Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 07:33 1 000 27

Мюнхенската конференция завършва с дискусии за войната в Газа

  • мюнхен-
  • конференция-
  • сигурност

Палестинският премиер Мохамад Щайе ще участва в панелна дискусия

Мюнхенската конференция завършва с дискусии за войната в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В последния ден от 60-ата Мюнхенска конференция по сигурността днес войната в ивицата Газа заема централно място, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Сутринта палестинският премиер Мохамад Щайе ще участва в панелна дискусия за бъдещето на израелско-палестинските отношения заедно с бившия външен министър на Израел Ципи Ливни и външния министър на Йордания Айман ал Сафади.

Войната в ивицата Газа между Израел и палестинската ислямистка организация “Хамас”, която продължава от месеци, засега беше незначително е засегната по време на конференцията.

Индивидуални оратори, включително германският канцлер Олаф Шолц и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, включиха темата в изказванията си и отново се обявиха в полза на решение с две държави. Това предвижда независима палестинска държава, която да съществува мирно редом с Израел.

Освен това конференцията планира днес отново да се съсредоточи върху европейския капацитет по отношение на войната в Украйна. Сред лекторите са президентът на Грузия Саломе Зурабишвили, украинският вицепремиер Олга Стефанишина и литовският външен министър Габриелиюс Ландсбергис.

На друго събитие върховният представител на ЕС по външните работи Жозеп Борел, латвийската министър-председателка Евика Силиня и германската депутатка Мари-Агнес Щрак-Цимерман – председател на комисията по отбрана в Бундестага, планират да обсъдят геополитическия дневен ред на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дискусии и закуска

    19 0 Отговор
    Предприемачът Илон Мъск се съгласи с мнението, че в САЩ разпространяват невярна информация за ситуацията в Украйна и как е започнал конфликтът.

    „Точно така“, написа Мъск в събота в коментар под публикацията на бизнесмена Дейвид Сакс в X за украинската криза.

    "Конфликтът в Украйна се основава на лъжи - лъжи за това как е започнал, как протича и как ще завърши. Казват ни, че Украйна печели, а всъщност тя губи. Казват ни, че конфликтът прави НАТО по-силен, докато всъщност го отслабва. Казват ни, че няма възможност за постигане на мир, докато всъщност сме отхвърлили многобройни възможности за разрешаване на ситуацията чрез преговори“, заяви Сакс своята гледна точка.

    Преди това Мъск заяви, че отпускането на нов пакет помощ за Киев и удължаването на конфликта няма да помогне на Украйна.
  • 2 Ястреб Атлантист

    0 14 Отговор
    Израел има право да се защитава според обстоятелствата

    Коментиран от #7

  • 3 БЛА БЛА

    12 0 Отговор
    "ДИСКУСИИ" ...............НИЩОПРАВЕНЕТО НА ПРАЗНОДУМЦИТЕ.............
  • 4 Пенев. рун гелите

    19 0 Отговор
    Се събраха, наядоха се, натъпкаха се, начесаха се и нищо работа не свършиха!
    Само дето молеца ни натовари с още разноски
  • 5 МИРОТВОРЕЦ

    15 0 Отговор
    Тагарев после ще ни обясни какворса му заповядали.
  • 6 Калпазанин

    12 0 Отговор
    Пакта на вампирите тази в Мюнхен и в Давос, не случайно тези се срещат всяка година
  • 7 Калпазанин

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ястреб Атлантист":

    Имаш предвид исраел, къде се намира тази територия
  • 8 Седянка

    7 0 Отговор
    Без Русия това е просто е една говорилня от назначени празнодумци, изпълняващи стриктно волята на хегемона, който залязва!
  • 9 Дедо ви...

    5 0 Отговор
    Ами как да завърши я. На нато му се иска война с Русия, но не му стиска. Що ли?!?!?!?!

    Коментиран от #17

  • 10 Гнусно и нелепо

    3 0 Отговор
    Мюнхенската конференция завършва с дискусии за войната в Газа...."дискусии"
  • 11 Ъхъъъъъъ мозък

    5 0 Отговор
    .... отново се обявили в полза на решение с две държави и независима палестинска държава, която да съществува мирно редом с Израел....... А решения за санкции на Израел естествено НЯМА и геноцида продължава
  • 12 И от колко години

    4 0 Отговор
    Света все се обявява за решение с две държави и независима палестинска държава ? Израел нещо направи ли до сега по темата?
  • 13 Безмерна гнусна наглост

    4 1 Отговор
    Това демонстрират. Нищо друго. И Санкции за терориста Израел НЯМА !

    Коментиран от #24

  • 14 Добре че отиде китаеца

    0 0 Отговор
    та им начука канчетата на самозабравилите се не нормал ници!
  • 15 1234

    1 0 Отговор
    Завърши с напиване и хаха. Акушерката фюрер се снима няколко пъти с веселата вдовица само наш гтроздев липсваше да я подпира вдовицата де
  • 16 Какво е това

    0 0 Отговор
    "дискусии" ? .... Уйдорми ?
  • 17 Баце

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ви...":

    Още през 1991 г. Шорош в едно свое есе казва:
    "....Русия трябва да бъде победена и да се раздели на отделни държави, проблемът е, че Запада не иска да вижда децата си в ковчези.." !!!!!
    За това НАТО се "разширява" на Изток, търсят полезните идиоти и чат пат намират, сега обаче направо ги принуждават да стават такива, а местните сервилни сребролюбци с охота стават и предатели.
  • 18 веско

    1 0 Отговор
    Ти подстрекател, провокатор долен като Ген. Секретар на най- голямата престъпна организация наречена НАТО . Постоянно нагнетяваш обстановката за повече разрушения, повече пролята кръв като по този начин щял да се гарантира безопасността на Европа. ? Терористите са по хуманни от тебе -докато те убиват опредеlen брой хора а ти престъпнико хиляди даже и милиони искаш да бъдат убити..( ако се вземе жертвите от двете страни участващи в конфликта може да има и милион).
  • 19 Дълго_Име

    0 0 Отговор
    Е, по-голяма "говорилня" от тая в Мюнхен едва ли има - попочешат се взаимно тук-там и се разотидат. Файда йок!
  • 20 Българка

    2 0 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 21 Фелдмаршал Паулус

    3 0 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация вие държите затворен контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители.
  • 22 Маршал Жуков

    2 2 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа.Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 23 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    2 2 Отговор
    Няма геноцит. Има реалност! На рожденният ден на палестинчето навършило 10 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 24 Бесен язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Безмерна гнусна наглост":

    Какви санкции, какви 5 лева. Терористите са ХАМАС, нападнали на 7-ми октомври 2023г. подло държавата Израел. Убивали невинни хора, изнасилвали жени и накрая отвлекли 240 хора в тунелите на ГАЗА. Това не са хора, а хладнокръвни терористи, които трябва да бъдат унищожени.

    Коментиран от #25

  • 25 Да бе

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен язовец":

    Ти оправдаваш масовата екзекуция( друго определение няма) на десетки хиляди жени,деца вкарани в капан,безмилостно избивани от танкове, артилерия и по въздух? Що за нормален човек си?Или имаш нещо в генетиката,свързано с дългоносите?

    Коментиран от #26

  • 26 Бесен язовец

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Да бе":

    Кой пръв тръгна да убива? Да изнасилва жени и като животните да завлича хора по дупките на Газа? ХАМАС нали? Сега оле-ле какво стана? Ами ще стане, така е. Каквото повикало, такова се обадило.
  • 27 ИТИНАТА, ФАКТИТЕ , ГОСПОДА!!!!

    1 0 Отговор
    ЛАЙНОПАПАГАЛИТЕ , ОМАЗАНИ В ЛЪЖИ, ПОДЛОСТИ В СЛУГИНАЖ НА ВОЙНОЛЮБИВИЯ ИМ ГОСПОДАР , ПАК СА ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ !!
    МЪСК ГИ СЪКРОШИ , ЕТО КАКВО КАЗВА:

    В САЩ разпространяват невярна информация за ситуацията в Украйна и как е започнал конфликтът.
    "Конфликтът в Украйна се основава на лъжи - лъжи за това как е започнал, как протича и как ще завърши. Казват ни, че Украйна печели, а всъщност тя губи. Казват ни, че конфликтът прави НАТО по-силен, докато всъщност го отслабва. Казват ни, че няма възможност за постигане на мир, докато всъщност сме отхвърлили многобройни възможности за разрешаване на ситуацията чрез преговори“, заяви Сакс своята гледна точка.

    Мъск заяви, че отпускането на нов пакет помощ за Киев и удължаването на конфликта няма да помогне на Украйна.
    ПОНЕ МЪСК НЕ БИХА МОГЛИ ДА ЗАБЛУЖДАВАТ
Новини по държави: