Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 05:07 2 267 11

Принц Хари е готов временно да изпълнява кралските задължения заради болестта на баща си

  • принц хари-
  • крал чарлз-
  • великобритания

За целта трябва да бъде изготвен писмен план, одобрен от краля и най-близките му помощници

Принц Хари е готов временно да изпълнява кралските задължения заради болестта на баща си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малкият син на британския крал Чарлз III, принц Хари, е готов временно да приеме кралските задължения поради факта, че баща му се лекува от рак. Това съобщи в петък вестник The Times.

Според източници на изданието, от момента, в който е обявено заболяването на краля на 5 февруари, принц Хари е провел няколко приятелски разговора с него. Едно от тях се състояло в Лондон два дни след публикуването на съобщение за диагнозата на 75-годишния монарх. Тази среща, според британски медии, е продължила 30 минути, след което принц Хари се е върнал в Съединените щати, където се премести със съпругата си, американката Меган Маркъл, през 2020 г.

„Напълно логично е семейството да се събере, за да подкрепи краля, докато е болен. През последните години беше казано много и от двете страни, но това никога не е омаловажавало основните кръвни връзки и сега има прагматични аспекти, които трябва да се вземат предвид, като благосъстоянието на краля и принцесата на Уелс Кейт е от първостепенно значение“, цитира вестникът кралски източник. Кейт Мидълтън, съпругата на престолонаследника принц Уилям, по-големият брат на принц Хари, претърпя планирана коремна операция през януари и няма да може да изпълнява задълженията си до края на март.

Както се посочва в статията, преди принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да могат да се върнат към кралските задължения, трябва да бъде изготвен писмен план, одобрен от краля и най-близките му помощници.

Нито представителите на принц Хари и съпругата му, нито Бъкингамският дворец коментираха публикацията.

Както беше отбелязано по-рано в Бъкингамския дворец, въпреки че лекарите препоръчаха на краля да се въздържа от изпълнение на обществени задължения по време на амбулаторно лечение, той продължава да участва в държавните дела и да работи с документи.

През януари 2020 г. принц Хари и съпругата му решиха да се оттеглят от ролята си на старши членове на британското кралско семейство. Те загубиха способността да представляват официално монарха по време на пътуване, да изпълняват други церемониални задължения и да използват титлата Техни Височества. Двойката се премести в САЩ, купи къща в Санта Барбара (Калифорния), където отглеждат сина си Арчи и дъщеря си Лилибет Даяна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    3 16 Отговор
    Крайно Време си Беше
  • 2 Щом

    18 3 Отговор
    афроамериканката е дала одобрение.....
  • 3 Пурко потурко

    12 1 Отговор
    Главното задължение е да е император на несъществуваща империя.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Няма връщане за Хари повече

    16 3 Отговор
    Хари сам се отказа и не е вече принц и престолонаследник ! Няма временно или друго решение Хари е аут . При кралските протоколи няма връщане назад за Хари повече , той е само обикновен гражданин сега .

    Коментиран от #10

  • 6 Има си наследник

    17 3 Отговор
    Защо пък Хари да го замества краля . Той е резерва. На Уилям, жена му е оперирана не той. Тоя Хари как драпа да стане крал. На всичко е способен. Не стига ,че краля се разболя от грижи по него, Ами сега е готов да го замества.
  • 7 Наглец

    18 2 Отговор
    Той оплю семейството си, написа гнусна книга, избяга от родината си! Направо - отвратително.
  • 8 Веселяк е този рошльо като Борето

    6 0 Отговор
    Няма как да стане, защото баща му оседлаваше кобили, а Чарли камили.
  • 9 Историчар

    5 0 Отговор
    Щом българите са имали за цар свинар, що пък пиратите да си нямат коняр?
    Иначе по право се пада на някой мАкедонец да е крал, от нас тръгва човешката история и цивилизация.
  • 10 крякащ юрдек

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Няма връщане за Хари повече":

    Всичкото написано от теб са празни приказки. Той е 6-ти по реда на наследяване и това не може да бъде променено по никакъв начин.
  • 11 Крал ама

    1 0 Отговор
    с едно мадо....Камилата ще го разтяга,белки се охрани и за да игрят чилик....
Новини по държави: