5 Юни, 2024 13:41 811 6

Проучване сочи, че близо половината германци се опасяват от терористична атака на Евро 2024

  • проучване-
  • германци-
  • терористична атака-
  • евро 2024

В онлайн допитването, проведено в периода между 18 и 25 април, са участвали 2065 души

Проучване сочи, че близо половината германци се опасяват от терористична атака на Евро 2024 - 1
Снимкa: БГНЕС

Половината германско население се опасява от възможна терористична атака на Евро 2024, на което страната е домакин, сочи ново социологическо проучване, цитирано от ДПА и БТА.

Според публикуваното днес допитване, проведено от “ЮГав” (“YouGov”) в сътрудничество със "Сайнъс Инститют" (“Sinus Institute”), 12% от запитаните са били много обезпокоени, а 35% са били обезпокоени до известна степен. От друга страна, 24% не са били много разтревожени, 12% не са били разтревожени въобще, а 16% от допитаните или не са имали мнение или не са отговорили на въпроса.

Проучването също така показа, че почти половината от запитаните (46%) твърдят, че са безразлични към предстоящото първенство. Освен това 11% от отговорилите са били против първенството, а 32% са го очаквали с нетърпение.

В онлайн допитването, проведено в периода между 18 и 25 април, са участвали 2065 души.

Европейското първенство по футбол ще започне на 14 юни с мач между домакина Германия срещу Шотландия в Мюнхен, а финалът ще бъде на 14 юли в Берлин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Араб

    6 1 Отговор
    Интересно би било,с техните камъни по тяхната глава.

    Коментиран от #5

  • 2 Голата истина

    7 1 Отговор
    Половината германци са африканци и араби
  • 3 Бай Дън

    5 1 Отговор
    Опасяват се защото заемат грешна позиция в конфликтите и в Газа при положение че имат 10 милиона мюсюлмански емигранти а по повод украинския самите украинци могат да провокират нещо за да тласнат Европа в пряка намеса.
  • 4 Хмм

    1 1 Отговор
    все някой ще драсне клечката рано или късно. Безучастна Европа няма да се мине както винаги
  • 5 Интересно

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Араб":

    Хич не ми пука нито за Евро2024, нито за театралните постановки, наречени футболни мачове, нито за опасенията на германците.
    Да не би на германците да им пука, че 2/3 от българите имат опасения, как ще свържат двата края от заплата до заплата, как ще си платят тока, каква храна да си купят, да су включат ли парното или не, ако им се скъсат обувките, с какви пари ще си купят нови?
  • 6 От страни

    0 0 Отговор
    Колко по близо денят толкова повече ще са тия дето се опасяват. Демек се подготвя общественото мнение за акциите които ще има.
Новини по държави: