Last news in Fakti

7 Февруари, 2014 19:56 4 205 2

Украинец опита да отвлече самолет за Сочи /Обновена/

  • сочи-
  • терор

Самолетът кацнал в Истанбул, където спецчастите на полицията задържали похитителят. Не е имало български граждани на борда.

Редовен полет от Харков до Истанбул е бил обект на незаконен опит за отвличане, предава АП.

Автор на похищението е бил украинец, който е настоял самолетът да поеме курс към Сочи, където днес се откриват Зимните олимпийски игри.

Пилотите са показали професионализъм и са подали сигнал. Веднага на помощ са били изпратени турски военни изтребители.

Самолетът кацнал в Истанбул, където спецчастите на полицията задържали похитителят.

Никой от 110 души пътници и екипажа не е пострадал.

По неофициална информация на турските медии не е намерена бомба на борда на самолета, който е собственост на Pegasus Airlines. Полетите на истанбулското летище Сабиха Гьокчен са били за кратко преустановени по време на антитерористичната операция, уточнява в. "Заман".

Опитът за похищение става ден след като спецслужбите от САЩ предупредиха, че терористи могат да използват самолети за атентат по време на Олимпиадата.

 От българското Министерство на вътрешните работи съобщиха във връзка със случая: "Във връзка с информациите за инцидент със самолет в Турция, със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев е сформирана междуведомствена експертна група. Първото й заседание се проведе в 20 часа днес. Целта на групата е да направи оценка на потенциалните рискове и заплахи, както и да планира и предприеме превантивни мерки.

Оценката на експертите към момента е, че не съществува непосредствена заплаха за Република България и българските граждани. Засега няма данни българи да са сред пътниците в самолета."

Очаквайте подробности.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Veselin Todorov

    0 0 Отговор
    МВР сформира междуведомствена експертна група която свъши огромна работа и получи огромни парични бонуси.
    Тази група Ви съветва "Всички български граждани да си стоят в селските къщички и да не пътуват никъде защото Външно министерство не може да им помогне ако попаднат вбеда в
  • 2 Veselin Todorov

    1 0 Отговор
    никоя държава по света.Може да пътувате само до Банкя защото само там отвреме на време се навърта по някой полицай и шансът да ви ограби и набие някой циганин не е 100% а само 90%.
Новини по държави: