Last news in Fakti

10 Март, 2024 14:37 2 115 98

Мосад: Преговорите за прекратяване на огъня между Израел и Хамас в Газа продължават

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • преговори-
  • прекратяване на огъня-
  • мосад

Ръководителят на Мосад Дейвид Барнеа се срещна в петък със своя американски колега, директора на ЦРУ Уилям Бърнс, за да насърчи сделка, която предвижда освобождаване на заложници

Мосад: Преговорите за прекратяване на огъня между Израел и Хамас в Газа продължават  - 1
Снимка: БГНЕС

Израелската разузнавателна агенция Мосад заяви в събота, че усилията за постигане на споразумение за прекратяване на огъня между Израел и Хамас в Газа продължават, предаде Ройтерс и News.bg.

Ръководителят на Мосад Дейвид Барнеа се срещна в петък със своя американски колега, директора на ЦРУ Уилям Бърнс, за да насърчи сделка, която предвижда освобождаване на заложници, се казва в изявление на Мосад. Президентът на САЩ Джо Байдън каза в събота, че Бърнс остава в региона.

"Контактите и сътрудничеството с посредниците продължават през цялото време в опит да се стеснят пропуските и да се постигнат споразумения", се казва в изявлението на Мосад, разпространено от кабинета на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Израел и "Хамас", войнстващата ислямистка групировка, която управлява палестинския анклав и е във война с израелските сили след смъртоносната си атака на 7 октомври в Южен Израел, си размениха вината за очевидната безизходица в преговорите в навечерието на Рамазан.

Източник от "Хамас" каза на Ройтерс, че делегацията на групата е "малко вероятно" да направи ново посещение в Кайро през уикенда за разговори.

Египет, САЩ и Катар посредничат в преговорите за примирие от януари. Последната сключена сделка беше едноседмична пауза в боевете през ноември, по време на която "Хамас" освободи повече от 100 заложници, а Израел освободи около три пъти повече палестински затворници.

"Хамас" обвинява Израел за задънената улица в преговорите за по-дълго прекратяване на огъня и освобождаването на 134 заложници, за които се смята, че все още са задържани в Газа - заявявайки, че отказва да даде гаранции за прекратяване на войната или да изтегли силите си от анклава.

Мосад каза, че "Хамас" се е захванал и се стреми към спиране на насилието в региона по време на Рамазан. Израелски официални лица казаха, че войната ще приключи само с поражението на Хамас, чиито искания Нетаняху нарече "заблуда".

Байдън, който многократно е призовавал за временно прекратяване на огъня, каза в интервю за MSNBC, че е "винаги възможно" сделка да бъде постигната преди Рамазан. Но той не даде подробности.

Макар да повтаря твърдата подкрепа на САЩ за правото на Израел да се защитава, Байдън каза пред MSNBC, че посланието му към Нетаняху за необходимостта от ограничаване на палестинските цивилни жертви е, че той "наранява Израел повече, отколкото помага", като действа по начин, "противно на това, което Израел представлява ."

Запитан дали желае да се върне в Израел, където посети в средата на октомври в знак на солидарност, за да говори пред депутатите, Байдън каза "да". Но той отказа подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре у лево ....

    7 4 Отговор
    Мосад с ЦРУ преговаряли. Други глупости има ли ?
  • 2 Криминалист

    7 6 Отговор
    Грешка на МОСАД! С терористи не се преговаря. Това е принцип!
  • 3 Нацист и окупатор е

    9 10 Отговор
    Израел. Извършва Геноцид и САЩ са съучастници в това. Гнус.

    Коментиран от #6, #39

  • 4 Бесен язовец

    7 5 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС!
  • 5 Ъхъъ.....

    8 9 Отговор
    Има право Израел да се защитава, но в границите си от 1948 г. На чужда територия е окупация и международен тероризъм а не защита.

    Коментиран от #10

  • 6 Историк

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Нацист и окупатор е":

    Израел не е ощупатэр и няма геноцид. За какъв геноцид говориш, след кото няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #8, #9, #12, #14

  • 7 И Русия значи има право да се защитава

    3 7 Отговор
    чак до полската граница. Нали ?
  • 8 Историк

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Поправка: Израел не е окупатор...
  • 9 Я у лево неграмотен човече

    6 7 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Не само има държава Палестина, но България сме я признали и посолство в София има даже ! 129 страни са я признали включително и всички от бившият социалистически блок.

    Коментиран от #11

  • 10 Историк

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ъхъъ.....":

    Няма окупация, защото няма държава Палестина. Има област Палестина протекторат на ООН, където живеят няколко арабски племена, за краткост им викат палестинци. На името на областта.

    Коментиран от #19, #68

  • 11 Историк

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Я у лево неграмотен човече":

    Виж Уикипедия, да не го пиша наново. НЯМА ДЪРЖАВА ПАЛЕСТИНА, КОЯТО ДА Е ПРИЗНАТА ОТ ООН. Проверете.
  • 12 Ти обаче нито нещо ти е ясно

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Нито приемаш реалностите. Плющиш си глупостите от флашката и това си е.

    Коментиран от #13

  • 13 Историк

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ти обаче нито нещо ти е ясно":

    Тогава след малко, ще го напиша за да ти увре мозъка в главата. КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ! След малко ще го прочетеш!

    Коментиран от #15

  • 14 Умникоооо

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    държавата Израел от 1948 година в какви граници са я "признали от ООН" ? Ще споделиш ли ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Историк

    9 2 Отговор
    Кои държави признават Палестина за държава?
    Голямата част от държавите в ООН признават Палестинските територии за държава - общо 139 страни. Желанието на страната да стане част от ООН обаче трябва да бъде одобрено от поне девет от 15-те членки на Съвета за сигурност на организацията. Ако която и да е държава от постоянните членове наложи вето на присъединяването на държавата, тя не може да стане част от ООН. Тези държави са Китай, Франция, Русия, Великобритания и САЩ. Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания. Тези три държави са обявили, че няма да признаят Палестинската държавност, докато конфликтът с Израел не бъде разрешен мирно. Девет от 27-те държави-членки на ЕС признават Палестина. Сред тях почти всички са бивши членки на някогашния Източен блок и всички са признали Палестина преди да се присъединят към Европейския съюз. Швеция, която призна Палестина за държава през 2014 година, е единствената държава, която го направи след като вече беше част от ЕС. Палестина в момента е със статут на държава наблюдател, която не е член на ООН, което означава, че може да има представителство на заседанията на Общото събрание и може да има свой офис в седалището на ООН в Ню Йорк. Този статут беше даден на Палестинските теротирии през 2012 година, а по-късно - през 2015, Палестина получи и членство в Международния накзателен съд (МНС), където се разследват военни престъпления. През 2021 МНС обяви, че започва разследване на ситуацията в Палестинските

    Коментиран от #24

  • 17 Историк

    9 1 Отговор
    територии. Присъединяването на Палестина към Римския статут и членството в МНС дадоха на съда възможността да разследва престъпления, извършени от палестинци или на палестинска територияКаква е позицията на Германия относно палестинската държавност? Германия, както и САЩ и много от нейните партньори от ЕС, не признава палестинската държавност. Тя обаче подкрепя "създаването на бъдеща палестинска държава като част от решението за две държави, договорено между страните в конфликта", според германското външно министерство. Тъй като не признава Палестина като държава, Германия използва термина "Палестински територии" за Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа. Когато говори с палестински представители, тя използва термина "Палестинска автономия". Позицията на Германия по отношение на палестинската държавност се проявява и в съдилищата на страната при дела, които са свързани със статута на бежанците. В решение от ноември 2020 германски съд потвърди, че "няма палестинска националност" и няма държава Палестина. Съдът постанови въпросните палестински бежанци да бъдат считани за "лица без гражданство".
  • 18 Историк

    8 1 Отговор
    Какво е въздействието на признаването? Една държава може да има държавност, но да не е член на ООН. Например Швейцария се присъединява към ООН като държава членка едва през 2002, докато Лихтенщайн се присъединява през 1990, а Сан Марино - през 1992. Всички те са били считани за международно признати държави преди присъединяването. Статутът на Палестина на държава наблюдател, която не е член на ООН, означава, че тя може да наблюдава работата на ООН, но не може да гласува в Общото събрание. Така например Палестина не можа да гласува в Общото събрание за неотдавнашната неуспешна резолюция, призоваваща за прекратяване на огъня в конфликта между Израел и Хамас. Тя не можа да гласува и по резолюцията, призоваваща за "хуманитарно примирие" в конфликта, която все пак беше приета. край

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сам си го написал пумпал !

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Историк":

    =====Голямата част от държавите в ООН признават Палестинските територии за държава - общо 139 страни======

    Коментиран от #27

  • 25 Не се обяснявай "историкааа"

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Историк":

    Щото по дати мога да ти го напиша даже ! .....1947 г.....
    От 1947-1948 г. Белият дом получава 48 600 телеграми, 790 575 картички и 81 200 други писма по темата за Палестина.
    7 февруари: Британското правителство обявява, че ще прекрати своя мандат за Палестина.
    14 февруари: Британското правителство обявява, че ще отнесе проблема за бъдещето на Палестина до ООН.
    2 април: Британското правителство представя на Общото събрание на Обединените нации отчет за своето управление на Палестина под мандата на Обществото на нациите и моли Общото събрание да направи препоръки относно бъдещото правителство на Палестина.
    14 февруари: Британското правителство обявява, че ще отнесе проблема за бъдещето на Палестина до ООН.
    2 април: Британското правителство представя на Общото събрание на Обединените нации отчет за своето управление на Палестина под мандата на Обществото на нациите и моли Общото събрание да направи препоръки относно бъдещото правителство на Палестина.
    13 май: Общото събрание на Обединените нации назначава единадесет национален специален комитет за Палестина, който да проучи палестинския проблем и да докладва до септември 1947 г.
    31 август: Специалният комитет на Обединените нации за Палестина издава своя доклад, който препоръчва единодушно (всичките 11 държави-членки гласуваха „за“) Великобритания да прекрати своя мандат за Палестина и да й предостави независимост на възможно най-ранна дата; и който също така препоръчва с мнозинство (7 от нациите член
  • 26 И какво като

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Историк":

    Палестина в момента е със статут на държава наблюдател в ООН ? Има право някой да я окупира ли ?
  • 27 Той не го е написал а копирал

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Сам си го написал пумпал !":

    и четене с разбиране не му е силната страна на тоя
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А ти защо не го правиш е въпроса ?

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "Историк":

    Какво пише на сайта на Външно министерство а? Българското оууууу !

    Коментиран от #32

  • 30 Лекувай се !

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Историк":

    ======НОНСЕНС. Този АКТ на признаване към днешна дата е НИЩОЖЕН======Лекувай се ! И виж ти казах на сайта на външно министерство какво пише бре ! Ти нормален ли си верно ?

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Историк

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "А ти защо не го правиш е въпроса ?":

    Не ме интересува, какво пише на сайта на Външно министерство! Има ли АКТ на РБългария от 1989-та година, с който признава Палестина за държава. Няма такъв нали? По инерция се приело какво някога социалистическа България признала. Няма такъв филм. Ако това го пише на външно министерство, то значи, че юристите на външно не са си свършили работата. Или се правят, че не са го забелязали това, в което не вярвам.

    Коментиран от #36

  • 33 Историк

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Лекувай се !":

    Разбира се, че този акт е НИЩОЖЕН ако няма акт на признаване от Правителството на РБългария 1989-та година насам. Повтарям юридически всички актове на социалистическа България са нищожни. Дори ВНС прие, че комунистическият режим 1944-1989 година е престъпен. Мили родни картинки. Четете бе!

    Коментиран от #40, #52

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ха ха

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Историк":

    Брато, няма как да убедиш "писатели" и тр..лове. Те или ръсят глупости, или пропаганда. Те са секти от типа на плоскоземците и нямат представа са психическото си състояние. Затова не се обръщай към тях. Излишно е.
  • 36 Никакъв Историк не си ти

    3 4 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    А изперкало същество. Признаване от Правителството на РБългария след 1989-та година насам и на САЩ няма ! И на Израел няма ......аре у лево и спри да се излагаш

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Историк

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Никакъв Историк не си ти":

    Недейте манипулира Форума. В мой коментар 16 съм посочил: – "Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания. Тези три държави са обявили, че няма да признаят Палестинската държавност, докато конфликтът с Израел не бъде разрешен мирно". край на цитата. Форумесо внимателно прочети коментар 16 и иди в Уикипедия ако искаш да видиш Истината сам с очите си.

    Коментиран от #42

  • 39 Българка

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Нацист и окупатор е":

    Фашистите и нацистите светът много добре видя кои са! Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Пилотът Гошо

    6 3 Отговор
    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС извършени на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора в тунелите на ГАЗА.Що за хора са това? В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всички палестинци се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това? Няма съмнение, че съдът в ХАГА, заедно с ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.
  • 42 И какво като

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "Историк":

    Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания ? Посолства Палестина има в 139 страни нали ? Палестина в момента е със статут на държава наблюдател в ООН ? ...!!!!държава наблюдател !
  • 43 На сайта на Външно

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Историк":

    Подробно са описани официалните посещенията на български държавни глави и срещите им с Палестинската власт ! И Първанов, и Радев и Борисов ..... Палестина е призната от България държава и Палестинско посолство и посланник в България има и спри да се правиш на интересен !

    Коментиран от #53

  • 44 (на сайта на trumanlibrary gov и търсиш)

    2 4 Отговор

    До коментар #34 от "Ъхъъъъъъ мозък":

    Говориш му на китайски на този. Идея си няма какво е това.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Дивергент

    3 4 Отговор
    В основата на конфликта е спора за територия в историческия район,наречен Палестина.С резолюция на ООН от 1947 г.се създава държавата Израел върху част от Палестина,която е заселена предимно с арабско население.През 1947 г.Израел разполага с 14 Хил.кв.км.площ.От тогава до днес са водени многобройни военни конфликти с Палестина и околните арабски държави,в следствие на което Израел окупира още територии.Централен проблем в този спор за територии остава липсата на договорени граници между воюващите страни.Фактът,че САЩ,Франция и Великобритания не признават палестинската държавност не помага за решаването,а за обострянето на конфликта.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Юрист

    5 1 Отговор
    Наро̀дна репу̀блика Бълга̀рия (съкратено НРБ) е официалното име на България от 15 септември 1946 г. до 15 ноември 1990 г., когато Народна република България е преименувана на Република България.

    Коментиран от #61

  • 51 Юрист

    4 1 Отговор

    До коментар #45 от "свободни съчинения":

    Така е. Няма акт на демократичната държава - РБългария.

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #43 от "На сайта на Външно":

    От коя държава Палестина е призната за държава? От НРБ 1944-1989-та или от РБългария 1990-та. Коя от двете?

    Коментиран от #56

  • 54 Значи Израел НЕ е призната

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Юрист":

    от България ? Така ли е ?

    Коментиран от #71

  • 55 Юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Мили родни картинки. Четете бе!":

    И към теб същият въпрос? - От коя държава Палестина е призната за държава? От НРБ 1944-1989-та или от РБългария 1990-та. Коя от двете?

    Коментиран от #57, #58

  • 56 Даааа

    2 4 Отговор

    До коментар #53 от "Юрист":

    Абсолютно никакво значение няма !

    Коментиран от #59

  • 57 Още един умник ....

    5 2 Отговор

    До коментар #55 от "Юрист":

    От коя държава Израел е призната за държава? От НРБ 1944-1989-та или от РБългария 1990-та. Коя от двете?
  • 58 И ти си "Юрист"

    3 4 Отговор

    До коментар #55 от "Юрист":

    Точно колкото и другият е "Историк"!

    Коментиран от #60

  • 59 Юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Даааа":

    Според написаното от теб означава, че обявяването на комунистическият режим 1944-1989-та от ВНС не е престъпен. И всички негови актове през този период са ЗАКОННИ. Така ли? Така излиза.

    Коментиран от #63

  • 60 Юрист

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "И ти си "Юрист"":

    Блаво. Добре, че има такива като нас със Историк, да се видите колко сте умни. Иначе няма как да ви забележат!
  • 61 Мерси че ни информира умник

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "Юрист":

    И какво искаш да кажеш точно? Че и член на ООН ли НЕ сме вече България ? "Юрист".....

    Коментиран от #62

  • 62 Юрист

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "Мерси че ни информира умник":

    Няма смисъл. Спирам! Със телевизор и свекърва не се спори.

    Коментиран от #64

  • 63 Ъхъъъъъъ мозък

    3 4 Отговор

    До коментар #59 от "Юрист":

    И нотариалният ти акт за панелката (ако въобще знаеш какво е нотариалният акт) ти е незаконен сигурно. Що не се лекувате с историка или по точно сте един и същ пумпал

    Коментиран от #66

  • 64 бЛаво "Юрист"

    2 4 Отговор

    До коментар #62 от "Юрист":

    Спирай ! Не се излагай повече. Първото умно нещо което си написал до сега

    Коментиран от #69

  • 65 Ционистите

    2 4 Отговор
    Принципно са неграмотни хора. Нито от история разбират, нито от география.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Генерал Колев

    4 2 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 68 Мушмул

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Историк":

    Сам пишеш че Палестина е протекторат на ООН. А знаеш ли въобще какво е "протекторат" на ООН и къв го дирят Израел тогава там ?
  • 69 Юрист

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "бЛаво "Юрист"":

    Спрях! Нотариалният акт на панелката ми е от 1990 година.Тогава я купих.

    Коментиран от #72, #77

  • 70 Генерал Де Гол

    5 2 Отговор
    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 71 Не ги обърквай колега

    3 4 Отговор

    До коментар #54 от "Значи Израел НЕ е призната":

    И без тва им личи, че не са добре хората. Израел признат от България преди 1989, Палестина и тя призната преди 1989 но за Палестина било нищожно а за Израел не щото комунизъм и бла-бла. Не ги обърквай че и без това им е голяма боза в главата

    Коментиран от #73

  • 72 Ъхъъъъъъ мозък

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Юрист":

    Ами ела да ми окупираш моята щото Нотариалният ми акт е от преди 1989 хахахаха....мозък....
  • 73 Демократ

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "Не ги обърквай колега":

    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.

    Коментиран от #75

  • 74 Ква държава е Израел

    3 3 Отговор
    Като конституция даже няма ? Има ли друга подобна

    Коментиран от #78

  • 75 Съдът в ХАГА

    2 4 Отговор

    До коментар #73 от "Демократ":

    Сега Израел за геноцид съди. Това е с приоритет ако не знаеш

    Коментиран от #76

  • 76 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    4 3 Отговор

    До коментар #75 от "Съдът в ХАГА":

    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #79

  • 77 Под запрещение

    2 4 Отговор

    До коментар #69 от "Юрист":

    Сделки не могат да изповядват бре. Що лъжеш?Нотариален акт само на картинка си виждал най вероятно.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Що пък Египет ?

    3 4 Отговор

    До коментар #76 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    САЩ да ги приемат. Те геноцида на Израел подържат, те са виновни и те трябва бежанците да приемат. Само че пък САЩ и с Израел визи имат и не ги желаят хич нали? Никой израелци реално не иска. Нали не бъркам? Има визи за САЩ за израелците нали ?

    Коментиран от #81

  • 80 Съдът в ХАГА

    3 4 Отговор
    Сега Израел за геноцид съди. Нали не бъркам ? Дело срещу Палестина още няма но Израел са на второ изслушване и най вероятно яко ще го отнесат. Една чернокожа съдийка само е за Израел.... Ама пък сега ще кажете че и съда са копейки и въобще мозъци на пастет

    Коментиран от #82

  • 81 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    5 2 Отговор

    До коментар #79 от "Що пък Египет ?":

    А, богатият Катар, къде се прави на много загрижен защо ТОЙ не вземе палестинците? Може и Саудитска Арабия цялата потънала в блага и богатства. Защо не проявят милост към братята мюсюлмани? Една вяра са. Ама палестинците не са богати като Роналдо и Меси нали? Чаршафите от тия държави не вземат бедняци в своите държави. Пробутват ги на Европа.
  • 82 Адвокат

    4 2 Отговор

    До коментар #80 от "Съдът в ХАГА":

    Съдът в ХАГА е нелегитимен.

    Коментиран от #84, #85

  • 83 Израел са държава окупатор

    2 4 Отговор
    и терорист извършваща геноцид. Точка ! Свидетели сме на повторение на
    ГЕНОЦИДЪТ В РУАНДА с над 1 000 000 жертви
    При Геноцидът в Руанда, за период от 100 дни, са избити над 937 000 души......свидетели сме и на повторение на Геноцидът в Дарфур който е едно от най-тежките престъпления, извършени срещу човечеството през 21 век, принуждавайки приблизително една трета от населението на територията да напусне домовете си и да живее в бежански лагери. Повече от 100 000 души са загинали в Дарфур от началото на конфликта. Повече от 1,8 милиона са напуснали домовете си, за да избягат. 200 хиляди от тях избягаха в съседен Чад. ........Свидетели сме точно на това : Израелски геноцид и терор съизмерим с този в РУАНДА и надминал вече този в Дарфур ....

    Коментиран от #87

  • 84 Ъхъъъъъъ мозък

    1 4 Отговор

    До коментар #82 от "Адвокат":

    нелегитимен е съда в Хага. Ти си само легитимен сигурно, ама в психодиспансера в Карлуково. Какво казва българският съд и Външно Министерство ? Нелегитимен ли е ?
  • 85 Стига де

    0 4 Отговор

    До коментар #82 от "Адвокат":

    Разбрахме всички че не си у ред ! Спри се малко. Почини си.
  • 86 Израел е нацистка терористична

    2 5 Отговор
    държава. Международни санкции и изолация са нужни спрямо Израел . Американската наглост и подкрепа за геноцида извършван над палестинският народ е гнусен и доказва единствено че САЩ не са демокрация а спонсор на тероризма
  • 87 Оня с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #83 от "Израел са държава окупатор":

    Санкции трябва да има към палестинците и ХАМАС! Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 88 Българка

    4 2 Отговор
    Какви преговори бе. С терористи те се водят преговори. Стига нерешителност и малодушие! Пускайте помпите в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС. Стига приказки. Трябва да се действа!

    Коментиран от #89

  • 89 Дивергент

    2 3 Отговор

    До коментар #88 от "Българка":

    Нали ще издавят и израелските заложници,или това е без значение?Всъщност,ако няма оцелели заложници не се налага да се водят преговори за прекратяване на огъня,нали така?

    Коментиран от #91, #92

  • 90 Мюслюманин

    5 2 Отговор
    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Българка.

    4 2 Отговор

    До коментар #89 от "Дивергент":

    Така значи....А, ако ираелската армия и тя като терористите на ХАМАС си позволи да отвлече 253 палестински заложника, тогава какво правим?

    Коментиран от #94

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Дивергент

    2 5 Отговор

    До коментар #92 от "Българка.":

    Заложници се взимат с цел преговори и извличане на ползи от поставени условия за връщането на заложниците.Армиите не взимат заложници,армиите воюват.И все пак,ако се наводнят тунелите,както настоявате,и заложниците се издавят заедно с Хамас,тогава ,,какво правим"?

    Коментиран от #95, #98

  • 95 Българка

    5 2 Отговор

    До коментар #94 от "Дивергент":

    Значи, така. Армиите воюват и не вземат заложници. Макар, че биха могли, тали? Тогава ХАМАС какви са, щом са взели заложници? Мет сестри може би?

    Коментиран от #96

  • 96 Дивергент

    2 4 Отговор

    До коментар #95 от "Българка":

    И отново нито дума за заложниците и преговорите.Защо така?

    Коментиран от #97

  • 97 Криминалист

    2 0 Отговор

    До коментар #96 от "Дивергент":

    Аз ще ти отговоря. По правило с терористи не се преговаря. Те се унищожават. ХАМАС ще бъде унищожена. САЩ, ЕС, Израел и всички арабски държави са съгласни.
  • 98 Човек

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Дивергент":

    Ти си изрод а Не човек. Дано да те вземат теб и децата ти в плен араби за да разбереш кое е правилно и кое е подло.