Last news in Fakti

25 Януари, 2024 04:53 3 241 37

Русия публикува списъка на загиналите членове на екипажа на Ил-76, свален от украинските въоръжени сили

  • руия-
  • самолет-
  • оренбургска област-
  • загинали

Губернаторът на Оренбургска област изказа съболезнования на близките

Русия публикува списъка на загиналите членове на екипажа на Ил-76, свален от украинските въоръжени сили - 1
Снимка: ЕПА

Властите на Оренбургска област публикуваха списък на загиналите членове на екипажа на Ил-76, свален от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) над Белгородска област, предаде ТАСС.

"Военният самолет Ил-76, който се разби в Белгородска област, е управляван от екипаж от Оренбургска област. Списък на загиналите членове на екипажа на Ил-76, който се разби:

Командир на кораба Беззубкин, помощник-командир на кораб Чмирев, навигатор Високин, борден инженер Пилуев, борден инженер Житенев, полетен радист Саблински.

Това е непоправима загуба за всички. Изказваме съболезнования на близките и на героите. Те ще останат завинаги в нашата памет“, се казва в съобщение от канала Telegram на кабинета на губернатора и правителството на Оренбургска област.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    19 6 Отговор
    Самолет, а не кораб.
  • 2 Самолетът

    71 46 Отговор
    Които пътува от Иран ли ?

    Иранските шахеди и ракети
    Пленници ли им викат в Раша ?

    Коментиран от #32

  • 3 Инфо

    72 66 Отговор
    Украинските соц мрежи завряха от коментари-обикновенните украинци проклинат своята власт в Киев и мнението им е,че щом така лесно убиват своите военнопленници-няма защо народа да воюва за Зеленски и бандата му.Прелитането на самолета с тези военнопленици е било договорено предварително с Киев-размяната е трябвала да бъде в 13.00 .Такава размяна е правена на 03.01.24 и същият самолет е доставил предишните украински военнопленници

    Коментиран от #10

  • 4 Судоплатов

    52 13 Отговор
    Без съмнение самолетът е свален от украбандеровците. От ВСУ са признали косвено, заканвайки се, че те ще свалят всякакви транспортни самолети летящи в Белгородска област. Изстреляни са 3 ПВО ракети от Харковска област, предположително германски или американски. Може и да са от смесена система с ракети на С-300 и американски радари, както предишното сваляне на А-50.
    На Буданов, Зеления и Залужни им се подготвят бонбонени подаръци.

    Коментиран от #22

  • 5 Асан Аспуха

    40 19 Отговор
    Номера въртят май хахлите Украйна.Русия няма интерес изгода да лъже

    Коментиран от #28

  • 6 Илия

    43 13 Отговор
    Грешка на ПВО, не са знаели какво свалят.
    Украинците първо са се похвалили, че те са свалили самолет и като разбрали какво са свалили изтрили съобщението.
  • 7 Факт

    22 48 Отговор
    Точни данни! Загинали са тези 9 руски военни екипаж на самолета и 118 ракетни установки С-300 взривени от Украинските военни ...
    Слава на ЗСУ...Слава Украйна

    Коментиран от #18, #19, #23

  • 8 Ехааа

    14 12 Отговор
    А списък с пленниците? Качиха ги без имена само като бройка.

    Коментиран от #12

  • 9 Абсурдистан

    20 25 Отговор
    Че то Путлер прати съболезнования на близките на Пригожин, след като с лична заповед нареди убийството му. Това си е практика да убива свои, ако е в интерес на властта.
  • 10 вацата

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Инфо":

    всеки лъже както му е изгодно и руснаци и украинци , ние хората май вече забравихме какво е това ИСТИНА , не сме я чували мноооого години
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Има

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Ехааа":

    Качиха го в телеграм 4 часа след случката, ама трябва някой да гледа.
  • 13 Разкриха ги отново

    15 26 Отговор
    След като бяха хванати в лъжа русия скри списъка с уж украински военнопленници които били на борда -
    Известната руска пропагандистка Маргарита Симонян побърза да качи списък с така наречените военнопленници, които уж са се намирали на борда на самолета. Информацията веднага бе тиражирана от руските и украински медии. Съвсем скоро след това обаче се разбра, че имената на 17 от украинците в списъка са били обменени на 3-ти януари. Което показва, че тези списъци не са достоверни.В различни телеграм канали има информация относно това, че самолетът Ил-76 е летял над Египет, Саудитска Арабия и Иран, а след това около Сирия е изгубен от радарите, а после се е появил в района на Белгород. Пишат, че самолетът е патрулирал над Близкия изток, което показва, че няма никаква логика на борда му да е имало украинци. Това допълнително засилва подозренията, че на борда на машината е имало боеприпаси.

    Коментиран от #17, #27

  • 14 Пригожин

    9 16 Отговор
    Много бързо забравиха как ме свалиха
    По заповед на Пусъо.

    Сега пак е същото.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дядя

    11 8 Отговор

    До коментар #13 от "Разкриха ги отново":

    Ехоооо, чукчата писатееел! Ето ти цитатче от Факти-"Би Би Си провери на случаен принцип имената на 20 души в списъка - всички те бяха посочени като украински военнопленници. Би Би Си не съобщава имената им, тъй като не е ясно дали наистина са загинали при самолетната катастрофа. В списъка на Симонян се споменава едно лице, което вече е било разменено на 3 януари 2024 г." Само едно име а не твоето- "след това обаче се разбра, че имената на 17 от украинците в списъка са били обменени на 3-ти януари. " Спрете се с козяшките опорки или поне ги съгласувайте!

    Коментиран от #26

  • 18 Родопа планина

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    На кого казваш Слава на Ус...райна ли.Тя вече е и ще бьде Руска част запомни това.Половината от така наречената Ус....айна ще бьде кьм Руските земи.
  • 19 ФАКТ Е ЧЕ СИ ЛЪЖЕЦ

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    НАЙ МНОГО ЕДНА УСТАНОВКА МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРЕ В ТОЗИ ИЛ........ИЛИ НАЙ МНОГО ДУЗИНА РАКЕТИ ЗА С300. ВИЖ ТТ ДАННИТЕ НА ДВЕТЕ МАШИНИ.ЯВНО РАЗЧИТАШ НА АУДИТОРИЯ ПАСЯЩА ТРЕВА....
  • 20 неприятност

    4 8 Отговор
    Светла им памет на загиналите в тая катастрофа, но будят недоумение твърденията на някой източници, че катастрофиралият самолет е излетял от чужда държава, че има несъответствие с бройката на намерените тела, че в списъка на загиналите военнопленници присъстват имена и на такива, които вече са били освободени при предишни размени, а и това, че е съвсем неестествено, на едни не много драги, чужди военни пленници, да им бъде оказана такава висока чест, че да бъдат допуснати до транспортиране със самолет?

    Коментиран от #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Слава на сащ и нато

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Судоплатов":

    Е нали казвате че рашата била много силна и непобедима с невиждани оръжия а украйна била слаба и нищо не ставало от украйна😂😂😂😂
  • 23 Слава на сащ и нато

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Слава на сащ и нато
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да се знае

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "неприятност":

    Самолета не р катастрофирал а свален и то съвсем умишлено . Със същия самолет на 3 -ти Януари са превозили предишните военнопленници за размяна . Списъка с публикуваните имена е истински а на укропатите им остана само да си измислят оправдания . По всичко личи че засадата е направена от " партньорите " им което показва отношението към тях .

    Коментиран от #29, #37

  • 26 Пфф бегай бе

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Дядя":

    Алоо индианеца разбирател . Точно защото нагличаните направиха тая простотия именно ббс излезе с тая тъпотия да се оправдава . За наглианите не е важно кой убиват защото за тях всички са руснаци и точно това си призна американски пленен войник .
  • 27 Скрий се бе хванат

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Разкриха ги отново":

    Англичаните те плюят а ти пишат че вали и ти обаче вярваш ..... много си зле
  • 28 К. Николов

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "Асан Аспуха":

    Прав си Кривчо. Русия никога не лъже. Тези се навоюваха. Да пращат следващите. Само не знам как ще им почнят безумните имена на геройте. Та те вече приближдаван 400 000 ГРУЗа.
  • 29 Гад

    2 5 Отговор

    До коментар #25 от "Да се знае":

    Аре стига с тия руслямски лъжи, ще возят военнопленници със самолет. Като им знам табиета по-скоро ще ги натоварят в товарни вагони, камази или уаз-ки. Самальотите ги ползват за други цели, и са легитимни тлъсти цели. И стават все по малко за ужас на джуджака
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бай Шпек

    3 3 Отговор
    Като чета как се разкудкудякаха ватенките разбирам че всьо идьот по плану. Ядат хурката и на собствена територия и това боли, боли. Не е като да изтрелваш ракети по градовете.
  • 32 А къде е списъка

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Самолетът":

    със загиналите от охраната на "военнопленниците украинци"...? 😂😂😂

    100% не е имало никакви пленници.
  • 33 Слава на сащ и нато

    3 5 Отговор
    Лелеее сега русоро6четата па не верват викат тва е грозна пропаганда на запада лъжа измама инсинуация е😂😂😂😂нема свален самолет нема потопени кораби и сталин с железна ръка управлява войната от кремл😂😂😂😂
  • 34 Слава на сащ и нато

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "Няма такова Съобщение нито от":

    И сталин е жив нали😂😂😂😂😂😂😂смърта му е западна пропаганда и измама на капиталистите😂😂😂
  • 35 Харон

    1 1 Отговор
    Лека им пръст.
    Къде е списъкът на другите?
    Имали кандидати да летят по този маршрут?
  • 36 Харон

    1 1 Отговор
    РОСНЕФТ ГОРИ В ТУАПСЕ. УДАРЕН С ДРОН. ЕДНА ЧАСТ ОТ ЧФ ТАН СЕ СКРИ, НО НЯМА ДА ИЗЯДЪТ МНОГО ХЛЯБ ТАМ....ЧАКА ГИ МОСКВА!!!! Бум чакалака, бум чака....:-)))))
  • 37 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Да се знае":

    Как да им обясниш на затъпелите козячета,че технологията за манипулиране и фалшифициране е такава - сега ще препълнят медийното пространство с толкова много версии,лъжи и полулъжи,че постепенно Истината ще стане незабелижима и трудно откриваема.Елементарна технология за елементарни хора.Очакваййте днес цял ден да ни засипват с експертни материали.А виж,американците,Флагман на демокрацията и световен Хегемон,интересно защо още никого не са обвинили?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания