Last news in Fakti

8 Март, 2024 14:06 952 20

ООН: Израелска офанзива не бива да бъде допускана в град Рафах

  • оон-
  • правата на човека-
  • израел-
  • офанзива-
  • рафах-
  • газа-
  • хамас-
  • човешки жертви

Това би било причинило огромни човешки жертви

ООН: Израелска офанзива не бива да бъде допускана в град Рафах - 1
Снимка: БГНЕС

Днес представител на Службата на ООН за правата на човека заяви, че израелската офанзива в град Рафах в южната част на ивицата Газа не може да бъде приета, тъй като това би довело до значителни човешки жертви. Това беше предадено от Ройтерс и БТА.

"Ако Израел започне военната операция, с която заплашва, в Рафах, където се намират 1,5 милиона разселени хора в окаяни, нечовешки условия, всякаква сухопътна операция срещу Рафах би причинила огромни човешки жертви и би повишила риска от още жестоки престъпления", каза говорителят на Службата на ООН за правата на човека Джереми Лоурънс.

"Това не може да бъде допуснато да се случи", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    11 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Антитрол

    5 5 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 4 Калпазанин

    7 3 Отговор
    То изобщо, трябва ли изобщо да има исраел, и кой го допусна, тва оон некав цирк ли е бюрократи на хранилка от ротшилд
  • 5 Калпазанин

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    А как са живеели заедно, аджеба. Проблема е че не трябва да го има исраел като държава и кукловодите им от острова и обора. Аз на това му викам несправедливост и светът мълчи ли мълчи
  • 6 Генерал Колев

    5 4 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 7 Аз съм веган

    3 4 Отговор
    Фърляй бомби Бенин. Чаршафосаните им харесва
  • 8 Българка

    7 4 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 9 Аз съм веган

    3 4 Отговор
    Много ми е тъпо за мирните палестинци. Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора. Сега ще плащат и плачат много.
  • 10 Предпоследният Софиянец

    6 3 Отговор
    ООН се явява като говорител на "Хамас" !

    Коментиран от #11

  • 11 Българка

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Предпоследният Софиянец":

    Те са такива. МОСАД поне 10 човека посочи поименно участвали в погрома на 7-ми октомври 2023г. ООН трябва да бъде разпусната. Закрита. ООН служи на ХАМАС.
  • 12 Мюслюманин

    6 2 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толко ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли че израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюсюлмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!

    Коментиран от #13

  • 13 !!!?

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Мюслюманин":

    Египет знае що за стока са тези от Газа...кой иска едно гнездо на оси да си сложи сам в гащите - Хамас, Хизбула, мюсюлмански братя, Ал кайда барабар Путин с тях !!!?
  • 14 плевен

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    Ти някога имал ли си пряк контакт с палестинци? Ако не, не приказвай. Никой арабин, а още по- малко персиец, няма да ги защити. Те си ги познаватнай- добре, знаят защо не ги искат при себе си. Хамас и Ислямски джихад предизвикаха тази криза, но всички побързахте да го забравите. Точно так, на времето се възхищавахте на Бин Ладен и той ви гръмна кулите близнаци.
    А щом нещата стоят така ,аз предпочитам евреите, а не ислямистите от Хамас.

    Коментиран от #19

  • 15 Гражданин

    3 1 Отговор
    Извънредно: В "Овча купел" почерня от полиция, екшънът е страшен. Униформените се опитват да заловят множество мигранти, които са били забелязани в района
  • 16 Гражданин

    3 1 Отговор
    Извънредно: В "Овча купел" почерня от полиция, екшънът е страшен. Униформените се опитват да заловят множество мигранти, които са били забелязани в района
  • 17 Българка

    3 1 Отговор
    Тепърва с мигрантите това ще става: Ето ! - В столичният квартал "Овча купел" е пълно с полицаи. Причината са нелегални мигранти. За това сигнализира гражданин, който е излязъл да пуши на терасата си и е видял екшъна. "Буквално е черно от полиция, фрашкано е с народ. Има мигранти, пада страшна гоненица, по-добре хората да не излизат в квартала, казва притесненият гражданин.

    Не е ясно точно колко е и броят на мигрантите, но по думите му те са повече от 10.

    Коментиран от #18

  • 18 Хммм

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Пратете Денков в Овча Купел да потуши напрежението и боя Това е началото, кой ще плаща на полицията.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.