5 Юни, 2024 11:38 847 3

Израел затваря врати на военен лагер за палестински затворници

  • израел-
  • военен лагер-
  • затваря-
  • затворници

Прехвърлянето на затворниците е започнало и повечето от тях ще бъдат преместени в рамките на няколко седмици

Израел затваря врати на военен лагер за палестински затворници - 1
Снимкa: БГНЕС

Израел постепенно преустановява използването на военен лагер за задържане на палестинци, заловени по време на войната в Газа, съобщава Ройтерс и News.bg. Правозащитни организации твърдят, че в тези съоръжения е имало малтретиране на затворници.

Адвокатите на държавата заявиха пред Върховния съд, че затворниците, задържани в обекта "Сде Тейман", който беше открит след нападението на "Хамас" на 7 октомври в Южен Израел, разпалило войната в Газа, ще бъдат постепенно преместени в постоянни центрове за задържане.

Прехвърлянето на затворниците е започнало и повечето от тях ще бъдат преместени в рамките на няколко седмици. Това ще позволи междувременно да се подобрят условията, посочиха адвокатите.

Държавният адвокат Анер Хелман, в отговор на петиция, подадена от Асоциацията за граждански права в Израел, заяви пред съда, че 700 затворници вече са били преместени в Офер - военна крепост на Западния бряг. Очаква се други 500 да бъдат преместени през следващите седмици, като в "Сде Тейман" ще останат 200 души, чието бъдеще все още не е решено.

Израелската армия разследва смъртта на палестинци, заловени по време на войната в Газа, както и съоръжението "Сде Тейман".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Израел

    2 1 Отговор
    Управителят на Централната банка на Турция Фатих Карахан прогнозира инфлация от 38% в края на тази година
  • 2 ЗОРО

    2 2 Отговор
    ОТВРАТИТЕЛНИ, ЖЕСТОКИ ФАШИСТИ

    Коментиран от #3

  • 3 Хамас ли?

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ЗОРО":

    Съгласен съм. Още държат заложниците и ги избиват един по един. Ама като свършат какво става? Израел няма да има какво да го спре да изрине хлебарника наречен Газа