Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 04:43 1 259 22

Нетаняху: Израел ще запази военен контрол над палестинските територии и при решение за две държави

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • палестина

Вашингтон настоява за решение за две държави като средство за уреждане както на сегашната война в Газа

Нетаняху: Израел ще запази военен контрол над палестинските територии и при решение за две държави - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дори при реализиране на решение за две държави между Израел и палестинците, Тел Авив ще запази военен контрол върху всички палестински територии, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от ДПА.

"При всички случаи, със или без трайно уреждане на конфликта, Израел ще запази пълен военен контрол върху всички райони западно от река Йордан", включително Западния бряг и ивицата Газа, каза във видеообръщение Нетаняху.

САЩ, които са най-верният съюзник на Израел, все по-настойчиво призовават за решение с две държави, което да предвижда мирно съвместно съществуване между еврейска и палестинска държава, в чиито граници да бъдат включени палестинските територии, окупирани от Израел през 1967 г. - Западният бряг, Източен Йерусалим и ивицата Газа.

Вашингтон настоява за решение за две държави като средство за уреждане както на сегашната война в Газа, така и на десетилетния израелско-палестински конфликт.

Нетаняху от своя страна, като представител на израелската десница, изгради дългогодишната си политическа кариера до голяма степен върху твърдото си противопоставяне на решението за две държави и вчера на практика потвърди тази си позиция.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    23 5 Отговор
    Русия трябва да наложи военен контрол над Литва, Латвия и Естония, дори и когато се обявят за независими държави.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ТаУмВзе

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Саддам им каза на Моше, Петрол срещу Злато, не хартия и запалиха Близкия изток.

    Коментиран от #10

  • 6 джак

    3 16 Отговор
    решението му е че там и да има държава палестина Няма да съществуват военни групировки въоръжавани от москва КОИТО да стрелят по кораби с ракети и да крадат парите от международни организации Да строят тунели и бункери и да държат населението бедно гладно и необразовано като руснаците да чака своя сатрап и да се готви война А като няма война да опасват ц 4 и да се взривяват АМИ ПРАВИЛНО

    Коментиран от #19

  • 7 Мосад

    18 3 Отговор
    Де факто Израел контролира в момента Суецкия канал . Конфликтът е сто процентово дело на ЦРУ защото целият търговски трафик сега се бави и товари европейския бизнес, чиито държави бяха освободени от бремето на тежки военни бюджети и помощи за "братска Украйна". Тук Байдън реши "да им даде урок" като първо им взриви газта и им продаде на двойна цена свой газ, а после ги накара да приемат от Украйна бартера с пшеница и накрая ги покани на стар филм в близкия изток. Честито! Евроатлантизъм в целия му блясък.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 как

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мосад":

    така израел контролира суецкия канал когато кораби са обстрелвани от йемен с руско оръжие защото вървят към израелски пристанища Да войната започна в сирия заради тръбопроводи с газ която щеше да конкурира руската от север и руснаците взривиха тръбопроводите А И за какъв бартер с пшеница говориш ТО всичко е бартер в международната търговия и затова се казва отрицателно салдо или положително салдо между държави Да не си представяш че търгуват като индианците пушки за злато и некой ако се изнерви почва стрелба
  • 10 акъл взе

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    ми то войната в момента е точно заради енергоносители РУсия изостава във всички съвременни технологии и не беше съгласна да подписва договори година за година ОТ друга страна газта започна да пристига в европа по газопровод през сирия и беше взривен от руснаците и почна войната в сирия и европа да се пълни с емигранти Европа се усети и сега не желае ни руски петрол ни руска газ ИЛИ нещо не ти е ясно че политиката им е да оставят света гладен без украинско зърно и да замръзне европа без газ
  • 11 Пловдив

    4 13 Отговор
    Чакай де,не нападнаха ли козарите първи жени и деца на еврейския празник,не отвлякоха ли повече от 200 цивилни?
    И сега като ги дерат реват на умряло.

    Коментиран от #15

  • 12 Долу Нетаняху

    12 4 Отговор
    Демек палестинските територии били негови, каквото и да станело? Време е да тикнат в затвора разбеснялото се Израелско диктаторче. Войната го спаси от затвора, като че ли си я беше поръчал. Великото Израелско разузнаване спяло сладък когато Хамас нападнал. Защо ли?
  • 13 иван

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    кой точно глупан требва да си да желаеш трета световна война Като си наясно че и литва латвия и естония са в НАТО и след седмици започва учение точно за да респектира руснаците КОИТО между впрочем са достатъчно респектирани от украинците и за какви злата и пари дължал байдън на КОЙ Говориш за вътрешен и външен дълг на америка Но икономиката им върви и долара е несменяема валута 200 години а Бай дън епрезидент от 4 г земи се у ръце нищо на никой не дължи стареца ВИЖ тръмб е длъжник на хазната защото се водят дела Вземал е неправомерни заеми Н о на теб пука ли ти в българия крадат милиони политици а прокуратурата граби апартаменти и лъже ГЛЕЙ си чергата
  • 14 ЗОРО

    7 4 Отговор
    Хитленяху е бясно ционистко куче

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 абсолютно

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "ЗОРО":

    си прав приключи операцията много бързо И това не се нрави на руснаците защото оръжия ще запристигат отново в украйна Надхитряването беше без много голям ефект и току виж путин приключил до месец ОЩЕ повече след това убийство на НАВАЛНИ Нали си наясно че войните са свързани ИЛИ не си чул че палестинците на два пъти посетиха москва
  • 17 Иван Иванов

    4 3 Отговор
    Хората не искат война - интригата на Запада и на Русия не се нрави на обикновените - стойностните люде.

    Рано или късно - нещата ще си дойдат на мястото и - трябва да поставим на скамейката и Путин и Рейгън и Горбачов и Нетаняху.


    Разбира се Путин и Горбачов - са миролюбци по същността си - но все пак - заради лекомислие - как се доверяват на потомствени корсари.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "джак":

    Пий си хаповете, в психиатрията навсякъде виждате руснаци. Взимай повече от сините.
  • 20 пенко

    1 0 Отговор
    ХОЛИХОЛИХОЛИ УУД ---"НЕТЯНАХУ ТРЯБВА ДА УМРЕ " - СЦЕНАРИЙ ЗА МИЛИАРДИ !?!?!? ГРЪМНАТ ЛИ САЩ С ФИНАСИТЕ СИ ---ЕВРЕИТЕ ЩЕ БЪДАТ -МИНАЛО !!!! --- НО ТЕ СА ГЕНИИТЕ ВОДЕЩИ ЧАВЕЧЕСТВОТО !!!!!!!!!!! ШОСТАКОВИЧ - -- СИКОНД ВАЛС !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 21 Нормално

    1 0 Отговор
    По лошото е че има олигофрени които подкрепят тез сатани.
  • 22 Жо Бай Пън

    0 0 Отговор
    абсолютен еврейски дебил, само дядо Джо си го харесва и налива пари и оръжия /за да спре войната?/