Last news in Fakti

21 Април, 2024 05:10 1 265 17

Палестина: Новата военна помощ на САЩ за Израел е агресия срещу народа ни

  • палестина-
  • израел-
  • сащ

Тя дава зелена светлина на Израел да продължи войната срещу палестинците, заявиха от ръководството

Новата военна помощ на САЩ за Израел е агресия срещу палестинския народ. Това заяви палестинското ръководство в изявление, цитирано от телевизионния канал Al Hadath.

Според палестинското ръководство военната подкрепа на Вашингтон "дава зелена светлина на Израел да продължи войната срещу палестинците."

В изявление, поднесено от прессекретаря на палестинския президент Махмуд Абас, Набил Абу Рудейна, се посочва, че с подобни действия Съединените щати допринасят за „разрастването на конфликта, който може да обхване и други страни в региона.

"Палестинското ръководство смята, добави той, че така нареченият пакет за помощ, одобрен от Камарата на представителите на САЩ, поставя под въпрос авторитета на Вашингтон за постигане на сигурност и стабилност в Близкия изток.“

По-рано в Камарата на представителите на САЩ бяха приети законопроекти за предоставяне на военна помощ на Украйна, Израел и Тайван, конфискация на замразени активи на Русия, както и въвеждането на допълнителни санкции срещу Китай. Обемът на пакета беше 95 милиарда долара, той включва по-специално 60 милиарда долара за Киев и 26 милиарда долара за Израел и хуманитарна помощ за цивилни в зони на конфликт, включително Ивицата Газа.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абассъм

    7 2 Отговор
    Да си го тургна в газа не се живее вече, но свиквам.
  • 2 Е па що нападнахте

    4 18 Отговор
    Израел на 7 октомври 2023г.....сега ша ручате жабетата
  • 3 Започва да ми омръзва

    5 20 Отговор
    Целия "палестински народ" е около два милиона човека - т.е колкото една София. Тези ореваха орталъка, че цял свят им е длъжен. Доста нагло.

    Коментиран от #13

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Виктор

    3 3 Отговор
    От 26 милиарда, 9 са за бармалеите, защо не го казват?

    Коментиран от #6

  • 6 ами

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Виктор":

    не си питал...?
  • 7 Хамас

    11 4 Отговор
    Палестинците имат само един избор: Или да хванат оръжието или да живеят като роби!!! Половин милион палестинци живеят в трудови лагери създадени от евреите! Всичко построено в Палестина е с пари на американските данъкоплатци и робския палестински труд!!!! Вън еврейските окупатори от Палестинските земли!

    Коментиран от #8

  • 8 верно ли?

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хамас":

    Ами тогава защо да живеят? И да. Тока им идва без пари от Израел. Водата им идва без пари от Израел. Лекарствата също. Храните също. Маса палестинци си изкарваха прехраната пресичайки всеки ден границата и работейки на израелска земя. Интересно как ли пък им хрумна да нападнат Израел знаейки че ще загубят точно 2 седмици след като Иран обяви, че затоплянето на отношенията между Израел и Саудитска Арабия не е в интерес на палестинската съпротива? Значи не желаят мира. Искат секира.

    Коментиран от #10

  • 9 Тити

    2 7 Отговор
    Да бяха кротували палестинците и нямаше да се стигне до тук.
  • 10 Хамас

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "верно ли?":

    Ако не бяхте блокирали Газа палестинците всичко щяха да си направят ! С какво право блокирате Палестинските пристанища ! И защо всичко трябва да минава през еврейските митници!!! ООН е взело решение да има Палестинска държава ощ през 1948 г. , а вие се домъкнахте от Европа ,САЩ ,СССР и от цел свет где ви изритват и почнахте с терора и грабежите !!! Щерн да не е палестинец??????????????????

    Коментиран от #11

  • 11 верно ли

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хамас":

    Да сте си направили държавата. След реението на ООН Израел си направи държавата а вие още се мотате. Сега си носите последствията.
  • 12 21.09.2023 БТА

    1 1 Отговор
    Иранският президент Ебрахим Раиси предупреди в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание в Ню Йорк, че всяко нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще бъде предателство към палестинската кауза, предаде Франс прес.

    "Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

    Запитан за сближаването между Израел и Саудитска Арабия, иранският президент първоначално похвали задълбочаващите се отношения на Иран със Саудитска Арабия. Двата исторически противника и съперника в Персийския залив - сунитската саудитска монархия и шиитската иранска Ислямска република - започнаха изненадващо нормализиране на отношенията си миналата пролет под егидата на Китай.

    В същото време Саудитска Арабия и Израел са все "по-близо с всеки изминал ден" до нормализиране на отношенията си, което би било историческо, заяви в сряда по телевизия "Фонкс нюз" саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

    А вчера президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в Ню Йорк, за да говори за сближаването между Израел и Саудитска Арабия.
  • 13 Минаващ

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Започва да ми омръзва":

    Така както е почнало да ти омръзва, случайно да си задаваш въпроса - абе тия защо верно плачат?
    Случайно да си задаваш въпроса - защо тези хора се борят за своята земя?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 коя е тяхната земя?

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Минаващ":

    Я ми изброй десетина древни палестински царе царували в тези земи?

    Коментиран от #16

  • 15 тяхна е земята

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Минаващ":

    колкото Пазарджик е земята на нашите палестинци. Дали да не си наравят и те една държава?
  • 16 Минаващ

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "коя е тяхната земя?":

    Тази земя е колкото еврейска, толкова и арабска.
    И реално след ВСВ, когато се решава бъдещо на тази земя, има решение за две държави.
    Иначе исторически факти в миналото как е била владена територията има много.
    Както и в двете религии това е свещенно място. Тоест нищо не определя, че едните имат повече право от другите. Нищо не оправдава нито едните нито другите за взаимното избиване помежду им.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.