Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 05:16 770 4

Стачката на наземния персонал на "Луфтханза" вече се отразява на полетите

  • луфтханза-
  • германия-
  • стачка-
  • полети

Компанията вече отмени редица полети от най-важния си хъб във Франкфурт

Стачката на наземния персонал на "Луфтханза" вече се отразява на полетите - 1
Снимка: ЕПА

Наземният персонал на "Луфтханза" започна вчера втора за тази година предупредителна стачка, като се очаква това да доведе до отмяна на стотици полети на германската авиокомпания и да засегне повече от 100 000 пътници, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Компанията вече отмени редица полети от най-важния си хъб във Франкфурт, а едва няколко междуконтинентални полета все още не са отменени.

Представителят на профсъюза "Ферди" Марвин Решински съобщи, че в предупредителната стачка са се включили служители на "Луфтханза", работещи в сферата на технологиите, логистиката, товарните превози и информационните технологии. Наземният персонал на летищата във Франкфурт, Мюнхен, Хамбург, Берлин, Дюселдорф, Кьолн/Бон и Щутгарт ще започне да стачкува днес в 4:00 ч. местно време. Стачката ще продължи малко повече от един ден.

Авиокомпанията възнамерява да извърши днес от 10 до 20 процента от близо 1000 планирани полета.

"Луфтханза" предупреди пътниците на отменените полети да не идват на летищата за презаверка на билетите, защото няма да има кой да ги обслужи.

Стачката е организирана от германския профсъюз на работниците в сферата на услугите "Ферди", който иска повишение на заплатите на наземния персонал на авиокомпанията с 12,5 процента, докато ръководството на "Луфтханза" е съгласно на увеличение само с 10 процента.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Калпазанин

    5 1 Отговор
    Хаирлия да им е, изберете си пак урсула и дайте още санкции, Германия беше, последния да загаси лампата
  • 3 Без думи

    3 1 Отговор
    Вместо 12 5%- 10 %.
    И стачкуват.
    А ние?
    Що правим?

    Коментиран от #4

  • 4 Амиии

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Без думи":

    Лапаме мухите. Няма как да се довериш на синдикат назначен от работодателите
Новини по държави: