Last news in Fakti

25 Март, 2024 06:53 1 255 8

Японският премиер иска среща с Ким Чен-ун

  • ким чен-ун-
  • фумио кишида-
  • япония-
  • северна корея

Това твърди сестрата на севернокорейския лидер

Японският премиер иска среща с Ким Чен-ун - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ким Йо-чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, заяви днес, че премиерът на Япония Фумио Кишида наскоро е предал по „друг канал“ намерението си да се срещне с лидера на Северна Корея, предаде севернокорейската агенция КЦНА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Ким Йо-чен обаче каза, че подобряването на двустранните отношения между Пхенян и Токио зависи от това дали Япония може да вземе практически политически решения.

„Премиерът (на Япония) би трябвало да знае, че само защото желае и е взел решение не означава, че може или че ръководството на нашата страна ще се срещне с него“, е казала Ким Йо-чен, цитирана от КЦНА.

„Това, което е ясно, е, че когато Япония се противопоставя на Корейската народнодемократична република и нарушава суверенните ѝ права, тя е смятана за противник и ще стане част от мишената ѝ“, допълва сестрата на Ким Чен-ун.

Кишида е казал, че иска да разговаря със севернокорейския лидер и лично ръководи усилията за осъществяването на първата подобна лидерска среща от 20 години.

Миналия месец Ким Йо-чен заяви, че един ден Кишида може да посети Пхенян.

„Ако Япония (…) вземе политическо решение да отвори нов път за подобряване на отношенията на основата на взаимно уважение и почтително поведение, според мен двете страни могат да отворят ново бъдеще“, каза тя, цитирана от КЦНА.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 едва ли има смисъл

    12 2 Отговор
    япония е под еврейско робство

    Коментиран от #6

  • 2 Кой е поръчителят

    7 0 Отговор
    на атентата срещу бившият японски премиер Шиндзо Абе?

    Коментиран от #5

  • 3 Не виждам

    12 1 Отговор
    какво лошо е казала.
    Каквато и да е Северна Корея стискаме палци за мир!
  • 4 Дядо Йоцо гледа

    13 3 Отговор
    Япония все още е колония на американците, те командват ! А Чучхе са велики , вече са ядрена държава , няма какво да разговарят с японците !

    Коментиран от #7

  • 5 Ами сети се сам де

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой е поръчителят":

    Той искаше мир в района!
  • 6 Един от онези

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "едва ли има смисъл":

    Как пък без да мислите разпространявате идиотски опорки - задайте си два въпроса:
    - що ще прави Израел в Япония?
    - Как така държавата Израел с 9 Млн. население ще накара 125 Млн. държава с БВП на 4-то място в СВЕТА да и се диктува каквото и да е?
    "...расти, Сър!"
  • 7 Един от онези

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дядо Йоцо гледа":

    Да вземете да се запътите и вие към Чухче, а ще се почувствате в ЛУКСА?
    Държавица с ултра-комунизъм, джудже на фона на развития свят, с икономика, която ако не са ежемесечните помощи в натура-храни от ООН ще измрат милиони! Население 25МЛН. с 16Млрд БВП - за сравнение България с 9Млн има 200млрд!!!
  • 8 мишо

    1 0 Отговор
    Окупаторът никога няма да позволи на самураите да бъдат независими или да имат собствена политика даже Конституцията им е написан от Американците и още е в сила ?-- не е изменена , само някой да посмее . Те са задължени да изпълняват нарежданията им както и сегашният знае ,че какво го чака защото ще последва съдбата на Синдзо Абе бившият Президент който се стремеше да подобри отношенията си с съседните страни като Русия ,С. Корея , Китай беше убит ЦРУ е ( имам предвид организацията а изпълнението е от Японски гражданин и няма нищо конкретно и причината за убийството му ) за това е ЦРУ над 150 хиляден персонал .
Новини по държави: