Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 11:35 1 679 7

Сръбският министър-председател: Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината

  • сърбия-
  • тъкър карлсън-
  • посещение-
  • министър-председател-
  • ана бърнабич

Вниманието на медиите в Дубай беше привлечено от факта, че премиерът на Сърбия, Ана Бърнабич, се срещна вчера с Тъкър Карлсън и проведе разговор с него

Сръбският министър-председател: Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Сърбия, Ана Бърнабич, обяви, че американският журналист Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината, съобщава Танюг и БТА.

Вниманието на медиите в Дубай беше привлечено от факта, че премиерът на Сърбия, Ана Бърнабич, се срещна вчера с Тъкър Карлсън и проведе разговор с него по време на участието си в един от панелите по време на Световната правителствена среща.

"Той знае много за Сърбия, каза, че планира да дойде в Сърбия в средата на тази година, че изключително уважава и цени президента Александър Вучич и аз му казах, че го очаквам с нетърпение. Поздравих го за смелостта да направи едно наистина феноменално интервю с президента на Руската федерация, защото в днешния свят, бих казала, цензурата е повсеместна“, каза Бърнабич пред репортери.

Днес сръбският премиер Ана Бърнабич продължава посещението си в Дубай, където се очаква да има двустранни срещи с официални лица на Световна правителствена среща и да участва в откриването на Форум на правителствените услуги. Бърнабич ще присъства на подписването на Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на изкуствения интелект между сръбското Министерство на информацията и телекомуникациите, Института за изкуствен интелект на Сърбия и Съвета за напреднали технологии на ОАЕ. Меморандумът ще бъде подписан от министър Михайло Йованович, директора на института Дубравко Чулибрк и генералния секретар на Съвета на ОАЕ Фейсал Ал Банай.

Бърнабич започна първия ден от Срещата на върха с двустранни срещи с чуждестранни официални лица. Тя първо се срещна с министъра по въпросите на изкуствения интелект на ОАЕ Омар Султан Ал Олама, с когото обсъди възможностите и потенциала на тази технология. Тя разговаря и с египетския си колега Мустафа Мадбули за възможностите за сключване на споразумение за свободна търговия между двете страни. По време на срещата с директора на МВФ Кристалина Георгиева Бърнабич заяви, че очаква БВП на Сърбия да нарасне с 3,5 процента и че Георгиева е похвалила сръбската фискална политика.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 0 Отговор
    ОАЕ, Египет, тия сърбите ги запознават с новодомците на кооперацията.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 алооо

    4 1 Отговор
    Викайте Волгин да вземе интервю, манете го тоз американец!Само Волгин е достоен да вземе интервю от путин,митрофанова и вучич!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Урюрвкос

    1 1 Отговор
    и Пхенян е на опашката
  • 6 ха-ха

    2 1 Отговор
    И двамата сте безполови.
  • 7 И тая пее в хора на "Путинистите"

    1 1 Отговор
    Чудо голямо - Американският "журналист" Тъкър Карлсън ще посети Сърбия в средата на годината! И защо журналист е в кавички ли? Ами много просто - защото не е никакъв журналист.Щото ако беше нямаше да стои и да държи само микрофона, а щеше да зададе и нелицеприятни въпроси на Путин.Но от стойка за микрофон какво друго, както и тази "женица". А защо и женица в кавички ли? Ами сетете се сами!
Новини по държави: