Last news in Fakti

16 Февруари, 2014 18:02 1 177 0

200 нелегални миньори затрупани в Южна Африка

  • южна африка-
  • миньори-
  • мина-
  • затрупани

Спасители се опитват да достигнат до тях

200 нелегални миньори затрупани в Южна Африка - 1
Снимка АП/БТА

Спасителните служби в Южна Африка се опитва да достигне до над 200 души, блокирани под земята в златодобивна мина в предградие на изток от Йоханесбург, съобщава „Гардиан“.

Говорител на службите за спешна помощ заяви, че спасители комуникират с група от около 30 миньори, които са в капан от паднали камъни под повърхността на обекта в старата мина в Бенони.

"Казаха ни, че долу има около 200 други, хванати в капан", заяви Вернер Вермак от центъра за спешна помощ пред Ройтерс.

"Това е една изоставена шахта в средата на отворено поле," каза той и добави, че за сега нямат информация за пострадали или загинали.

На място е докарана тежкотоварна техника, за да се опита да разчисти камъните.

Миньорите са били незаконно в мината. Незаконен добив в изоставените шахти е често срещана практика в Южна Африка, където нелегалните миньори често са поставени пред огромна опасност за живота им заради несигурните условия. Фаталните произшествия са често срещани и подземните битки между съперничещи си групи също не са рядкост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА