22 Май, 2024 05:00 1 874 7

Почина бившият британски морски пехотинец, обвинен в шпионаж в полза на Хонконг

  • великобритания-
  • пехотинец-
  • шпионаж-
  • матю трикет

37-годишният Матю Трикет е открит в парк край мястото, където живее, след като бе пуснат под гаранция

Починал е бившият кралски морски командос Матю Трикет, който беше обвинен в шпионаж за разузнавателната служба на Хонконг, съобщиха от британската полиция, предаде БНР.

37 - годишният Матю Трикет, който беше пуснат под гаранция, беше открит от човек в парк близо до мястото, където живее в Мейдънхед, графство Баркшър. Полицията каза, че нейни служители са се опитали да му окажат спешна помощ, но той е бил обявен за мъртъв на място в парка "Гренфел" в неделя.

В изявление на полицията се казва: "Продължава разследването на смъртта, която в момента се третира като необяснима".

Трикет се яви в съда, заедно с двама други мъже, миналата седмица, по обвинения в наблюдение, следене и тормоз на продемократични активисти в Обединеното кралство. Профилът му в "LinkedIn" го описва като бивш командос от Кралските морски пехотинци. Той е бил в морската пехота между 2007 и 2013 година. Трикет е бил офицер от имиграционните служби във вътрешното министерство и също така е управлявал частна консултантска фирма за сигурност.

Тримата обвиняеми се явиха в съда само за да потвърдят имената, възрастта и адресите си на първоначално изслушване в магистратския съд в Уестминстър. Следващо изслушване бешe насрочено за петък.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ццц

    14 1 Отговор
    А, ма те и в Англосаксония умирали затворници??? На 37 години.Ами сега? Експертни мнения ще четем ли?
  • 4 ми-шест

    7 0 Отговор
    Не знам дали някой пита, но ние нямаме нищо общо. Няма и как да имаме, защото докато тоя се е разкарвал из парка, ние с колегите бяхме в Словакия и се мъчхме да спрем системите на Фицо, ама една санитарка ни наби с парцала и ни изгони.
  • 5 ХАХАХА

    9 1 Отговор
    Физикът ,за когото гръмогласно ни осведомяват в предишна статия ,че ще лежи в затвора и е на 77 години е предател на Родината си ,а тук демократичния съд на Албиона е пуснал предателя на свобода ,за да си свършат работата МИ 6 .

    Коментиран от #6

  • 6 веселяк

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХА":

    Ти пък МИ6, те такива неща не правят! Но виж били забелязани Башаров и Петров да събират гъби в парка! Те ще да са!

    Коментиран от #7

  • 7 ХАХАХА

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "веселяк":

    Стига бе, те Баширов и Петров не се ли пенсионираха вече ?
Новини по държави: