Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 08:05 3 120 39

Сеул привика руския посланик заради Захарова, терминът "СВО" подвеждал световната общественост

  • андрей руденко-
  • мария захарова-
  • южна корея

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко обсъди ситуацията в Украйна в Сеул

Заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко посети Сеул и проведе разговори с южнокорейския си колега Джонг Бьонг-уон, като обсъдиха международни проблеми, включително ситуацията в Украйна. Това съобщиха от Министерството на външните работи на Република Корея, цитирани от ТАСС.

Южнокорейската страна изложи позицията си относно "военното сътрудничество между Русия и Северна Корея и призова Русия да се държи отговорно".

На 3 февруари корейското външно министерство покани руския посланик Георгий Зиновиев на разговор заради думите на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова за причините за нарастващото напрежение на Корейския полуостров. Захарова също така нарече тенденциозно твърдението, че КНДР е единствената страна в света, която е узаконила правото на превантивен ядрен удар. Зиновиев предаде на Сеул оценката на Русия за ситуацията на полуострова.

Същия ден южнокорейските медии разпространиха изявление, позовавайки се на южнокорейското външно министерство, в което се определя използването на термина "специална военна операция" във връзка със ситуацията в Украйна като опит за "подвеждане на световната общност". На срещата в южнокорейското външно министерство руският посланик подчерта неприемливостта на подобни изявления.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    29 44 Отговор
    Матушката на всички помага , подкрепя , освобождава...всичко така правилно върши , а никой не я обича.Интересно

    Коментиран от #4, #8, #11

  • 2 Провинциалист от провинция Тракия

    33 12 Отговор
    Може да е подвеждал преди пълномащабното нахлуване е Газа, сега вече не подвежда.
  • 3 ЕВРОНЮЗ

    42 10 Отговор
    Някой да е чувал обявяване на война от страна на Украйна или Русия.????
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само питам

    40 12 Отговор
    А как да наричаме "операциите" на евреите от Израел срещу палестинците ? Присъствието на турски и американски войски в Сирия и Ирак ?
  • 6 РЕАЛИСТ

    39 9 Отговор
    Не знам с какво ги подвежда СВО, но знам, че цялата световна общност, бе подведена с No Fly Zone /зона забранена за полети/ Така говореха , а на практика западните самолети летяха и бомбиха в Сърбия и Либия по всичко, което шава. Демагогия в действие. Искаха и още искат да направят същото в Украйна, но не им стиска. Те са свикнали само малко държави да давят, от по-големите ги е страх.
  • 7 Примати

    4 5 Отговор
    Прочетете внимателно последния абзац. Няма смисъл… Ганев

    Коментиран от #28

  • 8 РЕАЛИСТ

    39 13 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Я кажи , ама честно, що мразиш Русия, като си живял там и хляба си си вадил. Нещо лично, нали. Имах познат и той като теб, ама изплю камъчета. Имал добра работа в Русия, добри пари, бил склададжия. Взел обаче да бърка в кацата с мед и да заделя за себе си. Пипнали го, изгонили го и сега е върл русофоб, като теб.

    Коментиран от #9, #14, #33

  • 9 КОТарАК

    23 28 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    аз не мразя Русия , имам и приятели руснаци/ мразя такива като джуджето , които УРОДОВАТ-по руски, над държавата и народа си

    Коментиран от #12, #15

  • 10 007

    17 25 Отговор
    То само бг подлогите и чат пат некой заблуден русороб по света могат да се заблудят за нещо което е донесло стотици хиляди смърти ,че не било война а разходка в парка!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇬🇧🇯🇵🇰🇷🇧🇬

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 РЕАЛИСТ

    31 12 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Нека руснаците преценят, дали Путин е добър президент за тях или не." От гледна точка на ламята, юнаците са най-голямата напаст От една разбита държава , оставена от Горбачов и Елцин, направи отново една свръхсила, която мачка НАТО от над милиард страхливи кученца. Дори санкциите не ги сломиха. Това ви е яд. Че номерата не ви минават. Спря кражбата на ресурси от западните хищници и те газ пи каят. Направи я най-мощната ядрена страна и за първи път ясно им казва."Яде ли ви се бой" Мълчат от Вашингтон. Когато американците потопиха Курск, генералите искаха ответен удар. Путин им каза" Не сме готови, изчакайте" Сега са готови и затова Медведев постоянно им го припомня. Появата на велики личности е израз на обществена потребност. Путин е вече в историята, наравно с Петър Първи, Иван Грозни и Екатерина Велика.

    Коментиран от #16, #18

  • 13 Човек

    14 19 Отговор
    Привикали тяхната Митрофанова да й четат конско. Кога ще ги стигнем корейците...
  • 14 наблюдател

    10 13 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    до 8 искаш да кажеш че и ти си крадял ама не са те хванали и затова обичаш матушката си и путин

    Коментиран от #27

  • 15 факуса

    19 8 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    ама няма как да е жуже кат е среден ръст,злобата не ти помага,минусите ти го показват,и руснаците повечето не го мразят,ако го нямаше русия също нямаше да я има ,ограбена от запада,свиквай,новото не може да се спре

    Коментиран от #22

  • 16 КОТарАК

    15 19 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Путин е едно изперкало старче , което е изгубило връзка с реалността! обикновения руснак го ненавижда-сети се Пригожин как му мятаха цветя по танковете! за РФ мога да ви говоря и роман да напиша-знам ги какви са...лошото е , че вие,, русофилите,, си нямате реална представа за доста неща , повечето от вас не знаят и руски !

    Коментиран от #21

  • 17 факуса

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "007":

    седмополовий,ами сащ също водиха сво в ирак,където избиха милион цивилни,ама не ти пречеше,затуй търкай си тоалетната
  • 18 Човек

    15 23 Отговор

    До коментар #12 от "РЕАЛИСТ":

    Русия била свръх сила, която мачкала НАТО... Благодаря ти, че ме разсмя. Русия зацикли срещу Украйна, на която НАТО помага само задочно. Русия никога не би нападнала НАТО, което я превъзхожда тотално в числен състав, технологии и икономика. Затова Русия побърза да влезе в Украйна преди Украйна да влезе в НАТО, но сметките й се оказаха криви. Запада няма да се откаже от Украйна, защото е все едно да коленичи пред Русия. Това е НЕВЪЗМОЖНО. Богатият милиард да клекне на 140 милиона скъсани руснака? Трябва да си смениш името от Реалист на Фантазьор. Путин бутна Русия по-надолнището и връщане назад няма.

    Коментиран от #23, #25

  • 19 Артилерист

    16 11 Отговор
    Малко след като руските войски влязоха(защо е друга тема) и се започнаха реални бойни действия със ЗАГИНАЛИ и от двете страни, се проведоха преговори в Истамбул. Стигна се до общо споразумение за прекратяване на конфликта. Оставаше само украинския режим, поставен на власт от американците, да го подпише, след като се допита до свойте господари. Байдън обаче отказа това споразумение, а Джонсън отиде в Киев и им нареди да се бият. Това е отдавна известен факт, защото договарящите са две страни там, като освен оторизираните официални лица, присъстват и сътрудници/"шерпи", които поправят, редактират, дописват уточнени спорни формулировки. Тоест, има достатъчно много участници, от които да се разбере какво точно се е случило. Отказът от съгласие за този мирен план е още едно доказателство, че истинските воюващи срещу Русия в Украйна са американците чрез укронацистите...
  • 20 Коментар

    9 10 Отговор
    Да не стане така Путин да привика певеза на република Корея -ненормалние и президент и да му заповяда да
    изпее Катюша ,иначе ще го предаде на КИМ Чен Ун.
    Тези корейци станаха много нахакани.
    Явно господарите им кравари са им дали някакви наркотици за смелост.
  • 21 РЕАЛИСТ

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "КОТарАК":

    На Пригожин му мятаха цветя, щото искаха някой да промени начина на водене на войната. Путин е разумен, но мек. Искаха някой да избомби яко украинците с ЯО и да приключи войната за няколко минути. После осъзнаха за какво иде реч и им ревяха на вагнеровци по улиците " Що изоставихте фронта, накъде сте тръгнали" Я си припомни България. Александър Стамболийски организира войнишко въстание Първата Световна и войската тръгна към София. После загубихме и същия тоя Александър Стамболийски подписа Ньойския договор, с който ни орязаха сума ти територия. Ленин е същият мерзавец.

    Коментиран от #29, #34

  • 22 Човек

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "факуса":

    Путин е 169 см и е с един сантиметър по-нисък от Меси. Това е средният ръст... в Уганда.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Заглавието няма нищо общо със статията

    9 4 Отговор
    Автора дори не е разбрал какво преписва:)

    Всъщмост руския посланик е разкритикувал корейците за неприемливите им изказвания. А срещата е била за съвсем друго.

    "Същия ден южнокорейските медии разпространиха изявление, позовавайки се на южнокорейското външно министерство, в което се определя използването на термина "специална военна операция" във връзка със ситуацията в Украйна като опит за "подвеждане на световната общност". На срещата в южнокорейското външно министерство руският посланик подчерта неприемливостта на подобни изявления."

    Поне прочетете статиите си преди да поставяте заглавията си! Ама за пусти мерак, лек няма.

    Коментиран от #31

  • 25 РЕАЛИСТ

    10 7 Отговор

    До коментар #18 от "Човек":

    Объркал си се. Точно сметките на Запада , да се настанят в Крим излязоха криви. Путин си взе Крим, без пушка да пукне. Ядрената триада бе в бойна готовност и твоето НАТО подви опашка. Сега само подава джепане и пари, но не смее да влезе. В историята печели ме богатият, а можещият да воюва. Рим е бил превзет от вандалите. Чингиз хан е вилнял пи света и хич не му е пукало, колко богат е съседен Китай. Сравни стратегическите оръжия и тогава си ги плещи. Най-новите ракети на САЩ са на 50 години, а за сметка на това Русия вече има Сармат, Авангард, Циклон, Кинжал, да не говорим за това което идва Буревестник и Посейдон. Затова в Русия са спокойни и народът вика" Дай да им видим вече сметката"
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 РЕАЛИСТ

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "наблюдател":

    Малеее, да ти имам логиката. Счупи тъпомера.
  • 28 Заглавието няма нищо общо със статията

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    И да са го прочели последния абзац, които показва, че точно Ганев манипулира общественото мнение. ще се правят че не са го забелязали. И коментара ти се правят, че не са го забелязали.

    За да могат да си пускат на воля, соросовите вехти мантри от наръчника му за пропагандно спамене.
  • 29 КОТарАК

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "РЕАЛИСТ":

    Самболийски е лично изкаран от пандиза и молен да спре въстанието от ЦАРЧЕто..не го е организирал..ПУтин е просто един ПАЦАН-джудист-има си своите качества като спортист , оттам му е и верността към приятелите..но тва за Матушката не стига , за да я управляваш правилно! реално са 120млн. руснаци на огромна територия ,която по гъстота на население е като Гренландия./ с такъв,,потенциал,, не можеш да се правиш на велика сила , защото си смешен!парадокса е , че тая държава , ако не я управлява ТИРАН , ще се разпадне-което ще се случи най вероятно , и то скоро/ вече и измислените външни врагове няма да помогнат-запада само е помагал на Русия ,спасявал от глад доста пъти

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ганев разчита

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Заглавието няма нищо общо със статията":

    че соросовите спамаджии четат само заглавията, с които им подхвърля мръвка за насъскване. И те се втурват яростно и всеотдайно, за да не ровили по кофите- както сами се хвалят..
  • 32 РЕАЛИСТ

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "КОТарАК":

    Стамболийски е бил английски агент. А ти ме мисли за разпадане на Русия , щото гледай кво става в САЩ. Да не стане , те първи да се разпаднат. В Тексас е интересно. Южните щати не могат да понасят Севера. Имам познато семейство от Калифорния и те не обичат да казват, че са от САЩ. Викат" Искаме да се отделим и да сме си държава Калифорния" Що да храним некадърници. Ще имаме 7-ма икономика в Света."
  • 33 Хахахаха

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "РЕАЛИСТ":

    А ти що мразиш запада, като 3 млн емигранти които живеят в западна Европа поддържат България жива? От къде мислиш, че идват парите в България? От раша ли?

    Коментиран от #37

  • 34 Хахахаха

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "РЕАЛИСТ":

    Ааааа ясно, значи за това са мятали цветя на Пригожин! Явно, да променил начина на войната! Хахахаха. Интересно, защо се редят на опашки за подпис за Надеждин! Може би да промени начина на изборите? Хахахаха. Интересна русофилска логика. Не случайно, пусин държи най-опасното оръжие в РАША-ТЕУЕВИЗОРА!
  • 35 МИ ТО И ПОНЯТИЕТО ТЕРМИН

    2 4 Отговор
    ,, ДЕМОКРАЦИЯ,, НЕ САМО Е ПОДВЕЖДАЩО А И ДЪЛБОКО ЛЪЖЛИВО И ИЗМАМНО...
  • 36 Казуар

    3 2 Отговор
    Захарова пак нещо е говорила пред еленовъдите.
  • 37 ттт

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хахахаха":

    Тия пари да не идват даром, бе? Идват от работа на наши емигранти. Даром ли да им работят. И като им работят, оценяват труда им по-евтино, отколкото ако работата я вършат местните.
  • 38 Мухаа ха!

    1 3 Отговор
    ...Привика Руския Посланик!? Алоо, никой не може да " привиква" Посланик на чужда държава.Привикват ви вас- мисирлъка в кабинета на редактора.Да ви набие канчето за поредния " бисер" ( като този) или за Тутурутка - според настроението му.
  • 39 ААА

    0 0 Отговор
    Много е лошо това че англосаксонците не казват нищо за последиците от ядрена война.Това поколение свикна с всички иновации и не може без тях.Не казва колко градове ще бъдат заличени в първите 30мин.АПОКАЛИСИС.Е да попардаците от политическия елит се надяват че ще се скрият в бункерите и РАЙ но .....ако Европа гори и няма население къде го РАЯ???Може би тези политици трябва да помислят и за друга алтернатива ЖИВОТА.
Новини по държави: