Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 07:04 3 796 44

Съпругът на Ники Хейли за Тръмп: Животните никога не биха позволили на най-глупавите да водят глутницата

  • ники хейли-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Преди това бившият американски президент иронично попита опонентката си, къде е съпругът й по време на кампанията

Бившият президент Доналд Тръмп в събота запита защо съпругът на Ники Хейли не участва в предизборната кампания, предизвиквайки остри отговори както от бившия посланик в ООН, така и от нейния съпруг, който в момента е в чужбина на мисия на Националната гвардия, предаде Асошиейтед прес.

“Какво стана със съпруга й?”, попита Тръмп пред симпатизанти в Конуей, Южна Каролина. Той и Хейли провеждат събития в целия щат преди първичните избори на Републиканската партия на 24 февруари. “Къде е той? Той си отиде. Той знаеше. Той знаеше.”

Хейли отговори в публикация на X: “Майкъл е изпратен да служи на страната ни, нещо, за което не знаете нищо.”

Това е последният пример за Тръмп, който осмива опонентите си заради тяхната военна служба за САЩ, връщайки се към неговия въпрос дали покойният сенатор Джон Маккейн, военнопленник във Виетнам, е бил герой, защото Тръмп харесваше "хора, които не бяха заловени". По време на политическата си кариера Тръмп е обвиняван в пренебрегване на дългогодишните норми за избягване на словесни атаки срещу настоящи или бивши военнослужещи или хора в семейството на политик.

Майкъл Хейли започна едногодишен стаж през юни в Националната гвардия на армията на Южна Каролина. Той се подвизава като щабен офицер в 218-та бригада за подобряване на маневрите, която според Националната гвардия осигурява подкрепа в Африканския рог.

Малко след коментарите на Тръмп, Майкъл Хейли публикува мем в собствения си акаунт в X със снимка на вълк и текст: “Разликата между хората и животните? Животните никога не биха позволили на най-глупавите да водят глутницата”. Щабът на Ники Хейли потвърди, че акаунтът принадлежи на нейния съпруг.

Тръмп каза, че е избегнал служба във войната във Виетнам чрез студентски и медицински отсрочки. А съпругата на Тръмп, бившата първа дама Мелания Тръмп, отсъства от предизборната кампания и не се е появявала с него на публично събитие за кампанията след речта му за обявяване.

Хейли подтикна Тръмп да я обсъжда, тъй като тя се опитва да промени траекторията на надпреварата, след като бившият президент и основен фаворит спечели първичните избори на републиканците в първите три щата.

“Доналд, ако имаш да кажеш нещо, не го казвай зад гърба ми. Излез на сцената за дебат и ми го кажи в очите,” каза тя пред привърженици в събота.

Хейли изрази гордостта си от службата на съпруга си, добавяйки, че всеки военен съпруг знае, че военната кариера е „семейна жертва“. Както често правеше в речи през последната година, Хейли разказа за трудностите на съпруга си да се приспособи към живота след разполагането му в Афганистан. Той не можеше да понася силни шумове, каза тя, и не можеше да понася тълпи.

Хора като нейния съпруг правят такива жертви, “защото все още вярват в този удивителен експеримент, който е Америка,” каза тя.

„Ако те са готови да се жертват за нас, не трябва ли ние да сме готови да се бием за Америка тук? Защото имаме държава за спасяване,” каза Хейли, завършвайки речта си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааааааа

    54 10 Отговор
    То щото деменцията много умен.
  • 2 Умните Хейли

    66 15 Отговор
    Това може да се възприеме и като удар по г-жа Хейли, която със сигурност не е от най-силните (меко казано), а на Тръмп не може да стъпи на малкия пръст, който може да е всякакъв, но не и глупав.
  • 3 Найки Хайки

    53 18 Отговор
    Ако съпругът на Хейли смята хората за глутница, значи е много много зле. Това е твърде тъп аргумент.

    Коментиран от #7

  • 4 Калпазанин

    56 10 Отговор
    Чудя се що за говедо трябва да си за да си избереш мумия с деменция и то доказан педофил за президент или поне да търпиш докато ти е президент да пали по целия сват. Това ясно доказва че бялото вече им е в днк-то. И някой друг досущ като и при сателитите им такива пионки ги назначавт вкл и у нас в Европа. Интересно ми е какъв профил ще е следващия им избранник недосегсем естествено за правосъдието им

    Коментиран от #25

  • 5 Къде си е отишъл?

    34 9 Отговор
    "нейния съпруг, който в момента е в чужбина на мисия". Така като иронично е попитал Тръмп, да не би нейният съпруг скоро да катастрофира с вертолет някъде покрай Сан Диего, ако добре ме разбирате. Защото обърнете внимание на думите на Тръмп: “Къде е той? Той си отиде. Той знаеше. Той знаеше.”
  • 6 Пешо

    24 8 Отговор
    Обикновено в глутницата няма вълчици.

    Коментиран от #13, #14

  • 7 Съпругът

    24 41 Отговор

    До коментар #3 от "Найки Хайки":

    не сравнява хората с глутница. А казва, че животните избират най- умният сред тях. А Тръмп е един глупак, както и доказан психопат.

    Коментиран от #16, #39

  • 8 Някой

    35 6 Отговор
    Така е. Но вие сте позволили най- глупавите да ви откраднат изборите и да управляват.
    А, иначе, жена му на този била голяма мръсница, разправят. Явно така се е издигнала в кариерата - лягаш си с някой чичко и получаваш нещо в замяна. Такива ли да управляват САЩ?
  • 9 Ццц

    33 9 Отговор
    Щом съпругът на Хейли е ветеран от Афганистан, значи има качества и за олимпийския отбор по бягане на този "удивителен експеримент", който е по-скоро "унизителен екстрамент".

    Коментиран от #26

  • 10 КОНЕКРАДЕЦ

    27 5 Отговор
    Този е отишъл да окупира чужди земи.
  • 11 От семейство порови

    24 4 Отговор
    Животните не биха оставили също , една кокарджа да ги води.
  • 12 рада дълбоката

    25 6 Отговор
    " за трудностите на съпруга си да се приспособи към живота след разполагането му в Афганистан. Той не можеше да понася силни шумове, каза тя, и не можеше да понася тълпи."

    А майка си ли е търсил там ? Каква работа имахте в Афганистан ? Да трябваше да станете за позор , да падате от колесника ......... Всъщност като свършат така наречените ви врагове , ще погнете съюзниците ли ?! Вие(краварите ) не можете да дишате без конфликти !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 краварника май баш си е глутница

    14 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Не ,в глутницата има вълчици но никога вълчица не е била водач !!!
  • 15 Точно така

    19 3 Отговор
    Това е право в десетката и се отнася за жена ти. Която вече 2 пъти я бие Тръмп . Даже последният път той не участваше , а тя получи по- малко гласове от " не избирам никого"
  • 16 Моарейн

    28 3 Отговор

    До коментар #7 от "Съпругът":

    Че Тръмп е такъв, такъв е. Лошото е, че Бай Дрън е дементен. И пак ще попитам: когато една нация, претендираща да е най-великата по всички земни кълбета, не може да издигне за президент нещо по-добро от тези двамата, колко велика е ввсъщност? А ако има по-добри, но не ги издига, дали пък конспиративните теории за задкулисните кукловоди и дълбоката държава не са самата чиста истина?
  • 17 Контранаступа се оказа

    14 1 Отговор
    Тотален провал и жалко фиаско!
  • 18 Всъщност,

    28 1 Отговор
    Ники Хейли е доказан атлантически ястреб по подибие на Хилари К. Като служител в ООН размахваше заплашително пръст на международните преставители с думите: "Внимавай, гледаме те как ще гласуваш". Можете да си я преставите като Президент.
  • 19 Зеленото джудже

    14 4 Отговор
    Е в паника!Крие се в Киев в бункера!
  • 20 КАСАПИН

    16 2 Отговор
    АБЕ ТОЯ ХЕЙЛИ ДА НЕ МУ Е ЗАКЪСАЛ НЕЩО БИЗНЕСА И НА СТАРИ ГОДИНИ ДА Е ОТИШАЛ ДА НАПРЙ НЯКОЙ ЛЕВ НА ТОПЛА СЛУЖБА В АРМИЯТА ИЛИ НЕ МУ СТИГА СТАЖ ЗА ПЕНСИЯ
  • 21 един

    5 19 Отговор
    "Животните никога не биха позволили най-глупавите да водят глутницата",право в десетката за глупавият Тръмп!

    Коментиран от #23

  • 22 Щерев

    2 8 Отговор
    хахахахахахахаха евала хахахахахаха точна диагноза хахаахахаха опааа паднах от стола хахахаах
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Град Симитли

    7 1 Отговор
    Да, де! :))
    И Ники ша води само черпака на печката!
  • 25 Не се чуди

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Калпазанин":

    Там такъв е стандарта. Това имат, това дават. Толкова могат.

    Коментиран от #27

  • 26 Вашингтон

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ццц":

    Да ти издам една тайна!:) Националната Гвардия на САЩ няма право да действа по Конституция другаде освен в САЩ! Провери! Ще ти хареса!:)
  • 27 Калпазанин

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не се чуди":

    Тежко ни и горко, но за тях е достатъчно под 10% да живеят в лукс докато едни си там около 40 %умират от глад ограбвани, а останалите да им робуват
  • 28 Правилно

    8 1 Отговор
    при животните сигурно е така, но Тръмп не е животно като този, а човек.
  • 29 АБЕ ТОА МНОО КУРАВ ВОЕНЕН

    11 0 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА ПОНАСЯ СИЛНИ ШУМОВЕ И ТЪЛПИ
    АМ ЧИ ТОЙ ИНВАЛИД БЕ
    КАК ЩЕ ПУЦА
  • 30 Ах Ох

    12 0 Отговор
    Прав е човекът. То затова никъде не избират жена му.
  • 31 Абе

    13 1 Отговор
    УДРИ ЧИЧО ДОНИ!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аха

    12 0 Отговор
    Вярно е и затова реоубликанците масово гласуват на Тръмп,а не за неговата напазарена от дълбоката (държава) п@ча
  • 34 Дарко

    10 1 Отговор
    Тръмп е велик
  • 35 В.В.П.

    13 0 Отговор
    При Тромп светът живя добре ...При Джо цървула всичко е с краката на горе ..инфлация 200 до 500 %.Войни и разпад на окраината ..Красота ..викат найс !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Въпроси

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Съпругът":

    A ти не си ли един глупак, както и доказан психопат?
    Може да си и сатанистки дебил?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ХАХАХА

    6 0 Отговор
    Абе и тези с повреден мозък животните не биха позволили да ги води,ама байгъна 4 години се води президент.
  • 42 Ха-ха-ха

    3 0 Отговор
    А защо животните са се съгласили, един пемпърс, дето не знае, жив ли е, умрял ли е, да ги управлява?
    Сигурно е шаман, щом се ръкава с умрелите, които ние не виждаме? А може и да е андроид, управляван дистанционно и дава от време на време "заето"? Стои като изтърван и търси в околността отдавна умрели? Митеран, Хелмут Кол? Бърка умрели с живи хора? Трябва да се каже на конструкторите му, да има база данни в щото този да има маркировка за хората, още ле са живи или не. Иначе, веднага се вижда, че програмата им е дефектна. Няма как да го мислим за реален човек.
  • 43 Къде е

    4 0 Отговор
    “Майкъл е изпратен да служи на страната ни, ?
    Да, да... знаем ги. Отиват и убиват други народи, които не си дават доброволно ресурсите на чичко Ротшилд и компания. Не си дават мириардите, изкарани с труд и пот за "Стелт" фърчила, които нито се вижда, нито се чуват :)! Не си подаряват стотици бронирани коли на НЕсъюзници за интересите на господаря им... Тогава заблудени оффце, като този Майкъл, отиват и трепат наред. До тогава, докато там не се намерят людоблизци, които да са готови всичко да им подарят... това са сащисаните.
    Цял свят да е техен. И славяните сега взаимно да се изтрепат, за да им освободят територията си.
    "Дълг към олигархията "!
  • 44 Баце ЕООД

    2 1 Отговор
    Не съм сигурен че принципът е валиден.. Животните се водят от силни екземпляри, не умни.. А Тръмп освен, че е със всичкия си (какъвто и психар да е), че и физически ще смаже дядо Пън