4 Юни, 2024 09:59 944 3

Германия ще поръча 200 000 артилерийски снаряда в повече от планираното

  • германия-
  • артилерийски снаряди

Новите снаряди са предназначени да попълнят резервите на армията, докато Германия помага за доставките на Украйна

Германия ще поръча 200 000 артилерийски снаряда в повече от планираното - 1
Снимка: БГНЕС

Германската армия възнамерява да поръча от производителя на оръжие Rheinmetall 200 000 артилерийски снаряда в повече от планираното, съобщават "Ройтерс" и "Шпигел", цитирано от News.bg.

От писмо от Министерството на отбраната до бюджетната комисия на парламента става ясно, че армията планира да получи 200 000 допълнителни 155-милиметрови артилерийски снаряда на стойност около 880 милиона евро в рамките на своето споразумение с отбранителната компания.

Вече е постигната сделка в размер на 1,2 милиарда евро за няколкостотин хиляди снаряда, фитили и заряди.

Новите снаряди са предназначени да попълнят резервите на армията, докато Германия помага за доставките на Украйна, която се бори с руската армия от 2022 г. насам.

Западните правителства увеличават армиите си и попълват запасите си, след доставките на оръжие за Киев. На този фон Rheinmetall, чиято пазарна стойност се е увеличила повече от четири пъти от началото на войната в Украйна, отчита рязко увеличение на поръчките.

С поръчката германското министерство на отбраната иска да гарантира и че Rheinmetall може да създаде нова производствена линия в централния германски град Унтерлюс.

Rheinmetall - един от най-големите производители на артилерийски и танкови снаряди в света, започна да увеличава производството си след нахлуването на руските сили в Украйна, където нуждата от боеприпаси изостри недостига и принуди европейските производители да се борят да отговорят на търсенето.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ашколсум

    9 2 Отговор
    В навечерието на 3-тата световна, е редно да се дрънкат оръжия отвсякъде. Европа е на път да покаже още веднаж, че не може да се поъчи, а както винаги води политика на "големите" войни. Дерзайте!
  • 2 хммм

    6 1 Отговор
    Писториус ще прави ли писта?
  • 3 Смех в блатото

    3 2 Отговор
    "На този фон Rheinmetall, чиято пазарна стойност се е увеличила повече от четири пъти от началото на войната в Украйна, отчита рязко увеличение на поръчките."

    Европа загива. :))))

    Американците ни взеха бизнеса. :)))
Новини по държави: