Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 05:14 1 017 3

Ханс-Георг Маасен основа своя дясна партия

  • ханс-георг маасен-
  • германия-
  • партия

Германският политик създаде "Вертеунион" ("Съюз на ценностите")

Ханс-Георг Маасен основа своя дясна партия - 1
Снимка: Фейсбук

Германският политик Ханс-Георг Маасен официално учреди днес своята нова дясна партия "Вертеунион" ("Съюз на ценностите"), предаде ДПА, цитирана от БТА.

Бившият ръководител на германската служба за вътрешно разузнаване основа партията си, след като беше помолен да напусне Християндемократическия съюз (ХДС), тъй като вижданията му са сметнати за прекалено екстремни за десноцентристката политическа формация.

В интервю за "Те Фау Берлин", излъчено в петък, Маасен заяви, че новата му партия цели да запълни идеологическата празнина между блока ХДС/ХСС, който според него е загубил пътя си, и крайнодясната "Алтернатива за Германия" (АзГ), която според него е станала радикална.

"Ние отстояваме класическите граждански ценности, които са направили Германия силна и които в крайна сметка са оформили ХДС", каза Маасен. "Вертеунион" подкрепя свободата, върховенството на закона, демокрацията и толерантността, но също така и оттеглянето на държавата от живота на хората, добави основателят на "Вертеунион".

61-годишният Маасен заяви, че възнамерява да се кандидатира за председател на партията.

Досега "Вертеунион" съществуваше като сдружение – много консервативна и преди това свързана с ХДС организация с няколко хиляди членове.

Формацията стана водеща новина през последните седмици, когато в разследващ доклад беше разкрито, че през ноември нейни членове са участвали в среща на крайнодесни екстремисти, които са обсъждали планове за депортиране на мигранти, смятани за недостатъчно асимилирани, дори и да имат германски паспорти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масен е велик!!!

    14 1 Отговор
    Фашистката коалиция на власт започна репресии и срещу него лично. Зелената, фашистка секта го обяви за "опасен за тяхната демокрация " и ще бъде наблюдаван от "защитата на конституцията "!
    Бях запознат с историята до втората световна война, но никога не бях и предполагал, че някога мога да стана свидетел на истински фашизъм. В Германия и Франция вече имаме такъв. Правят се такива "закони", че свят да ти се завие. Пример:
    Във Франция, ако критикуваш новите "ваксини ", които са генни, то затвор 3 години и 45 000 евро глоба. Как ви харесва?

    Коментиран от #3

  • 2 Мдааа

    2 2 Отговор
    Шефчето на германската служба за вътрешно разузнаване е бил наколенка на Путлер.

    Смятай докъде са стигали пипалата на диктатора!
  • 3 Историк

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Масен е велик!!!":

    "но никога не бях и предполагал, че някога мога да стана свидетел на истински фашизъм"

    Това изречение те издаде.
Новини по държави: