но Минсок Ким предполага, че излетното тегло е ограничено до девет тона, тъй като това е теглото, за което е проектирано шасито на китайските изтребители J-7

    Коментиран от #24

  • 23 Да ти кажа..

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Хахаха..то за това Хитлер и Сталин беха две години съдружници.. мое се поинтересуваш за Соболевата ак ция и какви лозунги е издигала БКП по онова време и как са наричали държавата на партайгеносе Хитлер.. иначе ..комунист бил,ама беше Съюз на Съветските СОСИАЛИСТИЧЕСКИ РЕСПУБЛИКИ, а не Съюз на Съветските КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕСПУБЛИКИ....издишат ти опорките като спукана топка ..

    Коментиран от #25

  • 24 Какъв Дрон - това е ДРОН - ЛЕТЯЩА ЧИНИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Излетното тегло едо девет тона .......":

    дрон на КНДР Saebyeol-4 - 9 ТОНА , МиГ-29 -Нормална излетна маса -16 800 kg ,F-16C Block 50 Нормална излетна маса -12 000 kg
  • 25 РЕАЛИСТ

    10 3 Отговор

    До коментар #23 от "Да ти кажа..":

    Абе ти кой набор си бе човек? Май и представа си нямаш, какво в комунист и какво социалист. Партиите които управляваха бяха у нас-Българка Комунистическа партия, а в СССР -КПСС . Членовете им бяха комунисти. Общественият строй, обаче се наричаше социализъм, а не комунизъм, както някои сукалчета сега пишат по вестниците. Сталин и Хитлер не са били съюзници, а Молотов -Рибентроп пакт е пакт за ненападение. Повтаряш измислиците на Навални. В допълнението към пакта си разделят Полша. Учителят ми по история казваше " Всеки си взе своето от измислената държава Полша"

    Коментиран от #27

  • 26 Мнение

    3 5 Отговор
    Още една фашистка партия, ще се появи в Германия! Надявам се да няма успех Аз лично ще гласувам за Сара Вагенкнехт!

    Коментиран от #28

  • 27 Мнение

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "РЕАЛИСТ":

    Благодаря ти! Напълно точно е казаното от тебе! Жив и здрав да си!

    Коментиран от #30, #31

  • 28 хххх

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мнение":

    Tя е фашистката партия... ти нещо ги бъркаш..
  • 29 САМО ДА НЕ МЕ ИЗТРИЯТ

    2 0 Отговор
    Танго за ПО ЗДРАВ към АнаЛенчето, Урс Улчето, Шолци (къде без него) и Мути МерКел!

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 да да

    1 0 Отговор
    Германия на германците....!
Новини по държави: