Last news in Fakti

28 Януари, 2024 04:47 3 556 6

Нетаняху: Няма да благодаря на Катар, емирството да натисне "Хамас" за заложниците

  • бенямин нетаняху-
  • заложници-
  • катар-
  • хамас-
  • израел

Хиляди хора демонстрираха в центъра на Тел Авив с искане за оставката на израелския премиер

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отново се зарече да победи палестинската ислямистка организация „Хамас“ в ивицата Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Ако не елиминираме терористите от „Хамас“, тези „нови нацисти“, следващото клане е само въпрос на време“, каза той снощи на пресконференция в Тел Авив.

Основният урок от Холокоста е, че "само на себе си можем да разчитаме да се защитим", каза Нетаняху.

Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста беше отбелязан вчера в международен план, припомня ДПА.

Същевременно хиляди хора демонстрираха в центъра на Тел Авив с искане за оставката на Нетаняху. Те го обвиниха, че предизвиква разделение страната и отрича своята лична отговорност за обстоятелствата, довели до клането на „Хамас“ в Южен Израел на 7 октомври.

Междувременно Нетаняху призова Катар да окаже натиск върху "Хамас" да освободи оставащите в плен заложници, които взе при атаката си срещу страната му на 7 октомври, предаде Ройтерс.

Малкото, но богато и влиятелно емирство на брега на Персийския залив трябва да използва лостовите, с които разполага, при условие че финансира палестинското ислямистко движение и е подслонило негови лидери, каза Нетаняху.

Самият ръководител на "Хамас" Исмаил Хания живее в изгнание в Катар.

Попитан от репортери за свое изказване при закрити врата, аудиозапис на което изтече по израелска телевизия тази седмица, че няма да благодари на емирството за неговите посреднически усилия и смята ролята му като цяло за проблематична, Нетаняху отговори лаконично: "Не вземам думите си обратно."


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плъха

    4 5 Отговор
    смачкай змията да не може да хапе
  • 2 Пазете се от полицаи

    2 2 Отговор
    Пагона на МВР води до масово полудяване(зомбират с честоти) на полицаи, бягайте докато е време!
  • 3 Запознат

    6 5 Отговор
    Тези еврейчетата знаят ли какъв смешник ги оправдава? Това което се случва в Палестина е недопустимо, ако това се случи с Израел ,дали светът ще си мълчи ,завирайки си главата в пясъка. България спаси евреите ,сега кои да спаси палестинците. Израел започва да прилича на Хитлерова Германия. Резил и позор
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Николай Стоименов

    3 1 Отговор
    Гнусно и нагло същество
  • 6 ХЪзаRятТ

    1 1 Отговор
    Този заслужава публична ек3екуция заедно с целя му кабинет и 90 % от армията им.