Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 06:17 1 059 1

Арести в Тел Авив след нов протест за освобождаване на заложниците в Газа

  • израел-
  • тел авив-
  • протест-
  • арести-
  • заложници

Задържаните са поне седем, столицата на Израел бе блокирана

Арести в Тел Авив след нов протест за освобождаване на заложниците в Газа  - 1
Снимка: YouTube

Няколко хиляди души излязоха на нови протести снощи в Израел с искане за освобождаване на държаните в ивицата Газа от ислямистката групировка "Хамас" заложници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Агенцията отбеляза, че някои от демонстрантите отново са поискали оставката на правителството на премиера Бенямин Нетаняху.

Министър-председателят бе обвинен, че саботира преговорите с "Хамас", осъществявани с международно посредничество. Споразумение може да "върне вкъщи заложниците още утре", заяви за ДПА майка на млад израелец, който е държан от "Хамас" в Газа.

Стотици протестиращи в Тел Авив блокираха движението по някои от главните пътни артерии в града, като най-малко седем демонстранти са били арестувани, съобщава ДПА.

Бойци на радикалната палестинска групировка "Хамас" осъществиха изненадващо нападение срещу израелска територия на 7 октомври миналата година. Според израелски данни ислямистите са убили 1200 души, повече от които цивилни, и са отвели в плен в ивицата Газа около 250 души. По време на сключеното примирие част от заложниците бяха освободени. По информация на Израел в Газа са останали 136 души в плен на "Хамас", като за 30 се предполага, че са мъртви.

По данни на палестинското здравно министерство на контролираната от "Хамас" ивица убитите от израелските удари палестинци вече надхвърлят 28 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани, бегай

    6 3 Отговор
    Евреите са напълно лишени от емоционална интелигентност. Протести за една шепа техни на фона на убити почти 30 000 палестинци. И това ако не е наглост...