Last news in Fakti

13 Март, 2024 12:37 785 4

Израелски удар по автомобил в Южен Ливан уби член на "Хамас"

  • израел-
  • хамас-
  • ливан-
  • хизбула-
  • южен ливан-
  • израелски удар

"Хамас" има както политическо, така и военно присъствие в Ливан

Израелски удар по автомобил в Южен Ливан уби член на "Хамас" - 1
Снимка: БГНЕС

Израелски безпилотен самолет е нанесъл удар по автомобил край южния ливански град Тир и е убил член на "Хамас" от близкия палестински лагер Рашидие, съобщи Ройтерс.

Загиналият член на групировката е идентифициран от източник на Ройтерс - неговото име е Хади Мустафа. Той не е високопоставен служител на групировката.

Двама източници от службите за сигурност съобщиха, че при удара е загинал и сириец, който е минавал с мотоциклета си.

И тримата източници идентифицирали дронът като израелски и заявили, че след удара летателния апарат останал във въздуха в продължение на няколко минути.

Палестинската организация "Хамас" има както политическо, така и военно присъствие в Ливан. Това присъствие е в голяма степен базирано в лагерите, където палестинските бежанци живеят от десетилетия.

След събития на 7 октомври ливанската въоръжена групировка "Хизбула" подкрепи на "Хамас" като насочи свои ракети срещу Израел. Оттогава страната извършва въздушни удари в Ливан, ограничени предимно до граничния регион, като разширява военните си действия към север и изток.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно, само така!!!

    8 2 Отговор
    Трябват постоянни хирургическо точни удари по терористите за да не си надигат главите...
  • 2 1945

    3 8 Отговор
    Ливан не беше ли независима държава, какво оправдава агресията на Исраел, кога ще има санкции или за едни може за други не може.
    Кога окупаторът ФАЩ ще се изтегли от НЕЗАВИСИМА Сирия

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Не бяха

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "1945":

    ли изстреляни няколко хиляди "независими" ракети срещу Израел. Това не е ли война? Може би за някого това е само гъделичкане?
  • 4 Кога

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "1945":

    руските варвари ще се върнат в изконна руска московия?