Last news in Fakti

17 Април, 2024 09:23 1 732 2

Утре ще се гласува искането за пълноправно членство на палестинците към Съвета за сигурност на ООН

  • палестинци-
  • оон-
  • съвета за сигурност-
  • гласува-
  • искане-
  • членство

В началото на този месец палестинците отправиха молба за получаване на пълноправно членство в ООН

Утре ще се гласува искането за пълноправно членство на палестинците към Съвета за сигурност на ООН - 1
Снимкa: БГНЕС

Утре ще бъде гласувано искането на палестинците към Съвета за сигурност на ООН - да се присъединят към световната организация като пълноправен член, предадоха Франс прес и БТА, като се позовават на няколко дипломатически източника.

В началото на този месец палестинците отправиха молба за получаване на пълноправно членство в ООН.

Искането им има малки шансове за успех поради противопоставянето на САЩ, които са една от петте страни, постоянни членки на Съвета за сигурност и притежават право на вето, отбелязва АФП, цитирано от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил Боев

    6 2 Отговор
    Каква ирония, а Дони Тръмп като президент обяви Ерусалим като столица на Израел и премести посолството на УСА там. Няма една територия две държави, няма един град столица на две държави. Всичко е не пари, а юдейски интереси.
  • 2 Египтянин

    2 4 Отговор
    Да си ходят в Турция, това е тяхната държава. От там на времето са дошли и настанили в Палестина. Никоя арабска държава не ги иска за мигранти. Браво на САЩ.