Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 04:12 1 503 19

Хиляди израелци излязоха на протест срещу правителството на Нетаняху ВИДЕО

  • израел-
  • протести-
  • правителство-
  • заложници

Демонстрантите настояха за освобождаване на заложниците, държани от "Хамас"

Хиляди израелци излязоха на протест срещу правителството на Нетаняху ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Хиляди хора излязоха в няколко израелски градове на демонстрации с искане за освобождаване на заложниците, държани от „Хамас“ и на протести срещу правителството на израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В Тел Авив протестиращи носеха плакати, на които пишеше: „Ти си лидерът! Ти си отговорен!“, визирайки Нетаняху.

Нарастват обвиненията от страна на критици на Нетаняху, че той управлява лошо страната и, че подчинява всичко на собствените си политически интереси, когато взима важни решения, отбелязва агенцията.

В Тел Авив протестиращите се опитаха да блокират пътна артерия, но полицията използва водни оръжия, за да ги разпръсне. Демонстрации имаше в Йерусалим, Хайфа, Беершеба

Смята се, че от 130-те души, взети за заложници при атаката на "Хамас" срещу израелската територия на 7 октомври, 100 са все още живи. Водят се непреки преговори с „Хамас“ за освобождаването им в замяна на освобождаване на палестински затворници от израелски затвори.

При прекратяване на огъня в края на ноември бяха освободени 105 от общо около 250 души, пленени при нападението на 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу Нетаняху

    18 7 Отговор
    Време е народа на Израел да вкара побеснялото диктаторче Нетаняху в затвора. Точеха му се отпреди, но атаката на Хамас го спаси, с военното положение което последва. Като че ли се правеше на разсеян, за да помогне улесни атаката.

    Коментиран от #2

  • 2 Българин

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "Долу Нетаняху":

    Народът на Израел ще вкара Нетаняху в затвора друг път. Колкото простолюдието в България или която и да било друга държава може да вкара в затвора някой тиранин. Впрочем самото простолюдие е много по-порочно от тираните, тъй като се представя за жертва, а когато дойде време за избори се продава най-безсрамно за пари, облаги, вика в подкрепа на злодеите и ги възвеличава в пропагандни материали.

    Коментиран от #3

  • 3 Израелците не са Българи

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Нещо не си в час. Народът на Израел имаше хилядни протести с месеци против Нетаняху. Това не ти е заспалите овчици в България.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Акула

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Израелците не са Българи":

    Армията и всички наборници са за Нетаняху и се бият за родина, не като пушечното месо на Путлер дето ги праща на заколение.
  • 5 Българин

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Израелците не са Българи":

    И какво като имаше многохилядни протести на еврейския народ срещу Нетаняху? Какво постигнаха тези превъзвеличени от тебе методи за "борба" с тирана? Нищо. И нищо няма да постигнат. Той пак си е на власт. И така, когато видя, че протестите са го свалили, ще призная, че евреите са различни хора от българите, а ние сме единствените заспали овци. Дотогава ще считам думите ти за празни, лекомислени и лицемерни. И ще се придържам към разума и сетивата ми, които всеки ден ми казват и показват, че простолюдието във всички епохи и у всички народи е изключително продажна и наивна тълпа, която се представя за жертва.

    Коментиран от #12

  • 6 Генерал Колев

    8 5 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Администрацията на Доналд Тръмп, правилно е разбрала и подходила по въпросът. Сегашната на Байдън греши! Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 7 Българка

    6 9 Отговор
    Нацистите светът на 7-ми октомври 2023г ги видя много добре кои са. Това са терористите от ХАМАС нападнали внезапно Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха, мародерстваха и накрая завлякоха 253 души в тунелите на ГАЗА. На този ден палестинците играха кючеци в името на победата. Радваха се на убийствата и гордо вееха знамена. Сега ревът. Да ревът, да се махат от ГАЗА и да мигрират в Египет и другите богати арабски държави.Това е.

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    5 3 Отговор
    Защо мигрантите не живеят, в държавите където са родени к"во им пречи. На всичкото отгоре не мигрират в богатите арабски мюсюлмански държави, ами хукнали в християнска Европа да живеят, че и социалните фондове да източват. Кой ще ги търпи тези мързеливи мюсюлмани? Няма кой! Не става.
  • 9 Нетаняху

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    трябва да си ходи преди да залее Израел в кръв. Неговата политика не даде никакъв резултат: нито Хамас са неутрализирани, нито върна заложниците, нито постигна мир. Той поставя собственото си политическо оцеляване над интереса на Израел

    Коментиран от #10

  • 10 Българка

    6 6 Отговор

    До коментар #9 от "Нетаняху":

    Няма да си ходи. Длъжен е да унищожи ХАМАС. Кьорав ХАМАС-ки терорист не трябва да остане.
  • 11 Българка

    5 7 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 12 Нетаняху му е удобна войната

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Именно защото протестите бяха на път да го вкарат в затвора, Нетаняху остави Хамас да нападнат, и нареди на Израелските служби да се правят на ударени няколко часа. Те са били предупредени предварително. Това е изтъркан политически трик, ама в БГ сте наивни и боси.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Българин

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Нетаняху му е удобна войната":

    Човече, не разбирам какво искаш да кажеш с израза "ама в БГ сте наивни и боси". Всички знаят, че Нетаняху съзнателно остави ХАМАС да нападне Израел. Така че не виждам кое е наивното у хората в България?! Но да твърдиш, че протестите са били на път да го вкарат в затвора е просто абсурдно.
  • 14 Българка

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Нетаняху му е удобна войната":

    Нетянаху знаел и бил допуснал ХАМАС да нападне Израел и т.н. Абе, хей вие чувате ли се какви глупости дрънкате? Аман от тролове, нагли ислямисти,
  • 15 Шарл Де Гол

    4 4 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 16 Българче до Българина и Българката

    1 2 Отговор
    Ало родител 1 и родител 2 срамите и мен и държавата.

    Коментиран от #17

  • 17 Българка

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българче до Българина и Българката":

    Не си българче, а мюсюлманче. Научили са те да лъжеш.
  • 18 Мдаа

    2 0 Отговор
    Защо мигрантите не живеят, в държавите където са родени к"во им пречи. На всичкото оотгоре не мигрират в богатите арабски държави, ами хукнали в християнска Европа да живеят, че и социалните фондове да източват. Кой ще ги търпи тези мързеливи мюсюлмани? Няма кой! Не става.
  • 19 пенко

    0 0 Отговор
    КОИ СА В "КОНЦЛАГЕР " --- ЕВРЕИТЕ ИЛИ ПАЛЕСТИНЦИТЕ ????? ЗА КОИ ПРЕДСТОИ ХОЛО-ХОЛОКОСТ --- ЗА ЕВРЕИТЕ ИЛИ ЗА АРАБИТЕ ????? АМИ ---КОГАТО САЩ ПАДНАТ И ФАЛИРАТ !?!?!?!?!?