Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Март, 2024 06:26 4 581 31

В Украйна: Пращането на Залужни за посланик в Лондон е огромен гаф

  • валерий залужни-
  • посланик-
  • лондон-
  • украйна

Името му било обявено твърде рано, в разрез с протокола, а и нямал необходимите качества, пише местното издание "Зеркало недели"

Назначаването на бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за посланик на Украйна във Великобритания е било съпроводено с "безпрецедентно" нарушение на дипломатическите норми, пише украинското издание "Зеркало недели".

В четвъртък украинското външно министерство обяви одобрението на кандидатурата на Залужни за поста на украински посланик в Обединеното кралство. Дипломатическото ведомство изпраща молба до Лондон за агреман.

"В цялата история на МВнР никой никога не е направил предварително изявление за изпращане на агреман - молба за съгласие на страната да предостави всички дипломатически привилегии и права на новия посланик. Подобно изявление нарушава дипломатическата етика, всички писани и неписани правила на дипломацията“, се казва в статията.

Според изданието кабинетът на Владимир Зеленски е принудил външния министър Дмитрий Кулеба да предприеме тази безпрецедентна стъпка, тъй като се страхувал, че Залужни ще откаже назначението. В същото време Кулеба не е министър, който може да каже „не“ на Зеленски, когато „нарушава закони, правила и благоприличие“, пише „Зеркало недели“.

Изданието също така изрази съмнения, че Залужни ще се справи с новата си длъжност, като се запита дали Зеленски ще вдигне телефона, когато се обади бившият главнокомандващ, с когото по време на обсъждане на ситуацията на фронта „започваха да спорят на втората минута.”

"В същото време самият Залужни няма абсолютно никаква представа какво е посолство и работата на посланик. Посолството е тераруим, където "притискат, душат и режат за всеки излишен килограм". Това е подводница с всички проблеми, които възникват от екипа й“, посочва изданието, прогнозирайки „реалността“ за Залужни.

На 8 февруари Зеленски обяви назначаването на Александър Сирски за главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна вместо Залужни. Преди това Сирски командваше сухопътните сили на украинските въоръжени сили. Редица украински и западни медии писаха за възможен конфликт между Зеленски и Залужни още през есента на 2023 г.

Журналистите на Washington Post отбелязаха, че Залужни може да представлява заплаха за Зеленски, ако реши да започне политическа кариера. На 5 февруари, малко преди оставката на Залужни от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, депутатът от Върховната рада на Украйна Евгений Шевченко обяви, че е съгласен да заеме поста посланик във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    44 3 Отговор
    Трябваше в Париж.Нали спаси Макрон.
  • 2 Бонев

    50 2 Отговор
    Когато шефът се притеснява че някой има шансове да заеме мястото му го праща я посланик,я конституционен съдия.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХАХАХА

    36 2 Отговор
    Този поне има чест и достойнство, та може и да откаже ,ако агрегата, докато глиста ники е първи дипломатин откак се е родил. Ех мерак Денков!
  • 5 Посланикът

    40 3 Отговор
    На украинските фашисти не им трябват врагове. Ако техните западни приятели не ги пошляпват и държат на къс повод, те ще се самоунищожат за нула време. Толкова са се овълчили в борбите си за пари, власт и извращения.
  • 6 Лужники

    2 21 Отговор
    Цялата "държава" на крепостните селяндури е един огромен гаф.
  • 7 джони инглиш

    23 2 Отговор
    Този Залужни ,кога ще се покаже на живо, че не го е правил от месец Май 2023г. Или ще оправдае слуховете ,че отдавна е денацифициран.

    Коментиран от #20

  • 8 Дали да го дам, че как да го дам

    22 2 Отговор
    "Изданието също така изрази съмнения, че Залужни ще се справи с новата си длъжност". Ами все още не е ясно, този човек жив ли е въобще и ако е жив дали не е в насипно състояние. Тъй че нормално е изданието да изразява съмнения, ще се справи ли Спаружни с новата длъжност. Във всеки случай, с такива противоречиви изявления всеки ден, Зелю и компания правят цялата тая работа покрай Спаружни, прекалено съмнителна

    Коментиран от #10

  • 9 ВЗИМАЙ ПАРИТЕ И БЯГАЙ

    20 1 Отговор
    А някой спомня ли си за РЕЗНИКОВ (бившия министър на отбраната) - сега си харчи накраденото в Испания. И Залужни успя да се спаси по същата схема.
  • 10 Вчера пък?!

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дали да го дам, че как да го дам":

    Ни в клин,ни в ръкав Украйна обяви,че още от февруари месец Залужни бил обявен за :
    ,,Не годен за военна служба!"...?!?!

    Коментиран от #12

  • 11 Осведомен

    8 2 Отговор
    "Уволнението" и назначаването му за посланик са ЛИЧНО ЖЕЛАНИЕ на Залужни... На човека не му се воюва..

    Умен е... Нали видя колко руски генерали бяха убити в Украйна.
  • 12 Залужни е

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Вчера пък?!":

    с протеза на единия си крак... Затова е негоден за военна служба.
  • 13 От страни

    9 2 Отговор
    Това назначение не е гаф а е подигравка. В Украйна в момента има два сили и те не са баш приятелски и време от време си правят мърсотии. Едната сила е Английското МИ6 и техния човек е Кирил Буданов. Втората сила е ЦРУ и техния човек е Залужни. Залужни като човек на САЩ ПРОВАЛИ операция на МИ6 и ангичаните нема да са му много благоарни и предвиждам с къв кеф Сунак ще приеме агримана на Залужни в Лондон. Та повтарам се - или изобщо няма да отиде там или ще иде но за малко.
  • 14 За Украйна

    4 0 Отговор
    Да, но не и за англетата.
  • 15 ами

    15 3 Отговор
    нашата украинска сексоложка да не е по голям дипломат....

    Коментиран от #22

  • 16 Лост

    7 1 Отговор
    Защото не са видяли в България кой е
  • 17 Стига де

    7 0 Отговор
    Нека стане посланик, нема лошо. Нашите все така ги назначават за благото на народа.
  • 18 откакто го няма

    6 1 Отговор
    Щели да прекръстват Незалежная на Незалужная
  • 19 Дzверцов

    6 0 Отговор
    Гафа е на Полтара. И не е гаф, а страх от Залужни. Държи го далече защото изпуска положението.
  • 20 МИЙСТЪР БЙЙН🗣,

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "джони инглиш":

    МИ ОДИ ПРОВЕРИ В ПОСОЛСТВОТО
    НА UKR ВЪВ ВЕЛИКА БРИТАНИЯ...☝
  • 21 Хи хи хи

    2 6 Отговор
    Зеленски е огледален образ на Владимир Путин. Който го застрашава за поста президент ще бъде финтиран изпращан някъде по-далеко.

    Коментиран от #24

  • 22 ачо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "ами":

    К у р вите са адаптивни, стават за всички пози, генералите са задръстени
  • 23 Нормално така се прави

    8 0 Отговор
    Пиратските разузнавателни служби винаги са се грижели за агентурата си, което не може да се каже за краварските такива, не след дълго гледайте кво ще стане с клоунът.
  • 24 първо,

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хи хи хи":

    нелепо е да се сравнява един палячо със световния държавник Путин. Второ, всичко, което прави шмъркалото, са гафове и стрелба напосоки. Иначе единствено постоянен е в търчането по света, проклинането на Русия и Путин (сякаш укрите не са част от тях и не са стигнали до тях и заради Русия и СССР), проси, налага се на западняците, а жена му снове по парижките бутици.
    Нещата вървят към логичния край. Най-последно папата им го каза - да вдигнат бялото знаме пред Русия и водят преговори.
  • 25 Х. А Х О Л

    7 0 Отговор
    Украински новини: Бившият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужни премина медицински преглед през февруари и беше обявен за негоден за военна служба. Това съобщава изданието „Огледало на седмицата". А инвалиди, заразени с ХИВ, психично болни, бременни жени са годни за военна служба. Ето каква е Украйна, свободна... от мозък, от факти, от смисъл...
  • 26 Х. А Х О Л

    5 0 Отговор
    Но украинските въоръжени сили охотно приемат в редиците си онези нещастни украинци, които страдат от астма, сърдечна недостатъчност и страдат от различни припадъци. Те трябваше да се справят със Залужни по такъв начин, че да не изглежда като явна вражда между него и Зеленски, и затова решиха да го изпратят от Киев, за да не разваля живота на Зеленски с рейтингите си
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Залужни

    1 0 Отговор
    Е пострадал от бомбандировките и има тарпанация на мозъка. Обявен е за негоден за военна служба . А за посланник да и става не е ясно.
  • 31 Залужни

    2 0 Отговор
    Е пострадал от бомбандировките и има тарпанация на мозъка. Обявени за негоден за военна служба . А за посланник дали става не е ясно.
Новини по държави: