Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 04:08 881 11

Лойд Остин отново е в болница, има проблеми с пикочния мехур

  • лойд остин-
  • сащ-
  • болница-
  • министър

Министърът на отбраната на САЩ е прехвърлил функциите си на заместничката си Катлийн Хикс

Лойд Остин отново е в болница, има проблеми с пикочния мехур - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин снощи е бил откаран в болница във Вашингтон за лечение на "симптоми, предполагащи възникнал проблем с пикочния мехур", съобщи говорител на Пентагона, цитиран от Ройтерс и БТА.

Първоначално в изявление на прессекретаря на Пентагона, генерал-майор Пат Райдър, се каза, че по време на хоспитализацията Остин ще продължи да изпълнява задълженията си. По-късно обаче Райдър заяви, че Остин е прехвърлил функциите си на заместник-министъра на отбраната Катлийн Хикс.

Прессекретарят добави, че за хоспитализацията са били уведомени председателят на Обединения комитет на началник-щабовете, както и Белият дом и някои членове на Конгреса.

Остин трябваше да отпътува утре за Брюксел, за да проведе среща на контактната група за Украйна, която той създаде през 2022 г., за да координира военната подкрепа за Киев след нахлуването на Русия, посочва Асошиейтед прес. След това Остин трябваше да участва в редовната среща на министрите на отбраната на НАТО. Към момента не е ясно дали хоспитализацията му ще промени тези планове.

Остин беше диагностициран с рак на простатата през декември и на 22 декември се подложи на процедура, наречена простатектомия.

През следващата седмица той получи усложнения и на 1 януари, изпитвайки силни болки, беше откаран с линейка в болницата "Уолтър Рийд", където беше приет в интензивното отделение. Остин остана в "Уолтър Рийд" до 15 януари. След това продължи да се възстановява и да работи от дома си, а на 29 януари се завърна в Пентагона.

Лекарите му тогава заявиха, че прогнозата му за справяне с рака е "отлична" и че няма да се наложи допълнително лечение.

След хоспитализацията си Остин се е връщал в "Уолтър Рийд" за контролни прегледи, но това е първото му непланирано пътуване до болницата поради продължаващите усложнения от лечението на рака.

В продължение на седмици Остин не бе съобщил на президента Джо Байдън, на Конгреса или на своя заместник-министър за диагнозата си или за първоначалната си хоспитализация. Тази секретност стана предмет на разследване и на вътрешна проверка в Пентагона. Той заяви, че никога не е инструктирал служителите си да пазят в тайна хоспитализацията му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    Прекалява с 🍌🍌🍌🍌
  • 2 Артилерист

    7 0 Отговор
    Знам какво е с напредването на възрастта, особено, ако си с наднормено тегло. Затова не злорадствам и чисто човешки -не политически- влизам в положение на Остин. Прави впечатление, че водещи фигури на американската власт страдат от трайни старчески болестни изменения-Байдън тръгва към празното, Остин вероятно притеснително се изпуска, баба Пелоси ходи на важна визита в Тайланд- и това неминуемо се отразява на общия функционален екип, защото по теория на управлението, вторият или заместника изпълнява, но не дава максимума на възможностите си...

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Хохо Бохо

    8 0 Отговор
    Е как Лойд, нали Путин беше с раг?
  • 4 Хохо Бохо

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Мислиш ли, че от тези зависи нещо? Президентът е с деменция, тежка, среща се с Кол и Митеран вече.
  • 5 Иван

    4 1 Отговор
    Мишел Обама да го замести!
  • 6 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Тайван.
  • 7 УдоМача

    7 0 Отговор
    Не е послушал докторята да мине на бананова диета :)
  • 8 Хихи

    7 0 Отговор
    Тез аМерки много болнав. Я вижте Путин, Ким, ердоган, аятолаха...... Те са канари. Здрави и прави, а уж те щели да си ходят
  • 9 Ццц

    0 1 Отговор
    Дано този път не е било по спешност и да са имали време да пригодят стаята на пациента в клетка. Необходимо е вместо легло да има палма, на която да си направи легло и женска, с която да се пощят
  • 10 Хаха

    2 0 Отговор
    Тоя през декември вероятно след близка среща на простатата му с Кинжал в някой бункер на незалежная, получи рязко "рак"! Май не се е появявал на живо от тогава, а само по инстаграм, но краварите явно решиха да не си играят на холограми, като със Залужни и после да го "уволнява" говорещия с Митеран БайГън /че кой знае какво ще изтърси в ефир/, та отново го вкараха в "болница"! Следва продължение...
  • 11 Па накрая

    2 0 Отговор
    Путин го умирГаха 10 пъти от 10 болести..., па накрая американският министър на отбраната примирГа.