Last news in Fakti

20 Април, 2024 18:20 1 547 33

Въздушен удар на Израел в Рафах уби 9 палестинци

  • рафах-
  • загинали-
  • израел-
  • палестина

Сред загиналите са 6 деца

Въздушен удар на Израел в Рафах уби 9 палестинци - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Деветима палестинци, сред които шест деца, бяха убити при израелски въздушен удар в Рафах - най-южния град в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на изявление на представители на болнични власти от днес.

Израел продължава близо седеммесечната си офанзива в обсадената палестинска територия, която доведе до драматична ескалация на напрежението в Близкия изток, посочва АП.

Ударът, отправен снощи, порази жилищна сграда в Рафах, съобщи службата за гражданска защита в Газа. Телата на шест деца, две жени и мъж бяха откарани в болницата "Абу Юсеф ал Наджар" в Рафах, сочат данни на медицинското заведение.

Град Рафах, който се намира на границата с Египет, в момента е убежище на повече от половината от населението на Газа, наброяващо около 2,3 милиона души, голямата част от които бяха разселени заради сраженията в северната част на анклава.

Въпреки призивите за сдържаност, които международната общност отправя към Израел, включително и най-силният му съюзник САЩ, израелското правителство от месеци настоява, че ще осъществи сухопътна офанзива в града, където според него се укриват повечето от бойците на радикалното палестинско движение "Хамас", отбелязва АП.

Войната в Газа бе предизвикана от безпрецедентното нападение на групировката "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, когато по данни на Израел бяха убити близо 1200 души, а около 250 бяха отведени като заложници в Газа. По данни на здравното министерство на "Хамас" броят на убитите палестинци от началото на израелското настъпление вече е надхвърлил 34 000.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Град Козлодуй

    38 10 Отговор
    Това е Варварска Жестокост

    Коментиран от #26, #27

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ха ха

    6 14 Отговор
    Играеш глупави игри, получаваш глупави награди...
  • 6 .....

    8 22 Отговор
    Резолюцията на ООН от ноември 1947 препоръчва създаване на еврейска и арабска (не палестинска) държави. Арабелите в Израел започнаха да се наричат палестинци чак след 6-дневната война. Те никога не са искали държава. Имаха възможност да я направят няколко пъти, но не поискаха. Трансйордания окупира западния бряг на Йордан цели 18 години - от 1949 до 1967, защо не си основаха държава? Конфликтът с Израел не е нито за държава, нито за земя, нито за религия, а се базира единствено на сляпата омраза и завист на арабелите към евреите.

    Коментиран от #11

  • 7 ббони

    33 8 Отговор
    Какво овчедушие на световните елити, на ООН,войнолюбците в САЩ ще гласуват милиарди за убийците от Израел! Случващото се е потресаващо жестоко, но никой не може или не желае това безумие да спре. Да убиваш невинни деца - това престъпление граничи с цинизъм и оправдание няма!!

    Коментиран от #12

  • 8 ООН

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "ООН":

    Е изчерпана от съдържание. За годините си на съществуване е доказала своята неспособност да регулира международните отношения и бъдещето й не е обещаващо.
  • 9 Аз съм веган

    7 14 Отговор
    Стара камиларска традиция е мъже да се крият зад деца и жени. Те не са любими на Аллах.

    Коментиран от #22, #28

  • 10 Ха ха ха

    7 12 Отговор
    Браво защо сега не хвърлят гюбеци хак им е
  • 11 Резолюцията

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от ".....":

    Многоточко ,е представена от представителя на СССР Громико. И понеже си фен на еврейската история ,която се бие в гърдите за по-древна отколкото е ,нека ти напомня случай от младата руска история , в който Иван грозни убива сина си. Едва ли някой от потомците му ще се замисли да постъпи по същия начин с отрочето Израел след като го виждат да върши подобни злодеяния
  • 12 Ами всъщност

    19 5 Отговор

    До коментар #7 от "ббони":

    БОГ може да спре каквото и когото реши, дано ТОЙ по-скоро да накаже еврейските уроди за престъпленията им и кравите заедно с колективния запад заради това че им помагат, което ги прави тяхни съучастници!
  • 13 Бар Кобха

    3 8 Отговор
    Днес е празник за убийците!Рожден ден на водачът им.

    Коментиран от #18

  • 14 Ловец на путинисти

    4 11 Отговор
    Тъжно...
    Сега за протокола почвам да записвам кой е предан слуга на Плешивия от кремъл и кой е на наша страна.Записванията започват,сега е сезона за актуализация на данните.Оставете си- име,от руския мир ли сте или от запада и колко на брой портрети на вождовете си държите вкъщи.

    Успех

    Коментиран от #17, #29

  • 15 Правилно За пореден път

    11 4 Отговор
    Във всяка статия се споменава каква е причината за да нападне Израел Палестина

    Досега не си спомням нито една статия на казиноните ни медии да споменала защо руснаците нахлуха в Украйна

    Това не са ли двойни стандарти

    Коментиран от #19

  • 16 Ганев

    6 2 Отговор
    Знаем ,че си част от яростната западна пропаганда и не е нужно да ни го доказваш разказвайки ни стари вицове. Всички могат да видят какво плува на повърхността и да кажат :"Войната в Газа бе предизвикана от безпрецедентното нападение на групировката "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, когато по данни на Израел бяха убити близо 1200 души, а около 250 бяха отведени като заложници в Газа." . Но има неща ,които ги знаят малцина , а някои се досещат ,но липсват важни детайли за да свържат пъзела. Всички военни (и терористични) крила имат свои глави. Много от тях поддържат връзка помежду си ,а голяма част - с големите разузнавателни централи(или с местни, които поддържат връзки с големите). Едва ли някой от Хамас просто така е решил да се разходи по еврейска територия без команда "отгоре". Не е нужно да си гений ,че този "някой" по някакъв начин е свързан с друг "някой" по-отгоре. Да продължавам или сам ще се сетиш къде водят всички пътища.
  • 17 Арбайтен

    4 13 Отговор

    До коментар #14 от "Ловец на путинисти":

    Бих допълнил - всеки един който се смята за истински путинист (рашист) да покаже че притежава банкова сметка в рубли , руски автомобил , руска пералня , прахосмукачка , хладилник и че е абониран за руски вестник. Ако не отговаря на тези изисквания значи така опитващия се да се изкара рашист-рубладжия е 100% менте (форумен койот който само вие на умряло). Освен това истинският рашист сега ще е в московия а не тук , отдавна трябва да е нарамил мешката и да е заминал там да оправя реда.
  • 18 Стилян

    3 14 Отговор

    До коментар #13 от "Бар Кобха":

    Оправдано е убиването на деца нс терористи,защото тези деца са бъдещите Терористи
  • 19 Защо

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Правилно За пореден път":

    НАТО удари по Сърбия. Изобщо има ли някакви стандарти или това си международен Ем Ем Ей.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пилотът Гошу

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аз съм веган":

    Искаш да кажеш, че не е нормално човек да седи в къщата си с децата и жена си? Щото според мен не е нормално да ти падне бомба върху къщата.... Явно много са ви изпържени мозъците...
  • 23 Не може да бъде

    4 0 Отговор
    Израел не убива хора ,палестинците доброволно си умират с усмивка на уста,убийства върши Русия .
  • 24 Линията на времето

    1 0 Отговор
    Плачете ли още за холо моло? Сега и тези ХОРА можеше да са живи!
  • 25 Нов прочит на стари неща

    1 1 Отговор
    Ако ефрейтора Шикългрубер се беше ограничил само до Европа и тези, упоменати в статията, а не беше направил така наречената фатална грешка да тръгне на Изток, сега щеше да има паметник и като цяло Света да е много по-добър без чафут@те.

    Коментиран от #32

  • 26 ГЕРБЕР

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    НЕ ТОВА Е СВЕЩЕННА БОРБА СРЕЩУ ТУРСКАТА ВЯРА. НИЕ ОТ ГЕРБ ПОДКРЕПЯМЕ ИЗРАЕЛ И НЕТАНЯХУ
  • 27 Бацо Гацов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Град Козлодуй":

    6 деца, 2 жени и 1 мъж инвалид. Израел трябва да се гордее със себе си...Това са терористите, от които Израел трябва да ликвидира. Всъщност Израел убива жените и децата, за да неможе палестинците да се размножават. Сигурен съм, че от 50 000 убити в Палестина, 35 000 са деца до 18 години и жени.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Същият

    1 1 Отговор
    Ще ми се да отворя дума за новинарският аршин.Руснаците убиват едно дете при бомбардировки и медиите у нас надават вой невъзможен.когато ционистите убиват,както е посочено в статията 6(шест) някои медии дори няма да го отбележат.Кажете Вие господа от сайта,които за някоя и груба дума по знайният адрес ще бъда отрязан.Жестокс цензура в жестоко време.Прото и ясно отвратително време.Комунизмът в тази насока води на ДЕМОКРАЦИЯТА.

    Коментиран от #31

  • 31 Мдааа

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Същият":

    Палестинците са терористи, за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 32 111

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Нов прочит на стари неща":

    Ако баща ти се беше ограничил само около "входа" на майка ти, а не беше направил така наречената фатална грешка да тръгне навътре и да се "изхвърли", сега света щеше да е малко по-смислен без теб.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.