Last news in Fakti

6 Май, 2024 19:07 1 199 13

Дания отдели огромен бюджет за борба с мигрантите

  • дания-
  • мигранти-
  • бюджет

Сумата е 57.7 милиона долара

Дания отдели огромен бюджет за борба с мигрантите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правителството на Дания отпусна 400 милиона крони (57,7 млн. USD) за борба с незаконната миграция, която има сериозни негативни последици, включително загуба на живот, съобщава външното министерство на кралството.

Много страни на юг сега се застъпват за сътрудничество за предотвратяване на използването на „маршрути за нелегална миграция с риск от изпадане в дълбоко трагични ситуации“.

Посочената сума е разпределена за 2024 г. До 2029 г. правителството възнамерява да похарчи 1,1 милиарда крони (159 милиона долара) за тези цели.

„Осъществявайки опасното пътуване до Европа, много мигранти се оказват в ужасна ситуация. Много от тях са подложени на нечовешки изпитания, а някои се отказват от живота си, опитвайки се да стигнат до Европа. Именно тях бихме искали да защитим с мерки, които няма да позволят на цинични контрабандисти да прекарват хора в Европа“, казва министърът на сътрудничеството и глобалната климатична политика Дан Йоргенсен.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече

    23 1 Отговор
    в цяла Европа това е приоритет ! Европа не е разтегателна и парите не растат по дърветата !
  • 2 Зевс

    23 1 Отговор
    Само не разбрах ще спират ли мигрантите или ще им осигуряват луксозни автобуси за организираното нашествие?
  • 3 Късно е либе

    11 1 Отговор
    за китка!
    Пък и това сегашното правителство на Дания освен, да ги усвои, друго не може!

    Коментиран от #7

  • 4 ХАХАХА

    11 1 Отговор
    Ама за борба с мигрантите ,това в наша пориткоректна медия ли го чета ? Колкото до борбата как ще се борят с мигрантите ,ми това не е евроатлантическа ценност да си ги прибират ,обгрижват ,да отменят християнски празници ,за да не им се накърнят чувствата и хоп борба . Вместо да тъжат за загубените животи ами осигурете бързи круизни корабчета лесно и безопасно да прииждат в Дания, ето това е борба .
  • 5 Дупничанин

    5 0 Отговор
    "Именно тях бихме искали да защитим с мерки, които няма да позволят на цинични контрабандисти да прекарват хора в Европа“
    ----
    Четеш ли бе, баце? Глей как им режат крилата на такива кат тебе!
  • 6 неразбрал

    14 0 Отговор
    Ама нали ги поканихте. И плюшени мечета им давахте. Какво се случи, че обърнахте палачинката? Нарадвахте ли им се? Хайде, сега кажете нелегалното преминаване на държавна граница престъпление ли е и кого осъдихте от тълпите, които ви "ощастливиха".
  • 7 Къде по-важни неща

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Късно е либе":

    имат да решават!
    Как да убият повече деца в утробите на майките, с пари от данъкоплатците. , Да финансират смяната на пола на децата с пари от данъкоплатците.
    Да опазят демокрацията в Украйна , с пари от данъпоплатците. Да финансират ВПК на САЩ с пари от данъкоплатците. Да финансират опазването на истинките новини, чрез забрана на фалшивите новини, пак с пари от данъкоплатците.
    Да разрешат наркотицита за да се успокой народа малко и да не разсъждава много.
    Все повели от Брюксел и САЩ/

    Коментиран от #12

  • 8 П@дерасмусен

    9 1 Отговор
    Нацизмът сред западноевропейските управленчески структури започва да набира популярност. Времето на лицемерието и разрекламираната евротолерантност отмина като лятна хрема. Настъпва времето когато всички "чужди" националности ще бъдат нежелани. Но за съжаление са "малко" закъснели. Скоро "чуждите" ще бъдат мнозинство в много европейски държави.
  • 9 мдда

    12 1 Отговор
    Мръсни емигранти!!! Пращайте ги откъдето са дошли!
  • 10 И предполагам

    9 0 Отговор
    че датските гражда си саблагодарни на Меркел и Урсула фондерлайн нянатан за тази хубава новина. А паричките са от данъците на гражданите.
  • 11 фАНТОМасс

    3 1 Отговор
    Ще ги праща в Гренландия ли ? То и без това си е тяхна територия ! Няма много хора там. Защо да не разсели там и прииждащите чужденци от Африка и Азия ?
  • 12 А те тръгнали срещу тези

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Къде по-важни неща":

    които им обогатяват и разкрасяват нацията?

    Защо им трябваше да правят огромни бюджети за да ги канят и хранят, а сега бюджети за да се справят с тях?
    Ама нали не вадят ги парите от джобовете си
  • 13 Опитът от историята показва

    0 0 Отговор
    че проблемът с хлебарките от юг ще бъде решен в полза на хлебарките. Прекалено много са и нищо не може да ги спре. Така пада Рим, така ще падне и този Рим. Нали всеки ден тръбят за програми, мерки и пари.
    И кво от това? Колко от тях спряха? Прииждат на тумби и няма спиране.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания