18 Май, 2024 13:15 1 192 18

Стрелялият по Фицо се изправя пред съда

  • робърт фицо-
  • заподозрян-
  • съд-
  • словакия

Юрай Цинтула е отведен в специален наказателен съд в град Пезинок

Стрелялият по Фицо се изправя пред съда - 1

Юрай Цинтула, заподозрян в извършването на опит за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо, беше отведен в специален наказателен съд в град Пезинок в западната част на републиката, съобщи новинарският портал SME.

По негова информация 71-годишният Цинтула е транспортиран при засилени мерки за сигурност.

Цинтула каза по-рано, че не съжалява за стореното, но твърди, че не е искал да убие премиера, а само да му навреди. Престъплението е извършено по политически причини. Мъжът, както съобщиха словашките медии, по-рано призна, че е стрелял по ръководителя на правителството, защото не е бил съгласен с неговата политика. Той е изправен пред доживотен затвор.

Фицо беше министър-председател на Словакия през 2006-2010 г. и 2012-2018 г. и отново стана ръководител на правителството през октомври 2023 г. Той отдавна критикува политиката на Запада в ситуацията в Украйна, като подчертава, че конфликтът няма военно решение, а доставките на оръжия за Киев водят само до жертви.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сащисан кравар

    22 8 Отговор
    Тамошното краварско посолство, ще му уреди една диагноза невменяем, защото са му оречили и не си е сменил пола навреме и ще го отърве от пандела, после ще напише книга и някое еврейско киностудио, ще го направи милионер!
    Така е в демонократичния запад!

    Коментиран от #5

  • 2 ЖАЛКИ МАНИПУЛАТОРИ

    20 4 Отговор
    Защо в нац.телевизии казват, че стрелеца е заявил че е стрелял заради постъпките на Фицо да закрие спец.прокуратурата, да закрие овладяните от соpocоиди държавни медии, които сеят омраза и да ги преоснове на ново И ЗАРАДИ СПРЯНАТА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА.Защо веднъж не го казахте това в този жалък рупор на дойчевц?!

    Коментиран от #8

  • 3 Да се...

    14 3 Отговор
    ...върне умъртвяването чрез много високо електричерство, до започване и завършване на процеса на пълното изгаряне на плътта, докато стане на пепел, за всички терористи без изключение! Да се съдят терористите по бързта процедура, като преди това преминат за по една нощ във всяка обща килия на всички затвори в страната, които са само за осъдени на поне един доживотен затвор!
  • 4 среднощен

    18 4 Отговор
    "...Запада в ситуацията в Украйна, като подчертава, че конфликтът няма военно решение, а доставките на оръжия за Киев водят само до жертви...";

    Без коментар...
  • 5 Динко Вълев

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "сащисан кравар":

    Това може да стане само е България! Там ще отнесе присъдата!
  • 6 Доживотна за

    3 11 Отговор
    Дрътата копейка
  • 7 Българка

    11 3 Отговор
    А кога ще бъдат заловени убийците и най-вече ПОРЪЧИТЕЛИТЕ на Къро, Алексей Петров, Божанов-Нотариуса? Нормалните хора се досещаме КОЙ има изгода те завинаги да замълчат........

    Коментиран от #17

  • 8 Българка

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "ЖАЛКИ МАНИПУЛАТОРИ":

    Или си объркан, или ...... Та нали Цинтула е от групата на Кремъл?! Той е участвал в проруска групировка. Как може да не се радва от спряна помощ за противниците на Кремъл? И кой има изгода от този акт на тероризъм? Сещам се за една държава , обявена за държава-терорист........
  • 9 Дедо ви...

    20 5 Отговор
    Мъжът, който стреля по Фицо не просто е укропоклонник, но е женен за украинка. По мнение на важни за мен експерти, този атентат е организиран от обичайните заподозрени – ЦРУ, МИ-6, МОСАД.
    Вътре в охраната на словашкия премиер е имало пробив в сигурността. Такова нещо не може да стане чрез някакъв си писател. Какво е станало, е ясно. Но важни са реакциите! Тях гледаме, реакциите. По върховете на ЕС реакции НЯМА. Вяло отразяване на случая, протоколни сводки за осъждане, такива пуснаха и в България и толкова.

    Коментиран от #13

  • 10 Колко

    9 2 Отговор
    точно е искал да ,,навреди" при произведени няколко изстрела от близко разстояние???!
  • 11 Перо

    11 4 Отговор
    Това е дело на ционистката мафия, която не одобрява славашкия Премиер, поради отказа за подкрепа на ционисткия, превратаджииски режим на ционисткия шут Зеленски! Както е известно културните сфери са под техен контрол, чрез грантовата система на чичко Шорош!
  • 12 факуса

    4 3 Отговор
    хи хи заподозрян,явно ще го оправдаят,демократично
  • 13 среднощен

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дедо ви...":

    Много аргументиран и точен коментар.. Адмирации! Макар че има и други "подготвени служби, които също биха могли да свършат тази работа... "Търсете парите" - почти всички отговори са там...
  • 14 Уж “предполагаем”,

    12 2 Отговор
    а всички видяха на записа, че не е предполагаем, а е физическият убиец.
  • 15 Даааа

    11 3 Отговор
    Цинтула каза по-рано, че не съжалява за стореното. Бил достоен евроатлантик-терорист
  • 16 дядото

    9 2 Отговор
    там,за 10-15 дни и е пред съда за присъда.при нашата съдебна система и право,щяха да го съдят 10-15 години и я получил осъдителна присъда,я не.
  • 17 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Търсиш справедливост за това зло нотариуса ли бе амeбo ?
  • 18 Анджо

    4 11 Отговор
    Тоя Фисо е същият буклук като нашият гумен Радев.
Новини по държави: