Last news in Fakti

25 Май, 2024 04:16 1 654 5

Рекорден брой депутати-консерватори напускат партията преди изборите на Острова

  • великобритания-
  • депутати-
  • консерватори

Последните двама са Майкъл Гоув и Андреа Ледсъм

Рекорден брой депутати-консерватори напускат партията преди изборите на Острова - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Майкъл Гоув и Андреа Ледсъм се присъединиха към рекордния брой депутати от Консервативната партия, които напускат преди изборите без намерение да се кандидатират, предаде БНР.

Общият брой на тори, заявили, че ще се оттеглят и няма да се кандидатират от Консервативната партия достигна 78, което бие рекорда от 72 през 1997 година.

Майкъл Гоув, заемал много министерски постове през годините, заяви, че е време ново поколение да ръководи партията. Решението му беше очаквано предвид силната конкуренция в неговия избирателен район от страна на либералдемократите, но и потвърждава усещането, че торите бягат пред лицето на вероятна тежка загуба на общите избори, насрочени за 4 юли от премиера Риши Сунак.

Андреа Ледсъм, която също има богата политическа кариера, също се оттегля. Друга видна фигура е бившият премиер Тереза Мей, която призова торите в последната си реч снощи в Камарата на общините „да излязат и да се борят“.

Междувременно последното проучване на общественото мнение показва, че лейбъристите запазват преднината си от 21 пункта пред консерваторите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 голям смях

    10 2 Отговор
    до къде изпаднаха английските колонизатори? циганин3а премиер бухааааа

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАХАХА

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "голям смях":

    Ами пиратите си получават заслуженото !
  • 4 То голяма изненада…

    1 0 Отговор
    Ако не са едните, ще са другите на власт.
  • 5 я па тия

    0 0 Отговор
    оттеглят се и нямало да се кандидатират??? Да дойдат тука за акъл, нашите тарикати ще ги научат, че по-доходно да се оттеглиш от една партия и да се кандидатират от друга и те така си живееш щастливо "в служба на народа и с грижа за държавата".
Новини по държави: