Last news in Fakti

10 Март, 2024 21:08 1 107 6

Полицията съобщи за задържани 20 души в Йерусалим, обвинени в подстрекаване към тероризъм

  • израел-
  • йерусалим-
  • задържани-
  • тероризъм-
  • арабски произход-
  • рамазан

Има много подстрекателства и фалшиви новини онлайн, които целят да създадат проблеми преди Рамазана и да дестабилизират региона

Полицията съобщи за задържани 20 души в Йерусалим, обвинени в подстрекаване към тероризъм - 1
Снимка: БГНЕС

Израелската полиция съобщи, че е арестувала 20 души, предимно с арабски произход, в източната част на Йерусалим, преди започването на светия месец Рамазан за мюсюлманите, съобщават ДПА и БТА.

Заподозрените, които са били задържани през последните две седмици, са обвинени в подкрепяне и подстрекаване на тероризма. Срещу много от тях все още тече разследване, докато срещу други вече има повдигнати обвинения, съобщи полицията.

Има много подстрекателства и фалшиви новини онлайн, които целят да създадат проблеми преди Рамазана и да дестабилизират региона, добавиха органите на реда.

Рамазанът е особено свещен период за мюсюлманите и тази година той започва тази вечер. Напрежението в Израел и окупираните палестински територии е особено високо тази година поради продължаващата война в ивицата Газа.

Допълнително разпалване на конфликта се очаква тази година в окупирания Западен бряг и около светите места в Стария град на Йерусалим по време на Рамазана.

Вашингтон настояваше до началото на Рамазана да бъде финализирано споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на израелските заложници, но въпреки полаганите от седмици усилия, от няколко дни преговорите са в застой.

Израелската полиция каза, че иска да "позволи безопасното отправяне на молитвите за Рамазана на Храмовия хълм, но в същото време да гарантира сигурността в района".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боклуците Израел

    7 0 Отговор
    Тероризират всички. Няма точна и обидна дума която да се намери за тази вредна и антидемократична нацистка държава.
  • 2 Боклуците Израел

    9 0 Отговор
    Тероризират всички. Няма точна и обидна дума която да се намери за тази вредна и антидемократична нацистка държава.
  • 3 Ъхъъ.....

    9 0 Отговор
    да дестабилизират региона, добавиха органите на реда. Щото Израел са големи стабилизатори нали ?
  • 4 Всички видяха и практически разбраха кои

    2 0 Отговор
    са терористите детеубийци....само хората които си продадоха душата за стотинки на шейтана се правят на глупаци. Последните не осъзнават че този живот има край и след този край има вечен живот. Но за да идеш там има съд който решава коя част е твоята вечна родина. Горко на тези които избраха грешната страна и избраха вечния огън!

    Коментиран от #6

  • 5 Антитрол

    1 0 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха на 7-ми октомври 2023г, беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много". Страданието сами си го докараха.
  • 6 Така е,

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Всички видяха и практически разбраха кои":

    това са терористите от ХАМАС. Убийства, изнасилвания, отвлечени хора и накрая бебе във фурна изпечено в присъствието на неговите родители. Ужас. ХАМАС трябва да бъде унищожена.