Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 08:45 762 8

Освободиха от затвора бившия премиер на Тайланд

  • тайланд-
  • премиер-
  • затвор-
  • освободен
Освободиха от затвора бившия премиер на Тайланд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият премиер на Тайланд Таксин Шинаватра излезе на свобода предсрочно днес, предаде аг. Reuters, като се позова на неговия адвокат. Агенцията припомня, че преди 15 години той напусна страната, след като бе свален с военен преврат.

По-рано тази седмица министърът на правосъдието на Тайланд Тауи Содсонг заяви, че Шинаватра отговаря на условията за предсрочно освобождаване, припомня БТА. Миналата година бившият собственик на английския футболен клуб Манчестър Сити се завърна след самоналоженото изгнание, за да изтърпи присъда за престъпления, извършени по време на мандата му.

74-годишният Шинаватра бе пуснат на свобода от полицейска болница, където досега излежа шест месеца от присъдата си за корупция и злоупотреба с власт. Тайландският крал Маха Ваджиралонгкорн беше намалил присъдата му от осем години на една.

Ройтерс посочва, че Таксин е напуснал болницата в черен автомобил "Мерцедес", като е бил в карирана риза, с гипсова яка и превързана ръка на задната седалка, до дъщеря си Паетонгтарн.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Токсин Шигавътра

    2 3 Отговор
    .. укроанглосакси" ... руската тъпня край нема ..🤭😁

    Коментиран от #7

  • 2 Мдааа

    5 0 Отговор
    А нашия премиер кога?

    Коментиран от #3

  • 3 Справедливост

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Поне трима, включително и сегашното недоразумение трябва първо да ги вкарат и за да е справедливо въобще да не ги пускат, а баш Премиерът трябва да е миньор в урановите мини.
  • 4 Ако го бяха

    3 1 Отговор
    Пратили да излежи присъдата си в Русия, нямаше да излезне толкоз бързо .

    Коментиран от #5, #6

  • 5 мдаааа

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ако го бяха":

    Даже , въобще няма да "излезе" ...
  • 6 Кое е по справедливо

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ако го бяха":

    Ако го бяха пратили в Б-я щеха съдебно да го реабилитират по всички обвинения, да му изплатят обезщетения и пак да е в управлението на страната и дори пак премиер, ако Галя е съгласна....
  • 7 ФЙФ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Токсин Шигавътра":

    С ДЖУЛИАН АСАНДЖ КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ФАШИСТИ?
  • 8 А л оооо ф а т к и

    1 0 Отговор
    Защо д р е м е т е.Т р я б в а ш е. д а. с т е. п у с н а л и п о н е 15 с т а т ии за Н а х а л н и.В и ж т е,ц е л и я. с в я т Р и в е. з а н е г о.Н а л и т а к а б ъ л г а р и н о а л к о х о л и з и р а н