Last news in Fakti

28 Май, 2024 03:37 1 357 11

Шолц и Макрон: Европа трябва да се реформира

  • германия-
  • франция-
  • европа-
  • еманюел макрон-
  • олаф шолц

Според лидерите на Франция и Германия това включва допълнителни усилия за декарбонизиране на икономиката

Германският канцлер Олаф Шолц и френският президент Еманюел Макрон призовават в съвместен коментар за в.„Файненшъл таймс“ да бъдат положени сериозни усилия за подобряване на конкурентоспособността на Европейския съюз, предаде БТА.

Според Шолц и Макрон необходимите реформи включват допълнителни усилия за декарбонизиране на икономиката, като конкретните средства за постигането на тази цел следва да бъдат оставени на държавите членки.

Освен това двамата лидери призовават държавите от ЕС да завършат изграждането на единния финансов пазар, като въведат общи рамки за несъстоятелност, данъци и инвестиции.

„Не можем да приемаме за даденост основите, върху които сме изградили европейския си начин на живот и ролята си в света“, пишат те в статията си, която ще излезе в утрешното издание на вестника и до която агенция Ройтерс си гарантира достъп предварително.

Днес, по време на посещение в Дрезден, Еманюел Макрон каза, че Европа е на кръстопът, и призова за силен и суверенен Европейски съюз.

„Европа е история на мир, просперитет и демокрация“, каза той, но предупреди, че бездействието може да застраши всичко това.

Френският лидер изтъкна, че в контекста на войната в Украйна Европа трябва да формулира своя собствена политика за сигурност и отбрана.

Макрон отбеляза, че Европа трябва да бъде по-независима и в икономическо отношение, в контекста на конкуренцията от страна на Китай и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нах

    18 1 Отговор
    Нямат си на идея колко са прави!!! Реформите трябва да започнат от там всичките да отидат в затвора и рестарт на цялата система.Че те много хрантутници станаха къде издевателстват над обикновенните хора и гледат само себе си!!
  • 2 Фен

    18 1 Отговор
    И реформата трябва да започне с махането на тия двама клоуни, плюс Урсула!
  • 3 Швейк

    4 7 Отговор
    Всички реформи създават нови проблеми.
  • 4 само клоуни по тия президенства

    15 1 Отговор
    урсула какво работи във еу?

    тия клоуни подчинени ли са на урсула?
  • 5 Град Козлодуй

    15 1 Отговор
    бабуебба ако го види баба му къде ходи и ще го напляска по дупетоо
  • 6 Да, трябва!

    15 1 Отговор
    Такива тикви, като вас никога не трябва да я управляват.

    Коментиран от #8

  • 7 Най-добре е

    14 1 Отговор
    Разпадане и от нулата друг съюз от НЕЗАВИСИМИ европейски страни за икономическо сътрудничество, движение на капитал, хора, научен и културен обмен, но само по взаимно съгласие, като всяка страна е независима от другите. И еврото също да се премахне. Няма стабилна обща валута между страни с различни икономики. Тава не е възможно и го виждаме. Слабите икономики потъват повече и повече, докато такъв финансов съюз се разпадне.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мене предлагам!

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Крокодила Гена":

    Ще мога 100% по-добре да управлявам от тези тикви.
  • 10 Аз съм от СССР

    5 0 Отговор
    Европа умира а тези самозабравили се господа искат реформи.За пореден път се обеждавам колко са далеч политиците от хората и от действителните проблеми.
  • 11 Факт

    1 0 Отговор
    А нещо за мигрантите или по тая тема всичко е точно - да идват още ? Унищожението на бялото население в Европа върви по план ! Европа Събуди се !
Новини по държави: