Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 07:23 1 989 5

Покрив уби трима строители на супермаркет във Флоренция ВИДЕО

  • италия-
  • супермаркет-
  • флоренция-
  • загинали-
  • инцидент

Други трима работници са приети в болница в тежко състояние, издирват се още двама души

Покрив уби трима строители на супермаркет във Флоренция ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима души загинаха при инцидент по време на строителни работи във Флоренция - падна част от покрив при изграждането на голям супермаркет, предаде БНР.

Други трима работници са приети в болница в тежко състояние, издирват се още двама души.

В момента на инцидента на строителната площадка от над 5 000 квадратни метра е имало 50 работници, 8 от които на мястото на срутването. То е станало след като 20-метрова бетонна греда за поддържане на покрива се е счупила и е паднала върху тях.

От профсъюзите заявиха, че това не са строителни работници, като Лука Вомеро от Италианския съюз на труда UIL за РАИ уточни:

"Това са металурзи, които нямат специфичнo строително обучение“.

Синдиците уточниха още, че често, строителните фирми наемат работници без специална подготовка, a в случая се отнася за трети подизпълнител. Шокирани очевидци споделиха, че първоначално се чул тътен като при земетресение, след което от мястото на строежа се вдигнал голям облак от прах и отломки. По щастлива случайност срутването не е станало към външната страна на строителния обект намиращ се в жилищен квартал.

Това е поредна и много тежка трудова злополука. През изминалата 2023-а година по официални данни, по време на работа в Италия са загинали 1467 души, в голямата си част са работници – чужденци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    3 2 Отговор
    Трагедия е Това

    Коментиран от #4

  • 2 Ветеринарен психолог

    8 1 Отговор
    Путин е виновен. Това е руски дрон!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Така

    2 0 Отговор
    става, когато химици се занимават и се правят на политици. Знам едно, че хлебаря, прави хляб.
Новини по държави: