Last news in Fakti

24 Май, 2024 04:40 1 853 5

Срутване на сграда погуби поне четирима на плажа в Палма де Майорка ВИДЕО

  • палма де майорка-
  • срутване-
  • загинали

Ранените са 21

Най-малко 4 души загинаха и още 21 са ранени при вчерашното срутване на двуетажна сграда на плажа в популярната сред чуждестранните туристи Палма де Майорка на испанските Балеарските острови, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на съобщение на местната служба за спешна помощ в социалната платформа "Екс".

Не е известна още самоличността на жертвите и не се знае дали сред тях има чуждестранни туристи, допълва ДПА.

Пожарникари, медици и местната полиция са дошли веднага на мястото на инцидента, извикани са били и психолози, се казва в съобщението.

Според испанските медии сградата, която се е срутила, е била ресторант. Местни медии съобщиха, че първият етаж на ресторанта "Медуса бийч клъб" (Medusa Beach Club) се е срутил около 20:30 ч. местно време (18:30 ч. по Гринуич).

Първият етаж на ресторанта е пропаднал към мазето, пишат медиите, включително испанският в. "Паис", като се позовават на очевидци. Предполага се, че някои от жертвите все още се намират затрупани под развалините, твърдят местни жители.

Все още не е известна причината за срутването на сградата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    0 10 Отговор
    Денят започва с добри новини.

    Коментиран от #2

  • 2 ***

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    бо-клук си.Нали?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Само питам

    2 0 Отговор
    А КозякПачавратаГанеФ, кога?!
  • 5 По-боклук

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "***":

    От КозякМ@стиятаГанеФ няма!
Новини по държави: