Last news in Fakti

5 Юни, 2024 05:19 991 4

Заповед на Байдън ограничава молбите за убежище в САЩ

  • джо байдън-
  • сащ-
  • миграция-
  • убежище

Белият дом се опитва да неутрализира негативното политическо влияние на имиграцията преди президентските избори

Заповед на Байдън ограничава молбите за убежище в САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън представи планове за въвеждане на незабавни и значителни ограничения за мигрантите, търсещи убежище на границата между САЩ и Мексико, предаде Асошиейтед прес, цитирана от dariknews.bg​.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато Белият дом се опитва да неутрализира негативното политическо влияние на имиграцията преди президентските избори в Съединените щати през ноември.

Белият дом представи подробно дългоочакваната президентска заповед, подписана от Байдън, която ще забрани на мигрантите да получават убежище, когато американските власти преценят, че южната граница е претоварена. Президентът демократ обмисля едностранни действия от месеци, особено след провала на двупартийното споразумение за сигурността на границите в Конгреса, което повечето републикански законодатели отхвърлиха по нареждане на Доналд Тръмп - вероятният кандидат за президент на Републиканската партия.

Заповедта ще влезе в сила, когато броят на отчетените случаи на входните точки на страната достигне 2500 на ден, според висши служители на администрацията. Това означава, че заповедта на Байдън трябва да влезе в сила незабавно, тъй като тази цифра е по-висока от средните дневни стойности в момента, посочва АП.

Ограниченията ще бъдат в сила, докато броят на случаите на входните точки достигне или спадне под 1500 средно на ден за период от седем дни.

След като заповедта влезе в сила, мигрантите, които пристигат на границата, но не изразяват страх от връщане в родните си страни, ще бъдат незабавно извеждани от САЩ в рамките на няколко дни или дори на няколко часа. На тях ще им бъдат налагани наказания, които може да включват петгодишна забрана за повторно влизане в САЩ, както и потенциално криминално преследване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Уса

    6 1 Отговор
    Демонкратите се простреляха фатално и връщане назад няма.Мистър Тръмп се завръща да нарита когото трябва
  • 3 “Президентът демократ обмисля…”

    0 1 Отговор
    Ооо, той мислел…
    Наистина ли може да мисли този изкуфелия?
  • 4 Хлъц

    2 0 Отговор
    Недей така бе, Байо! Знаеш ли,колко хиляди нашенци бленуват да се преселят в Рая? Пусни ги,промени закона за безвизов режим,за нашенците.Да тръгнат на тълпи,зад океана.Там пачките падат от небето.Наеми- евтини! Образование - безплатно.Здравеопазване- също! Майчинство- три години.Къща да си купиш- няма проблем.Кредит за има- няма цял живот,а и наследниците ще плащат.След това и ремонта е лесен- винтоверт, ъглошлайф три кубика талпи, пет сандъка винтове,и едно пале талашит.