30 Май, 2024 06:21 1 868 10

Получаваме 60-дневна виза при пристигане в Тайланд

  • тайланд-
  • визи

Страната ни е сред 93-те държави, включени в решението на МВнР на азиатската държава

Българите вече могат да получават 60-дневна виза при пристигане в Тайланд, съобщи местният онлайн вестник "Нейшън", цитиран от БТА.

Вчера тайландското министерство на външните работи публикува списък с 93 държави, чиито граждани от сега нататък имат право да влизат в страната без виза или да получават при пристигане виза, валидна за 60 дни. Целта е да бъде стимулиран туризмът и да бъде вкарана твърда валута в Тайланд, отбелязва "Нейшън".

Досега българите имаха право да получават при пристигане 30-дневна виза. Сега срокът на валидност е увеличен два пъти.

Тази промяна на визовия режим се отнася за общо 13 държави. Останалите 12 са Румъния, Кипър, Малта, Грузия, Индия, Казахстан, Мексико, Папуа Нова Гвинея, Узбекистан, Тайван, Бутан и Фиджи, посочва "Нейшън".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин на света

    13 1 Отговор
    Бил съм там няколко пъти, прекрасно място. Препоръчвам !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Ще ти пратим там. Потърпи още малко. Наближило е.
    п.п.
    Само да питам, ама ако не можем да ви пратим там, става ли да ви пратим в Белене, Скравена, Сл. Бряг (ловешко) и други подобни спа центрове?
  • 4 Бе....

    3 7 Отговор
    ...аз от тия държави, само че Тайван само климатици на Митсубиши Илектрик си взимам. Друг интерес да ходя там нямам.

    Коментиран от #5

  • 5 Голем смех

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бе....":

    Гроздето е кисело, а ? :) хахахахаха
  • 6 дядо поп

    4 1 Отговор
    Охааа , 60 дни , 100 тайландки!
  • 7 въпросче

    2 2 Отговор
    Сега пък към Тайланд ли да хукнем?

    Коментиран от #9

  • 8 Евро Пейка

    1 0 Отговор
    Пътувах до Тайланд с български паспорт и виза издадена от консулата им в Австрия с давност 90 дни .
  • 9 Ти си

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "въпросче":

    Защо не , много е готино там и е супер изгодно ако сам си организирам полета и престоя . Двама души Ко Самуи две седмици 1700€ от които половината беше полета .
    Ако някой реши да ходи там му препоръчвам месец Февруари, 30°С без валежи , без тълпи от германци , руснаци , англичани и секстуристи .....
  • 10 Сердиканец

    1 0 Отговор
    Статията е подвеждаща. Азсъм от години в Тайланд, прибрах се преди април месец в България. Имам богат опит с визите.

    Първо досега не беше 30 дни, а 15 дни и то реално бяха 14 пълни защото брояха за 1 ден още първия на пристигането ти, ако ще да е в 23:30 часа вечерта...30 дни отдавна не даваха

    Второ:

    "Вчера тайландското министерство на външните работи публикува списък с 93 държави, чиито граждани от сега нататък имат право да влизат в страната без виза или да получават при пристигане виза, валидна за 60 дни"

    Има голято значение дали ще е виза или печат, не е упоменато и е написано подвеждащо. Трябва да се провери.. Ако е виза както досега, ще се искат куп документи, а ако е печат както влизат от цяла европа ще е несравнимо по-лесно.

    И трето - сега е нисък сезон. Като им знам политиката и мисленето, не ги знам дали от висок сезон пак няма да се разпищат, че имало прекалено много туристи и да резнат визите отново. Ще видим. Ако останат и след октомври за следващия сезон тези 60 дни, вече ще е доста по-добре. Писна ми през 2 седмици да ходя до границата и да хвърлям куп пари за път..