Last news in Fakti

9 Юни, 2024 04:30 1 306 4

Хиляди изразиха гнева си срещу Байдън на пропалестинска демонстрация край Белия дом ВИДЕО

  • израел-
  • вашингтон-
  • протест

Недоволните определиха политиката на американския президент спрямо поведението на Израел като примиренческа

Хиляди пропалестински демонстранти се събраха днес край Белия дом във Вашингтон, за да изразят гнева си срещу американския президент Джо Байдън и неговата политика, която те определиха като твърде примиренческа спрямо Израел във войната му срещу "Хамас" в Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Скандирайки: „От (Вашингтон) към Палестина, ние сме червената линия!“, демонстрантите издигнаха дълъг транспарант с имената на палестинците, убити от израелската армия след осем месеца на конфликт.

Американският президент е подложен на остра критика от онези негови сънародници, които смятат, че той не прави достатъчно, за да повлияе на израелското правителство и на начина, по който то провежда военната си кампания в Газа.

От началото на войната в Газа Байдън предложи на Израел безусловната си подкрепа, но през март заяви, че мащабна офанзива в Рафах е „червена линия“, която не бива да се преминава.

След израелската офанзива през май срещу този град в южната част на ивицата Газа Белият дом обаче заяви, че тази „червена линия“ не е била пресечена.

Демонстрантите, по-голямата част от които бяха облечени в червено, държаха палестински знамена и плакати с надпис: „Червената линия на Байдън е лъжа“ и „Бомбардирането на деца не е самозащита“.

Броени месеци преди президентските избори, които ще го изправят срещу неговия съперник и предшественик от Републиканската партия Доналд Тръмп, Байдън е подложен на натиск да спечели подкрепата на американските мюсюлмани и младите избиратели, които по традиция са привърженици на Демократическата партия, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Корекция

    15 0 Отговор
    Не "пропалестинска", а АНТИИЗРАЕЛСКА!!!

    Коментиран от #4

  • 4 не се напъвай

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Корекция":

    Тези мръсни гадни мазни продажни слуги пишат това което им каже господаря.
    Само едно не проумяват тез боклуци че този живот има край наречен смърт и след това идва истината в съдия ден където ще лъснат всички терористи техните слуги!